TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,456
Ynt: TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

Son kontroller yapılırken.

Fotolar - 241.jpg

Etiketler

Eline sağlık Murat... Bir türlü yanmak bilmeyen çakma barbeküme bir tane yapmak şart oldu...

icat güzel ama eleştiri almadan olmaz sevgili Murat :smiley:
o bakır boru erimezmi ?
alttan üfledikçe ateş çok canlanır ve o caanım külbastılar yanar
üfürüğün şiddetiyle ne kadar kül varsa etlere yapışmazmı ?
hortum mangala çok yakın erimezmi ?
ve son olarak icadı gören konu komşu onu feza füzesi sanmazmı :smiley:))))

zucchero' Alıntı:
Eline sağlık Murat... Bir türlü yanmak bilmeyen çakma barbeküme bir tane yapmak şart oldu...

Yanmayan barbekü de üretim hatası olmasın. Baca yönü ve/veya baca uzunluğu. Hava çekmeyip geri tepiyor olabilir mi.?

broker650' Alıntı:
icat güzel ama eleştiri almadan olmaz sevgili Murat :smiley:
o bakır boru erimezmi ?
alttan üfledikçe ateş çok canlanır ve o caanım külbastılar yanar
üfürüğün şiddetiyle ne kadar kül varsa etlere yapışmazmı ?
hortum mangala çok yakın erimezmi ?
ve son olarak icadı gören konu komşu onu feza füzesi sanmazmı :smiley:))))

* Bakır borunun et kalınlığı hayli büyük. 0.15 mm kadar neredeyse.
* Alttan üflenen hava sürekli olmuyor. Pompayı 15-20 sn. çalışır pozisyonda tutmak yeterli.
* Kullanmış olduğum ızgara da ki aralıklar çok dar. Kül uçması çok sorun olmaz.
* Hortumu eritecek kadar sıcaklık olsa mangal keyfi de olmazdı. Uzaklık yeterli. Gerekirse folyo ile de sarabilirim.

TezzMertek' Alıntı:
Yanmayan barbekü de üretim hatası olmasın. Baca yönü ve/veya baca uzunluğu. Hava çekmeyip geri tepiyor olabilir mi.?

* Bakır borunun et kalınlığı hayli büyük. 0.15 mm kadar neredeyse.
* Alttan üflenen hava sürekli olmuyor. Pompayı 15-20 sn. çalışır pozisyonda tutmak yeterli.
* Kullanmış olduğum ızgara da ki aralıklar çok dar. Kül uçması çok sorun olmaz.
* Hortumu eritecek kadar sıcaklık olsa mangal keyfi de olmazdı. Uzaklık yeterli. Gerekirse folyo ile de sarabilirim.
eleştiriler tamamen latife idi bende icat yapmayı seviyorum. başarılı olmuş...

Murat bey kanatları yakmışsınız hava yanmayı zenginleştirmiş ısı pişirme süresini kısaltmış etlerin içi pişmeden üstleri yanmış gibi o barbeküye arkada ve yanlarda boşluk kalacak şekilde mermer ızgara yap altına odun yak bak nasıl pişirdiğine

Fotoğraf1330.jpg

Ellerinize sağlık vaktinizi iyi değerlendirmişsiniz,herhalde sadece tutuşturma amacı ile kullanıcaksınız,Ömer beyin dediği gibi fazla ateş,etlere şok yapıp sadece dışının pişmesine neden oluyor
Peki Ömer bey sizin dediğiniz mermeri denedim fakat her seferinde mermer çatladı ve kırıldı,paylaştığınız resimdeki mermermi acaba ? Bu mermerin bir özelliğimi var ???

yusuf3070' Alıntı:
Ellerinize sağlık vaktinizi iyi değerlendirmişsiniz,herhalde sadece tutuşturma amacı ile kullanıcaksınız,Ömer beyin dediği gibi fazla ateş,etlere şok yapıp sadece dışının pişmesine neden oluyor
Peki Ömer bey sizin dediğiniz mermeri denedim fakat her seferinde mermer çatladı ve kırıldı,paylaştığınız resimdeki mermermi acaba ? Bu mermerin bir özelliğimi var ???

Merhaba yusuf bey bu bizim mermer mutfak tezgahlarında lavabo konulan yerden çıkan her mermercide bolca olan parça hiçbir özelliği yok sadece altındaki üç ayak yuvarlak yıldız desenli mermeri alttan birçok noktasından destekliyor o yüzden çatlamıyor altına ızgara demir yapılıp üstüne mermer konulunca sanıyorum çatlamaz

Fotoğraf1743.jpg

Ömer selam.

Başka işlerle uğraşınca kanatları ters düz etmeyi geciktirdim. Yağları yandı. :smiley:

Mermer konusuna gelince altta bulunan metal kaide aşağıdan gelen sıcaklığı absorbe ettiği için mermer çatlamıyordur.
Ayrıca sıcaklığın optimum dağılmasına imkanda tanıdığını düşünürsek güzel ve verimli bir ocak halini alıyor.

Bir de fırın taşı dedikleri bir taş varmış onları da denemek lazım.
;D

TezzMertek' Alıntı:
Ömer selam.

Başka işlerle uğraşınca kanatları ters düz etmeyi geciktirdim. Yağları yandı. :smiley:

Mermer konusuna gelince altta bulunan metal kaide aşağıdan gelen sıcaklığı absorbe ettiği için mermer çatlamıyordur.
Ayrıca sıcaklığın optimum dağılmasına imkanda tanıdığını düşünürsek güzel ve verimli bir ocak halini alıyor.

Bir de fırın taşı dedikleri bir taş varmış onları da denemek lazım.
;D

Murat bey merhaba yaptığınız tespit çok doğru mermere ateşin çok fazla temas etmemesi demirin sayesinde oluyor bahsettiğiniz fırın taşı diğer adıyla ateş tuğlası altına kaidesini yapıp üstüne fayans döşer gibi yapılırsa olur

bu mangalın üst kısmı doğal taştan yapılıyor , kendim henüz tecrübe etmedim ama harika pişirdiği söyleniyor

ta? mangal.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR