TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,456

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Eee,

Nasıl başlasam konuya.

Balkonda ki barbekümde kullandığım mangal kömürleri özel pres manga kömürü.
Çok güzel bir sıcaklık veriyor olsa da daimi yanması için alttan hava desteğine ihtiyaç duymakta.

Mangal ızgarasını kaldırıp yelpazelemek ile uğraşmak bana zor geldi.

Bende Zihni Sinir Projemi ürettim.

" Mangal Havalandırması "

Önce Press Kömürlerimizi görelim

Mangalda pişirme işlemleri sonlandıktan sonra kömürleri su içine sokarak söndürüyor ve bir sonra ki mangal ziyafeti için kenara alıyoruz.

Sönmez Mangal 003.jpg

Sönmez Mangal 002.jpg

Sönmez Mangal 013.jpg

Sönmez Mangal 014.jpg

Sönmez Mangal 015.jpg

Etiketler

Ynt: TezzMertek İcadı Mangal Havalandırması

Bakır Boru mangalın içinde akerdeon şeklinde kıvrılıyor.

Daha sonra uygun noktalara delikler açılacak.

Pompa da havalandırmayı sağlayacak.

Mangal Havalandırma 012.jpg

Mangal Havalandırma 013.jpg

Mangal Havalandırma 014.jpg

Mangal Havalandırma 015.jpg

Mangal Havalandırma 016.jpg

Vallahi bravo bende kendimi zihni sinir sanırdım benden zihnileri varmış gayet kullanışlı icat murat bey güle güle kullan

whiteagle' Alıntı:
Maşallah Çok zekice

Teşekkürler.

dopamin' Alıntı:
Vallahi bravo bende kendimi zihni sinir sanırdım benden zihnileri varmış gayet kullanışlı icat murat bey güle güle kullan

Bende proje çok Ömer.
Ateş Başı Kamp yeleğimin konusuna bakmadın mı hiç.?
:smiley:

Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık.. Denediğiniz zaman sonucu paylaşırsınız artık.. :smiley:

ismailboya' Alıntı:
Çok güzel olmuş.. Ellerinize sağlık.. Denediğiniz zaman sonucu paylaşırsınız artık.. :smiley:

Sağolun İsmail bey.

Akerdeon Boru üzerinde belli aralıklar ile delik açılması gerekiyor. Pompadan gelen havayı boruya aktaracak olan ahşap parçanın çapında 1 mm.lik bir fazlalık var.
Oradan hava kaçırıyor sistem. ;D

Folyo ya da ısıya dayanıklı araç silikonu ile yama yapacağım ya da yeni bir ahşap boru imal edeceğiz tornada.

Merhabalar,
Murat bey icadınız çok güzel, mutlaka çok kullanışlı olmuştur.
Benim oturduğum ev bence dünyanın en güzel yerinde Çanakkale Boğazı önümde eşsiz güzelliklerini esirgemeden seyrime sunuyor.
Bu evleri TOKİ yapmış (arazi meyilli olduğundan sanırım su basmaz, en azından öyle diliyorum) inşaat kalitesi ve işçiliği hikaye olsada (merdivenlerde mermer diye kullandıkları malzeme kendiliğinden ufalanıp kırılıyor) gayet güzel balkonu var fakat ne hikmetse barbekü yapmamışlar.Halbuki osa ne güzel olurdu, muhteşem balıkları barbeküde kömür ateşimde pişirmek.....
Tabi o zaman sizden izin alıp projeyi uygulardım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

İnsanlar ihtiyaç duydukça yeni şeyler icat ederlermiş.Elinize sağlık proje çok güzel görünüyor,umarım işe yarar :D

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Murat bey icadınız çok güzel, mutlaka çok kullanışlı olmuştur.
Benim oturduğum ev bence dünyanın en güzel yerinde Çanakkale Boğazı önümde eşsiz güzelliklerini esirgemeden seyrime sunuyor.
Bu evleri TOKİ yapmış (arazi meyilli olduğundan sanırım su basmaz, en azından öyle diliyorum) inşaat kalitesi ve işçiliği hikaye olsada (merdivenlerde mermer diye kullandıkları malzeme kendiliğinden ufalanıp kırılıyor) gayet güzel balkonu var fakat ne hikmetse barbekü yapmamışlar.Halbuki osa ne güzel olurdu, muhteşem balıkları barbeküde kömür ateşimde pişirmek.....
Tabi o zaman sizden izin alıp projeyi uygulardım.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Niyazi bey.
Ara kat değilse yaptırın bir barbekü kendinize.
Benim fakirhane 9. kat çatı katı olunca barbekü kullanmakta sorun yaşamıyorum. Alt katta ki daireler dolap niyetine kullanıyorlar. ;D

dora' Alıntı:

Teşekkürler.

reha' Alıntı:
Murat kardeş
daha önceki projene nazaran daha "makul" göründü bana.. ellerine sağlık, reha

Valla ağabey diğer projeyi hala deneyemedik. Kaç kez kampa gittim ama kalabalık ortam olduğu için keyif ateşi yakamadım.
Sonbaharda inşallah.

Keyifli' Alıntı:
İnsanlar ihtiyaç duydukça yeni şeyler icat ederlermiş.Elinize sağlık proje çok güzel görünüyor,umarım işe yarar :D

Bazen tembellikten icat çıkıyor meydana.

Telefonu icat eden Graham bell sevgilisine gitmeye üşendiği için Telefonu icat etti diyorlardı. ;D
Ben kitapların yalancısıyım.
D;

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri