The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozntan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 235
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,233

Etiketler

Ynt: The Bilo ( Geç Kalmış Bir Landrover 88 Macerası )

özka knk bende daha önceki defenderde kullanmışlığım var knk 28 kodlu lastığı arkadaşlar fiyat uygun ancak lastik katmanı 12 kattır ve romörk lastiği olarak satılır ben şimdi seriese bir değişik olanını aldım knk 126 6.50 16 jant 10 kat yine özka ama daha sakın bir desen arkaya stepne olarak aldım pek kullanmak için değil zorda kalırsam belki ölçü küçük çünkü ama gideri var ilerde lastik çapını düşürmek istiyorum aracı yoruyor büyük lastık bu riski almak istemiyorum :smiley: zaten baba yorgun :smiley:))

ozka_4872400165.jpg

ozka_7246667743.jpg

Özka 6.50-16 6PR KNK 50 Traktör Ön Lastiği bunu kullansam nasıl olur.

Guzelim topigimi lastiğe bağladiniz :smiley: dağilin bakayım

Hahahahaha ya hep böyle oluyor aklima eski yillardaki siyaset meydani geliyor konusmaya sayin kirca diye baslayip ben evlenemiyorum ali abiyle devam ediyordu....
Bizim topiklerde boyle oluyor motor sanzuman derken lastik don lastigi vs devam ediyor....

sesezgin' Alıntı:
Serieslerin standardında cevirebildikleri en büyük lastik 7.50"16 görünüyor. Bende de 7.50"16 ozka knk26 var. Jantlarım ofsetsiz olduğu için içten sürtünme yaptı turu kısmak zorunda kaldım ve manevra kabiliyeti cok sınırlandı. Şu an 50 mm spacer alıp taktım yarın turu tekrar açtıracağım. Benim fikrim 9.00"16 lastik takmanız için yapmanız gerekenler malum 34inçe tekabül ediyor o boyut
1 makaslara kavis vermek
2 kavis verilen makasa göre uygun uzunlukta amortisor almak
3 Makaslar hazır ellenmişken burçlarını da değiştirmek
4 mutlaka ofsetli jant almak hatta spacer bile gerekebilir.
5 o lastiklerin atacağı çamur nedeni ile bir süre sonra dodik arayışına girmek
Romork lastiginin normal lastikten daha ağır olduğunu düşünürsek akslara ve difrensiyellere vereceği zararida hesaplayın derim.
Serdar, Series 3 One-Ton pickuplar orjinal 9.00-16. Sadece makas küpeleri uzun.

Neyse konumuza donelim arkadaslar gecen gun aracimin radyatörü is yerime giderken motora giris bogazinin altindan catladi yada patladi oraya biseyler sarip suyu tamamlaya tamamlaya is yerine gittim orada da radyatoru soktum bir guzel tamir ettirdim benim radyator sariydi bu nedenlede altin varakla ustunu altini gozeneklere boyayi getirmeden bi guzel boyadim araplarin altin arabalari gibi oldu :smiley:

ozntan' Alıntı:
Neyse konumuza donelim arkadaslar gecen gun aracimin radyatörü is yerime giderken motora giris bogazinin altindan catladi yada patladi oraya biseyler sarip suyu tamamlaya tamamlaya is yerine gittim orada da radyatoru soktum bir guzel tamir ettirdim benim radyator sariydi bu nedenlede altin varakla ustunu altini gozeneklere boyayi getirmeden bi guzel boyadim araplarin altin arabalari gibi oldu :smiley:
Bakır kazanlı radyatör candır, bizimki delinse cortlardık plastik radyatörle...

Evet buyuk kolaylik araca takim olarak biraz kursun havya ve purmuz de koyacagim patlarsa yolda yaparim artik :smiley:

Muammer geriside gelecek az sabir....

Yarin bi radyatorumu baglayim ondan sonrasi geliyor

evet patlayan radyatörümüzün sorununu çözüp yerine tekrar monte ettik ve sorunumuzu çözmüş olduk... elimde bir adet akü ana şalteri var ve onu araca bağlamayı düşünüyorum bununla ilgili iki sorum olacak

1- akü ana şalteri şase üzerinden mi bağlamak gerekir yoksa + üzerinden mi ( bazı forumlarda - üzerinden şalter sistemini kurun diyorlar bazi okuduğum yerlerde de önemli olan + yı kapatmaktır diyorlar kafam karıştı )

2- ( - ) uç üzerinden kuracaksak aracın ilk şase çıkışı ile batarya arasında bağlantı kurmak gerekiyor sanırım... fikri olan veya bağlayan birileri varsa desteğini bekliyorum

3 bir de fotoğraflafta da göründüğü üzere erkek bir soket girişi var o rası ne işe yarıyor ve nereye bağlanıyor

20150306_111356.jpg

20150306_111407.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR