TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahk40056 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,010
Ynt: TEMSANIN SAHİP ÇIKMADIĞI L200

CİNCİN' Alıntı:
Benzinli motorlar için sözkonusu değil bu olay. Bu konu daha önceden de konuşulmuştu. Otomatik olarak kendi rakım ayarını yapan motor var mı bilmiyorum ama mitsubishi de bu işi manuel serviste yapmak gerek. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59961.msg703717#msg703717
anladım peki o zaman rakım düştüğünde tekrardan ayarmı gerekli eğer bu ayarı mitsubishi servisi yapıyorsa yandınız demektir :D :D :D

Etiketler

CİNCİN' Alıntı:
Diskler konusunda birşey diyemem ama tüm turbodizel araçlarda havabasıncına göre turboyu ayarlayan bir mekanizma var. Yüksek rakımlı yerlerde hava basıncı azaldığı için turbonun performansı etkilenir bu nedenle müşürün uygun rakım'a göre serviste ayarlanması gerek. Bu ayarlama nasıl yapılıyor Serviste bilenler vardır mutlaka.

Yeni L200'de bu bilinen bir sorun. Sitede onlarca konu vardı, sabah aracı hareket ettiremiyoruz diye..
Başka hiçbir pick-upta da duymadım bu sorunu. O yüzden tüm turbodizel araçlarda böyle bir durum sözkonusu değil..
Ben sattığım Hilux'umla aynı gün içinde dahi çok değişik rakımlı yerlerde bulundum herhangi bir çekiş problemi yaşamadım..

Sözkonusu duruma gelince de geçmiş olsun diyorum, peşini bırakmayın ve alttan almayın, değiştireceklerdir.

fastjunkie' Alıntı:
Yeni L200'de bu bilinen bir sorun. Sitede onlarca konu vardı, sabah aracı hareket ettiremiyoruz diye..
Başka hiçbir pick-upta da duymadım bu sorunu. O yüzden tüm turbodizel araçlarda böyle bir durum sözkonusu değil..
Ben sattığım Hilux'umla aynı gün içinde dahi çok değişik rakımlı yerlerde bulundum herhangi bir çekiş problemi yaşamadım..

Sözkonusu duruma gelince de geçmiş olsun diyorum, peşini bırakmayın ve alttan almayın, değiştireceklerdir.
O BİR HILUX arada 2 gömlek fark var ;) ;)

fastjunkie' Alıntı:

Konuyu dağıtmak istemem kusura bakmayın ama temel fizik kuralını yok sayıyorsunuz.

Yüksek irtifada oksijen miktarı daha azdır. Yani motorda yanmayı sağlayan oksijen yüksek irtifada daha az olacaktır. Daha az oksijen daha az yanma anlamına geleceği için benzinli veya dizel olsun fark etmez, tüm motorlar yüksek irtifada performans kaybı yaşar.

Ama,
• Dizel motorlar daha yüksek hava/yakıt oranlarında çalışırlar. Güç çıkışı ve yakıt tüketimine bağlı olarak motora daha fazla hava alınmalıdır.
• Sıkıştırma ateşlemeli motorların soğuk havalarda ve yüksek irtifalarda çalıştırılmaları zordur.
• Dizel motorlarda irtifaya bağlı olarak güç çıkışındaki düşüş daha büyüktür.

Bu durum turbolu olmasına rağmen güç farkının benzinli araçlara göre daha hissedilir olmasını açıklayacaktır. Benzinli turbo motorlarda yüksek irtifada performans kaybı çok daha az hissedilir. Bu yüzden dizel motoru ile donatılmış uçak da fazla değildir.

Şimdi bu işlerden anlayan birisi Toyota'nın fizik kurallarını aşarak yüksek irtifadan nasıl etkilenmediğini açıklarsa sevinirim. Keza verilecek cevap uçak mühendislerinin de yaşadığı sorunlara ışık tutacaktır. Motora ek oksijen tüpü mü bağlı :smiley:

CİNCİN' Alıntı:
Konuyu dağıtmak istemem kusura bakmayın ama temel fizik kuralını yok sayıyorsunuz.

Yüksek irtifada oksijen miktarı daha azdır. Yani motorda yanmayı sağlayan oksijen yüksek irtifada daha az olacaktır. Daha az oksijen daha az yanma anlamına geleceği için benzinli veya dizel olsun fark etmez, tüm motorlar yüksek irtifada performans kaybı yaşar.

Ama,
• Dizel motorlar daha yüksek hava/yakıt oranlarında çalışırlar. Güç çıkışı ve yakıt tüketimine bağlı olarak motora daha fazla hava alınmalıdır.
• Sıkıştırma ateşlemeli motorların soğuk havalarda ve yüksek irtifalarda çalıştırılmaları zordur.

Bu durum turbolu olmasına rağmen güç farkının benzinli araçlara göre daha hissedilir olmasını açıklayacaktır. Benzinli turbo motorlarda yüksek irtifada performans kaybı çok daha az hissedilir. Bu yüzden dizel motoru ile donatılmış uçak da fazla değildir.

Şimdi bu işlerden anlayan birisi Toyota'nın fizik kurallarını aşarak yüksek irtifadan nasıl etkilenmediğini açıklarsa sevinirim. Keza verilecek cevap uçak mühendislerinin de yaşadığı sorunlara ışık tutacaktır. Motora ek oksijen tüpü mü bağlı :smiley:
cihat bey haklı oabilirsiniz ancak arkadaşımda 2010 136hp l200 var arka fiberi ağzına kadar dolu 4 teker zicirli 2300 metrelere çıktık motorda herhangi bir güç kaybına rastlanmadık

[size=8pt]
CİNCİN' Alıntı:

Ama,

Söyledikleriniz doğru, Ancak Toyota bunu bir şekilde halletmiş işte. Ben 40 bin km yaptım aracımla, gidip de serviste "ben yükseğe çıkacam bunu ona göre ayarlayın" demedim :smiley: Zaten bunu teknolojik yollardan çözmek, kullanıcıyı her dağ tepe çıkmadan önce servise gidip ayar yaptırtmaktan daha kolay bir iş olsa gerek..

Uçak mühendislerinin bir sorun yaşadığını sanmıyorum, nitekim 1935 senesinde uçağa "pistonlu motor" değil, "türbin motor" takarak bu sorunları çözmüşler :smiley:

Benim karşı çıktığım durum tüm turbo dizel araçlarda olur diyerek yanlış bilgi vermiş olmanız. Böyle bir durum yok çünkü.

Zaten bu başlıkta da sorunun "yazılım güncellemesi" ile çözüldüğü yazılmış. Başlıkta aynı dertten müzdarip olan oldukça da insan var, demek ki bir sıkıntı varmış..
Burayı daha fazla saptırmayalım ilgili başlıktan devam edebiliriz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=42899.0

Ben konunun L200 problemi olmadığını düşünerek, bu konuda fikirlerini yazmak isteyen diğer arkadaşlarında görmesi için teknik konulara yeni bir başlık açtım. Onur Bey siz de isterseniz oraya taşıyın orada tartışalım konuyu. Ben de merak ettim sonuçta ne çıkacak diye.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=78348.new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR