TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,009

ahk40056

Ana Kamp
Aracımız Yeni L200 İNSTYLE.Aracımız daha 46.000 kmde frende titreme arızasını 4. kez verdi.aracı servise götürdük ve yine disklerin değişmesi gerektiği söylendi.konu servis tarafından temsa garanti ye iletildi.AMA TEMSA ARACINA SAHİP ÇIKMAYARAK ARACI GARANTİ KAPSAMINDA YAPTIRMADI. TEMSA yla görüştüğümüzde diskin 26 binde değiştiği ve 20.000 kmde bizim diski bitirdiğimizi ve diskin sarf malzemesi olduğu söylendi.ayrıca temsadan mühendislerinin aracı gelip incelenmesi istediğimizdede aynı arızayı BİR SENEDE 4 KERE tekrarlayan araca tekrarlayan arızası yok diyerek ret cevabı verdiler.TEMSA ARAÇLARINA SAHİP ÇIKMIYOR.DAHA 1 BUÇUK YAŞINDA 45.000 KM DE L200 LERİN EN ÜSTÜ İNSTYLE ARACI 1 SENE İÇİNDE AYNI ARIZAYI 4 KERE TEKRARLIYOR TEMSA GELIP NEDENINI ARAŞTIRACAĞINA MÜŞTERİYE BAHANE UYDURUP KAÇMAYA ÇALIŞIYOR.

AYRICA GEÇEN GÜN SERVİSTE YİNE AYNI Bİ L200 İNSTYLE(178 BG) GÖRDÜM.ARAÇ DAHA 7,000 KM DE AYNI FRENDE TİTREME ARIZASIYLA GELMİŞ AYNI SEKİLDE DİSKLER DEĞİŞMİŞ. DAHA 7,000 KM DEKİ Bİ ARACIN BÖYLE BİR SORUNU VERMESİ DAHA 46,000 DEKİ Bİ ARACIN 4 KEZ BU ARIZAYI VERMESINE BAKIP ARTIK TEMSANIN BU ARAÇLARI INCELETMESI LAZIM.

Etiketler

Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

yasarergun' Alıntı:
hemen konu ile ilgili detaylı şikayetinizi ve çözüm önerisini içeren bir yazıyı noterden ihtar çekin sonrasında tüketici mahkemesine verin

Disk sarf malzemesi o yüzden herhangi birşey olmaz ..

Fantastic Light' Alıntı:

Disk sarf malzemesi o yüzden herhangi birşey olmaz ..
Mitsubishi için genelde işten anlayanlar ülkemizde hakettiği ilgiyi görmeyen kaliteli araç derler bencede öyle ancak ülkemizde ona gerekli ilgiyi göstermeyen temsa bence buda tabiki satışlarına yansıyor colt lancer örnekleri bariz çok kaliteliler fakat satmıyorlar daha iki hafta önce başımızdan geçen bir örnek 2006 model massey ferguson marka ithal traktör tarlada kaldı (garantisi bitti) servis arandı geldi çekildi sorun debriyaj balata sistemindeydi (sarf malzemesi denilebileceği bariz) servis sorunun herhangi bir sebeple sıyıran pim segman benzeri bir aparatın sisteme zarar verdiğini tespit etti ve makinanın debriyaj sistemini komle değişti hemde garanti kapsamında(daha öncesinde servis harici işlem görmediği tespit edildi) ve arıza süresince asistan traktör verebileceklerini bile söylediler ve iki gün içinde teslim.
Servisteki yetkili eskiden olsa yani yerli distribitör zamanında garantiniz bile olsa masrafı karşılayamayabilirdik ancak artık MF global bizzat kendisi ilgileniyor bu konularla çok titizler ve müthiş bir iş ahlakına sahipler dedi ve tabiki tarafımızdan olay anlaşıldı ingilizin ve bizim anlayışlarımız arasındaki fark

ahk40056' Alıntı:
Aracımız Yeni L200 İNSTYLE.Aracımız daha 46.000 kmde frende titreme arızasını 4. kez verdi.aracı servise götürdük ve yine disklerin değişmesi gerektiği söylendi.konu servis tarafından temsa garanti ye iletildi.AMA TEMSA ARACINA SAHİP ÇIKMAYARAK ARACI GARANTİ KAPSAMINDA YAPTIRMADI. TEMSA yla görüştüğümüzde diskin 26 binde değiştiği ve 20.000 kmde bizim diski bitirdiğimizi ve diskin sarf malzemesi olduğu söylendi.ayrıca temsadan mühendislerinin aracı gelip incelenmesi istediğimizdede aynı arızayı BİR SENEDE 4 KERE tekrarlayan araca tekrarlayan arızası yok diyerek ret cevabı verdiler.TEMSA ARAÇLARINA SAHİP ÇIKMIYOR.DAHA 1 BUÇUK YAŞINDA 45.000 KM DE L200 LERİN EN ÜSTÜ İNSTYLE ARACI 1 SENE İÇİNDE AYNI ARIZAYI 4 KERE TEKRARLIYOR TEMSA GELIP NEDENINI ARAŞTIRACAĞINA MÜŞTERİYE BAHANE UYDURUP KAÇMAYA ÇALIŞIYOR.

AYRICA GEÇEN GÜN SERVİSTE YİNE AYNI Bİ L200 İNSTYLE(178 BG) GÖRDÜM.ARAÇ DAHA 7,000 KM DE AYNI FRENDE TİTREME ARIZASIYLA GELMİŞ AYNI SEKİLDE DİSKLER DEĞİŞMİŞ. DAHA 7,000 KM DEKİ Bİ ARACIN BÖYLE BİR SORUNU VERMESİ DAHA 46,000 DEKİ Bİ ARACIN 4 KEZ BU ARIZAYI VERMESINE BAKIP ARTIK TEMSANIN BU ARAÇLARI INCELETMESI LAZIM.
irtibata geçin bence japonlar mutlaka ilgilencektir (global mitsbishi)
http://www.mitsubishi-motors.com/en/index.html

sahin05' Alıntı:
Mitsubishi için genelde işten anlayanlar ülkemizde hakettiği ilgiyi görmeyen kaliteli araç derler bencede öyle ancak ülkemizde ona gerekli ilgiyi göstermeyen temsa bence buda tabiki satışlarına yansıyor colt lancer örnekleri bariz çok kaliteliler fakat satmıyorlar daha iki hafta önce başımızdan geçen bir örnek 2006 model massey ferguson marka ithal traktör tarlada kaldı (garantisi bitti) servis arandı geldi çekildi sorun debriyaj balata sistemindeydi (sarf malzemesi denilebileceği bariz) servis sorunun herhangi bir sebeple sıyıran bir pim segman benzeri bir aparattan dolayı gerçekleştiğini söyledi ve makinanın debriyaj sistemini komle değişti hemde garanti kapsamında(daha öncesinde servis harici işlem görmediği tespit edildi) ve arıza süresince asistan traktör verebileceklerini bile söylediler iki gün içinde teslim ettiler olay budur bence

Kesinlikle haklısınız ama elden gelen birşey yok ..

DAHA 46,000 DEKİ Bİ ARACIN 4 KEZ BU ARIZAYI VERMESINE BAKIP ARTIK TEMSANIN BU ARAÇLARI INCELETMESI LAZIM.

Öyle bi kabiliyetleri olsa yaparlardı muhtemelen. Yapamadıkları için konuyu hasır altı etmeyi tercih etmişler gibi geldi bana.

Fren balatası sarf malzemesidir.Fren diski değil ! Benim başıma ford connect ile bu sorun geldi 15.000 km de diskler titreşim yapmaya başladı. Servis önce sarf malzemesi dedi. Israr ettik sonra yaz aylarıydı aniden yağmur yağınca ısınan diskler çarpılmıştır dediler. Bizde yağmurda aracı sırtımıza mı alıcaz dedik. Hem sonra her yağmurda bütün servislerin çarpılan diskli araçlarla dolması gerektiğini söyleyip otosana şikayet ettik. Sonuç olarak garantiden değişti. Bence işin peşini bırakmayın...

... Israr ettik sonra yaz aylarıydı aniden yağmur yağınca ısınan diskler çarpılmıştır dediler. Bizde yağmurda aracı sırtımıza mı alıcaz dedik.
:smiley:

araç şirket üzerine kayıtlı olduğu için hiçbir şey olmuyormuş.eğer sahış üzerine olsa kesin değişir diyorlar.fakat şirke olunca yasalar değişiyormuş.

mıtsubishinin merkezinede dilekçe yazıcağım fakat e-mail veya fax ını bulamadım bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa iyi olur.

Aynı şey fiat ducato midibüsümde başıma gelmişti. Çakalllar çakma balata ve disk takıyordu heralde. Fiatı birbirine kattım, bedava değiştirdiler hepsini. Tavsiye ederim.

2008 intense lüx sahibiyim.Malesef l200 lerin çoğunda aynı sorun var.Ben 20.000 km sonra diskleri taşlatmıştım.ayrıca 1800 mt rakımdan sonra aracı hareket ettirmek hatırı sayılır bir şekilde düşüyor.4L konumunda gitmek zorunda kalıyorsunuz.Onun haricinde girip cıkamayacağı yer yok gibi.

pncr' Alıntı:
2008 intense lüx sahibiyim.Malesef l200 lerin çoğunda aynı sorun var.Ben 20.000 km sonra diskleri taşlatmıştım.ayrıca 1800 mt rakımdan sonra aracı hareket ettirmek hatırı sayılır bir şekilde düşüyor.4L konumunda gitmek zorunda kalıyorsunuz.Onun haricinde girip cıkamayacağı yer yok gibi.
Diskler konusunda birşey diyemem ama tüm turbodizel araçlarda havabasıncına göre turboyu ayarlayan bir mekanizma var. Yüksek rakımlı yerlerde hava basıncı azaldığı için turbonun performansı etkilenir bu nedenle müşürün uygun rakım'a göre serviste ayarlanması gerek. Bu ayarlama nasıl yapılıyor Serviste bilenler vardır mutlaka.

CİNCİN' Alıntı:
Diskler konusunda birşey diyemem ama tüm turbodizel araçlarda havabasıncına göre turboyu ayarlayan bir mekanizma var. Yüksek rakımlı yerlerde hava basıncı azaldığı için turbonun performansı etkilenir bu nedenle müşürün uygun rakım'a göre serviste ayarlanması gerek. Bu ayarlama nasıl yapılıyor Serviste bilenler vardır mutlaka.
aracın bunu kendisi ayarlaması lazım bi sorun olabilir 2900 rakımda ben 1.6 vitarayla sorun yaşamadım gerçi atmosferik motorlu ama

sahin05' Alıntı:
aracın bunu kendisi ayarlaması lazım bi sorun olabilir 2900 rakımda ben 1.6 vitarayla sorun yaşamadım gerçi atmosferik motorlu ama
Benzinli motorlar için sözkonusu değil bu olay. Bu konu daha önceden de konuşulmuştu. Otomatik olarak kendi rakım ayarını yapan motor var mı bilmiyorum ama mitsubishi de bu işi manuel serviste yapmak gerek. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59961.msg703717#msg703717

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR