surveyteacher
Ana Kamp
Bizim, enerji konusunda sizinkinden biraz daha az beklenti ile yola cikmamiz daha dogru olacak gibi gorunuyor.
Evet, sizin enerji ihtiyacınız benden çok daha az görünüyor ancak diğer başlıklarda yazdıklarınıza bakılırsa iç tasarımda biraz kararsızsınız sanki
Fakat kış hatta ilkbahar etkinliği bile düşünüyorsanız bence dizel bir ısıtıcıya mutlaka ihtiyacınız duyarsınız diye düşünüyorum. Tabi tecrübeli gezginlerimiz daha net şeyler söylerler ama yinede hesaba bunuda ekleseniz iyi edersiniz bence... Zira benim maliyet hesapları şuanda 27000 TL. civarında geziyor (Karavan ve tüm detaylar dahil. Sadece mobilyada artı veya eskiler çıkabilir. Şuan için 2000-2500 civarı bir bütçe yazdım mobilyalar için).
Sizinde dizel bir ısıtıcıyla birlikte 25000 TL. civarı tutacağını düşünüyorum açıkçası
Ayrıca Güney karavanın boyutlarını düşünüce yatak ve yemek masasını aynı yere dönüşümlü olarak düşünüyorum. Masayı okuldaki tesisat öğretmenimizle tasarladık. Geceleri indirip yatak olacak. Bu şekilde 185 cm'e 200 cm'lik çok geniş bir yatak olacak. Duş ve sıcak suyu hermetik şofben ile halletmeyi, ocak içinde 2'li ankastre ocak takmayı düşünüyorum. Fakat gardrop ve şifonyer olmayacak benim düşündüğüm karavanda. Günlük eşyaları aracımın bagajında taşımayı ve kışları buzdolabı yerine soğutma dolabı kullanmayı düşünüyorum.
Bu arada meslektaş olduğumuza da sevindim Sanırım siz akademisyensiniz...