zucchero' Alıntı:Eline sağlık Murat... Bir türlü yanmak bilmeyen çakma barbeküme bir tane yapmak şart oldu...
broker650' Alıntı:icat güzel ama eleştiri almadan olmaz sevgili Murat
o bakır boru erimezmi ?
alttan üfledikçe ateş çok canlanır ve o caanım külbastılar yanar
üfürüğün şiddetiyle ne kadar kül varsa etlere yapışmazmı ?
hortum mangala çok yakın erimezmi ?
ve son olarak icadı gören konu komşu onu feza füzesi sanmazmı))))
eleştiriler tamamen latife idi bende icat yapmayı seviyorum. başarılı olmuş...TezzMertek' Alıntı:Yanmayan barbekü de üretim hatası olmasın. Baca yönü ve/veya baca uzunluğu. Hava çekmeyip geri tepiyor olabilir mi.?
* Bakır borunun et kalınlığı hayli büyük. 0.15 mm kadar neredeyse.
* Alttan üflenen hava sürekli olmuyor. Pompayı 15-20 sn. çalışır pozisyonda tutmak yeterli.
* Kullanmış olduğum ızgara da ki aralıklar çok dar. Kül uçması çok sorun olmaz.
* Hortumu eritecek kadar sıcaklık olsa mangal keyfi de olmazdı. Uzaklık yeterli. Gerekirse folyo ile de sarabilirim.
yusuf3070' Alıntı:Ellerinize sağlık vaktinizi iyi değerlendirmişsiniz,herhalde sadece tutuşturma amacı ile kullanıcaksınız,Ömer beyin dediği gibi fazla ateş,etlere şok yapıp sadece dışının pişmesine neden oluyor
Peki Ömer bey sizin dediğiniz mermeri denedim fakat her seferinde mermer çatladı ve kırıldı,paylaştığınız resimdeki mermermi acaba ? Bu mermerin bir özelliğimi var ???
TezzMertek' Alıntı:Ömer selam.
Başka işlerle uğraşınca kanatları ters düz etmeyi geciktirdim. Yağları yandı.
Mermer konusuna gelince altta bulunan metal kaide aşağıdan gelen sıcaklığı absorbe ettiği için mermer çatlamıyordur.
Ayrıca sıcaklığın optimum dağılmasına imkanda tanıdığını düşünürsek güzel ve verimli bir ocak halini alıyor.
Bir de fırın taşı dedikleri bir taş varmış onları da denemek lazım.
;D