Titreme problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Çagriozturk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,864

Çagriozturk

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.
Aracım 98 model Grand Cherokee 5.2.
Aracım son zamanlarda tehlikeli bir arıza çıkarttı.Yolda 80 km üzerine çıkıldığında araçta ufaktan başlayan bir titreme oluşmaya başlıyor ve sonra durdurulamaz bir şekilde titremeye başlıyor.30-40 km ye kadar düşmeden araç kendine gelmiyor.Jant kapaklarının üzerindeki kapakları fırlatacak kadar şiddetli olabiliyor.Bu titreşim ufak bir kasise veya eğime girdiğimde başlıyor.Hemen servise götürdüm ancak farklı sebepler sundular.En mantıklı olanı ön takımdaki kaşıkların eğilmiş olabileceğini soyleyen servisti.Bunuda anlamak için ön takımı komple indirmesi gerektiğini söyledi 3000 lira civarında bir masraf çıkarttı bu iş için.Boyle bir arıza başına gelen var mı veya bu arızanın tamiratın fiyatı bu mudur?Çünkü indirdik yaptık arıza burada değilmiş derse o ustayla büyük problem yaşayabilirim,durup dururken aracımı komple söktürme niyetim yok.Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

Etiketler

Ynt: Titreme problemi

Dead wobble. Direksiyon amortisoru. Ya da on takim veya direksiyonda bosluk. Bunlara baktir.

bende yaşadım titreme problemi...ön salıncaklardan kaynaklanıyordu burçlarını değiştirdik
sorun geçti.....salıncaklara ve burçlarına baktır olabilir bence....
kolay gelsin

ön tkaımdaki tüm boşluklara sebep olan burç rotil rot amortisör gibi şeyler kontrol edilecek. hepsi tamamsa sonrada direksiyon amortisörü yenilenecek.

anlattığın aynı sorunu bende yaşadım..usta olan bir arkadaşıma baktırdım rot amortisörü burçlardan felan dediler..bende biraz bu işlerden anladığım için kendim kontrol ettim ve ön takımda burçlarda rot amortisöründe hiçbir bozukluk göremedim...şaftta balans olduğunu düşümdüm ve ön şaftı söktüm baktımki şaft mafsallarından yani istavrozlardan biri bozulmuş..istavrozu değiştirince hiç problem kalmadı...

Arkadaşlar bu sorunun benzeri bende de var. 2004 2.7 wj aracım.70 km hıza geldiğim zaman başlıyor sinir bozucu bir sesle birlikte.60 km ye düşünce kesiyor Bazen sürati artırıyorum ses alışkanlıktan olsa gerek azalıyor yada kesiyor onu da tam anlamış değilim. yaptırmadığım yer kalmadı bu titreme ve sesten dolayı türbün,motor bağlantı pabucu,şanzuman bağlantı pabucu,şaft,difransiyel armutunun içi ön porya bilyaları,arka akis bilyaları,rot başları,eksoz susturucusu içi yani aklınıza ne geliyorsa baktırdım bozuk olanlar değişti olmayanlar da kontrol edilip takıldı ama o titreme ve ses hala var.Ankarada 3 ayrı servise gösterdim bulamadılar.Her zaman da yapmıyor bu titremeyi.Motorda yok şanzumanda yok difransiyelde yok anlamadım bir türlü.Bana da yardımcı olabilecek varsa bu konuda sevinirim.Artık yakında internetten ilan vereceğim bu sorunu bulana bir büyük altın diye :smiley:

ah bir de soruyu soran üyeler çözümü de paylaşsa nasıl yaptırdığını sorunun nereden kaynaklandığını falan çok güzel olacak da olmuyor işte...

Merhaba,

Aracımı bu hafta satın aldım. Aracımı İzmir'den satın aldım ve yolda aynı sorun başıma geldi direksiyon titremeye ve araç sağa sola deli gibi sallanmaya başladı yavaşladıktan sonra düzeldi. Çok sert bir çukura düştüğümde bu sorun oluyordu. Gelene kadar sadece iki kere yaptı. Sanayide aracı kaldırdık ve direksiyon amortisorune baktık. Tamamen boştu değiştirdik sorunum düzeldi. Bunu kontrol ettirebilirsiniz.

Sorununuz death wobble.

Önem sırasına göre kontrol edilmesi gerekenler:
1- Track bar
2- Direksiyon amortisörü
3- Ön takımda ki tüm parçaların bağlantı yerlerinde ki boşluklar ve burçlar
4- Direksiyon kutusu

Genelde en olası ihtimal track bar ve direksiyon amortisörü. Bunları kontrol ettikten sonra sorun devam ediyorsa diğer seçenekleri deneyin. Ömrünü doldurmuş parçalarla yola devam etmeniz halinde, bu parçalar civata yerlerinde açılmaya neden olabiliyor. Bunlarıda kontrol etmekte fayda var. Video sitelerinde "death wobble" yazarak daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

nazifayvazoglu' Alıntı:
Arkadaşlar bu sorunun benzeri bende de var. 2004 2.7 wj aracım.70 km hıza geldiğim zaman başlıyor sinir bozucu bir sesle birlikte.60 km ye düşünce kesiyor Bazen sürati artırıyorum ses alışkanlıktan olsa gerek azalıyor yada kesiyor onu da tam anlamış değilim. yaptırmadığım yer kalmadı bu titreme ve sesten dolayı türbün,motor bağlantı pabucu,şanzuman bağlantı pabucu,şaft,difransiyel armutunun içi ön porya bilyaları,arka akis bilyaları,rot başları,eksoz susturucusu içi yani aklınıza ne geliyorsa baktırdım bozuk olanlar değişti olmayanlar da kontrol edilip takıldı ama o titreme ve ses hala var.Ankarada 3 ayrı servise gösterdim bulamadılar.Her zaman da yapmıyor bu titremeyi.Motorda yok şanzumanda yok difransiyelde yok anlamadım bir türlü.Bana da yardımcı olabilecek varsa bu konuda sevinirim.Artık yakında internetten ilan vereceğim bu sorunu bulana bir büyük altın diye :smiley:
Ben kendi sorunumu çözdüm arkadaşlar.Şaft mafsalı sağlam görünüyordu ama değiştirdim o sinir bozucu ses yok oldu.

kamurabi_' Alıntı:
Sorununuz death wobble.

Önem sırasına göre kontrol edilmesi gerekenler:
1- Track bar
2- Direksiyon amortisörü
3- Ön takımda ki tüm parçaların bağlantı yerlerinde ki boşluklar ve burçlar
4- Direksiyon kutusu

Genelde en olası ihtimal track bar ve direksiyon amortisörü. Bunları kontrol ettikten sonra sorun devam ediyorsa diğer seçenekleri deneyin. Ömrünü doldurmuş parçalarla yola devam etmeniz halinde, bu parçalar civata yerlerinde açılmaya neden olabiliyor. Bunlarıda kontrol etmekte fayda var. Video sitelerinde "death wobble" yazarak daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

Kamurabi çok doğru sırada önermiş, bundan 1 ay önce yaşadığım başka bir sorun olan çukurlara girince yalpa yapma durumu için öneriler doğrultusunda Track Bar ve Direksiyon amörtisörünü değiştirttim ancak bundan sonra yol üzerindeki ufacık kasislere 50 Km üzeri hızla girdiğim anda Death Wobble kaynaklı korkunç bir titreme / sallanma ile karşılaşıyordum ta ki hızımı ciddi düşürene kadar sonra yapılan kontrollerde yeni takılan track bar'ın kalitesiz ve işe yaramaz olduğunu aynı şekilde yeni takılan direksiyon amörtisörününde arada boşluklu hareket ettiği görüldü.

Bu parçaları satan yer Mopar parçası satan Maslak Atatürk Sanayide tanınmış bir yer ve bunlara işe yaramaz parçalar satılıyor onlarda bi-haber . Ben orjinal Mopar istemiştim ama olmadığı için bu da gayet iyi dediklerinden aldım. Kaliteli parçadan zorunluluk için bile vazgeçmemek gerektiğini düşünüyorum

Aracımın modeli de 2004 WJ - Jeep Grand Cherokee Overland 2.7 CRD , sonuçta daha kalitelileriyle değişince yine normale döndüm.

Selam arkadaşlar 2004 grand cherokee sahibiyim aracım tamda bu death wobble denen sıkıntıyı yapıyor antalya çevresinde bu sorunu çözecek bir usta servis biliyor musunuz ? Ön takımda lastikler dahi değişti problem çözülmedi 12 bin tl harcadım hala aynı arızayı yapıyor yapmam gereken nedir detaylı bi açıklama yapıp anlatırsanız sevinirim...

Selam arkadaşlar 2004 grand cherokee sahibiyim aracım tamda bu death wobble denen sıkıntıyı yapıyor antalya çevresinde bu sorunu çözecek bir usta servis biliyor musunuz ? Ön takımda lastikler dahi değişti problem çözülmedi 12 bin tl harcadım hala aynı arızayı yapıyor yapmam gereken nedir detaylı bi açıklama yapıp anlatırsanız sevinirim...
Ben de 2004 grand cherokee sahibiyim. Defalarca death wobble yaşadım. En sonunda da çözüme ulaştım. Ön takımda değişen parçalar hakkında bilgi verir misiniz? Death wobble'dan kurtulmanın yolu ön takımda değişecek parçaların/izlenecek adımların doğru karar verilmesinden geçiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR