hayirli ugurlu olsun. Allah utandirmasin. is kismi icin simdilik soyleyecek bir sozum yok ancak , tir ve otobus kullanan ayni zamanda kampci ve karavanci biri olarak size sunu soyleyebilriim. sehirlerarasi tir kullanacaksaniz zaten tirda tam zamanli yasayacaksiniz. bircok hafta tatiliniz bile dorsenize veya tasidiginiz yuke bagli olarak yukleme - indirme noktanizda ya da yol ustu tesislerde gececek. uc harfli market depolarina gittiginizde belki iki uc gun beklemek zorunda kalacaksiniz. cekicinizi buna uygun sekilde donatmaniz sart.
gonul ister ki ulkemizde de birlesik devletlerde kullanilan volvo vnl , freightliner, kenworth, westernstar vb. kabinli cekiciler olsun. cesitli sitelerde bir cok video mevcut . arkasinda, genis oturma , depolama ve yatak alani ile yuksek tavani ile donanimi ile uzun yolda kullanici icin bircok kolaylik saglanmis. hatta uzakdogu uretimi cekicilerde ilave olarak wc-dus gormek bile mumkun
avrupa ve ulkemizde kullanilan cekicilerde de ozellikle son yillarda bir cok kullanici dostu yenilik oldu. kabinler daha genis daha yuksek , depolama alanlari daha kullanisli , ortada kabini bolen motor cikintisi artik yok veya daha kucuk mesela. ancak arkada daha fazla alani olan bir kabin icin yeterli mesafe maalesef yok. belki ileride tasimaciligi birakinca alkoven yaptirirsiniz. herseye ragmen zorluk yasayacaginizi dusunmuyorum. fazla bir ilave ekipman ya da tadilata ihtiyaciniz olmayacagini dusunuyorum. marka model yazarsaniz daha net konusuruz. ilave ekipman ya da tadilat gerekirse karavan imal edenlerden ziyade agir vasita icin bu isleri yapan yerlerden yardim almaniz daha dogru olur. zaten memlekette gercek karavan imalatcisi sayisi bir elin parmaklarini gecmiyor.
uzunyolda en onemli faktor surucu. hersey size , aliskanliklariniza bagli. her dorsede iyi kotu bir dolap var ama icerigi siz belirliyorsunuz . kimi biber domates doldurur menemen gider menemen gelir kimi evde hazirlattigi kuru baklavaya serbet yapar , ev baklavasi yer ,kimi elini surmez tesislerde yer icer. kimi kisin ortasinda su isitir en azindan sacini yikar kimi uyaninca yuzunu yikamaz.
alacaginiz 3 kw invertor size bircok kolaylik saglar. kabinde yer varsa mikrodalga firin cok isinize yarar. sadece yemek pisirip isitmakla kalmaz suyu bile firinda kaynatirsiniz ( ben suyu kaynatip termosa dolduruyorum sonra hareket ediyorum ). her turlu elektrikli aleti calistirirsiniz. arizaniz , gecikmeniz yoksa mobil internet ve bir tablet varsa cayiniz kahveniz varsa keyifle calisirsiniz.
webastonuz her daim calisir vaziyette olsun , deposunu da kaliteli yakitla doldurun. calistirdiginizda en az bir cam 1 - 2 cm acik kalsin.
sevdiginiz konservelerden bulundurun , her zaman dolap acip yemek yapma imkani bulamayabilirsiniz.
mikrodalga firin kullanmam derseniz kucuk duduklu tencere alin hem yemek cesidiniz artar hem cok zaman kazandirir
konu ilerlerse yine yazarim , selametle...