TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,456
Ynt: TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

Patente ödenecek para ile süt kuzu külbastı alır keyfime bakarım arkadaşlar ile.
;D

Etiketler

Bakır borunun delinmesi işlemleri de tamamlandı.

Musa ağabeyim sağolsun.

Fotolar - 001.jpg

Fotolar - 002.jpg

Murat bey delikleri büyük delmiş gibi son deliğe kadar hava aynı ölçüde gidecek mi acaba? bildiğim kadarı ile o yatak kompresörü fazla hava basmıyor

Biraz büyük görünse de borunun kendi çapı ile aynı genişlikte. Havanın geldiği yandan delik sayısı çok az. Pompanın gücünün borunun sonuna kadar gideceğini düşünüyorum.

Yarın akşam monte eder, Perşembe akşamı denerim. Karanlık ortamda verim kontrolü yaparım. Videosunu çekmeye çalışayım.
;D

Murat eline,fikrine sağlık güzel olmuş.

Benim önerim borunun delikli yüzünü alta gelecek şekilde monte edersen içine kül dolup tıkanma yapmasın, delik sayısı fazla
olduğundan pişen etlere kül yapıştırmasınıda engeller.

güngör' Alıntı:
Murat eline,fikrine sağlık güzel olmuş.

Benim önerim borunun delikli yüzünü alta gelecek şekilde monte edersen içine kül dolup tıkanma yapmasın, delik sayısı fazla
olduğundan pişen etlere kül yapıştırmasınıda engeller.

Levent ağabey delikler alt yüzeye bakamaz artık. Boruyu akerdeon haline getirirken hava giriş yerini sol tarafta bıraktığım için yani.
Boruyu komple düzeltip tekrar kıvırmam gerekir o zaman.

Küller üflenen hava ile yukarıya doğru havalansa da kullandığım ızgara sık oluklu demir saçdan imal edilmiş olduğu için etlere kül bulaşma derdim yok.

TezzMertek Mangal Takımı .jpg

Gelsin kuzu külbastılar :D
Deliklerin çapı da bana çok büyük gibi geldi. 3-4 mm bile yeterli olur gibi...

Çok eğlenceli bir icad, bravo.İlerde böyle bir mangal çıkarsa yada dairelerde barbekülere bu sistem konursa şaşırmam:smiley:))(ama ilk delikte hava boşalmasın?Keşke cam çivisi ile delseydik!

güngör' Alıntı:
İzmire geldiğimde test ederiz, kül olmaz umarım.Selamlar.

Kapım her zaman açıktır Levent hocam. Foça civarına inerseniz beklerim her zaman.

zucchero' Alıntı:
Gelsin kuzu külbastılar :D
Deliklerin çapı da bana çok büyük gibi geldi. 3-4 mm bile yeterli olur gibi...

Kayboluyor dolmalar.
;D

Dolma demişken;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=87735.0

Deliklerin çaplarının yeterli gelip gelmediğini perşembe akşamı kontrol edeceğim artık.

Merhaba Arkadaşlar.

Hafta sonu mangal havalandırmasının son rötuşlarını yaptım. Lakin video çekmeye fırsat olmadı.

Tüm işlemleri biten projeyi de deneme fırsatım oldu. Gözlemlediğim kadarı ile 2,5 cm çapındaki Elektrikli Pompadan çıkan hava 08 mm çapında ki bakır borudan ilk geçiş esnasında zorlanıyor ve pompanın ucunda bulunan iki delikten fazla hava geri tepiyor.

Bunun dışında sistem güzel çalışıyor. Gelen hava ilk delikten çıktığı gibi son delikten de çıkmakta.
Daha geniş çapta bir boru ile sistem kurulsa çok daha fazla verim alınacağına eminim.

Ben kendi sistemimden memnun kaldım. Bunu örnek alıp kendi projesini yapacak arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.

Hafta sonu yaptığım çalışmaların fotolarını ilginize sunuyorum.

Mangal Havalandırma 025.jpg

Mangal Havalandırma 026.jpg

Mangal Havalandırma 027.jpg

Mangal Havalandırma 028.jpg

Mangal Havalandırma 029.jpg

Bakır borunun çevresine çap kalınlaşması için taş yünü ile beraber alüminyum folyo sardım.

Mangal Havalandırma 030.jpg

Mangal Havalandırma 031.jpg

Mangal Havalandırma 032.jpg

Mangal Havalandırma 033.jpg

Mangal Havalandırma 034.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR