Temmuz 2013 Interrail Yol Arkadaşı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emrotta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,320

emrotta

Yeni Üye
Yer
Ankara
Merhaba ben Ankara'da üniversite öğrencisiyim.Temmuzun 20 sinden sonra arkadaş bulamasam dahi kesin olarak 1 aylık interrail yapacağım.İnterrail yapmak isteyip de yol arkadaşı arayanlar iletişime geçerlerse gezi ayrıntılarını konuşuruz.
Düşündüğüm rota
Roma(2)-Pisa-Floransa(1veya2)-Venedik-Milano(2)
[Nice-Cannes-Monaco](bu 3 şehir için toplam 2 gün yeterli olur diye düşünüyorum)
Marsilya(1)-Paris(3)-Brugge-Amsterdam(2 veya 3)-Berlin(1)-Prag(2-3)-Viyana(2)-Bratislava(1) -Budapeşte(2)
{Zagreb-Ljubljana} toplam gün 3
Belgrad(SON) Belgrad'da dönüş biletine kaç gün kalmışsa ona göre kalmayı planlıyorum. Rotada çok katı değilim ama İspanya'ya gitmenin oldukça uzun ve yorucu olduğunu ve hemde Paris'e bilet bulmanın oldukça zor ve pahalı olduğunu giden arkadaşlardan öğrendim.Bu yüzden İspanya'ya gitmeyi düşünmüyorum.
Çizdiğim rotada tren yolculukların çok yorucu olmaması için yolculukların en uzun mesafelerde dahi 6 saati geçmemesine dikkat ettim.

Etiketler
Ynt: Temmuz 2013 Interrail Yol Arkadaşı

pm atamadim ... rota, konaklama ve ücret ayrıntılarını yazabilirmisin?

Gezi 1 ay civarı sürecek,tahminim 32-33 gün civarı.Rota aşağı yukarı yukarıda yazdığım sıra gibi olmasını planlıyorum.Kalacak yer olarak uygun fiyatlı hostelleri düşünüyorum 500€-600€civarı hostel masrafı 435€ interrail bileti kısacası, toplamda ben 1800€-2000€ gibi bir miktarı gözden çıkardım.

" saat 6 da prag trenine bineriz orda 00.00 da ineriz vs " şeklinde ayrıntılı bir plan yaptınız mı?? benim öğrenmek istediğim buydu..

Açıkçası o kadar ayrıntıya inmedim.Bunun için henüz erken olduğunu düşünüyorum.Çünkü istemesek bile planda bir bozukluk olabilir.Mesela bazı yoğun ve rezervasyon isteyen hatlarda yoğunluk ve bilet bulamama gibi bir sıkıntı olabiliyormuş.Bazı trenler pazar çalışmıyor mesela, ister istemez rota değişmiş oluyor.

emrotta' Alıntı:
Merhaba ben Ankara'da üniversite öğrencisiyim.Temmuzun 20 sinden sonra arkadaş bulamasam dahi kesin olarak 1 aylık interrail yapacağım.İnterrail yapmak isteyip de yol arkadaşı arayanlar iletişime geçerlerse gezi ayrıntılarını konuşuruz.
Düşündüğüm rota
Roma(2)-Pisa-Floransa(1veya2)-Venedik-Milano(2)
[Nice-Cannes-Monaco](bu 3 şehir için toplam 2 gün yeterli olur diye düşünüyorum)
Marsilya(1)-Paris(3)-Brugge-Amsterdam(2 veya 3)-Berlin(1)-Prag(2-3)-Viyana(2)-Bratislava(1) -Budapeşte(2)
{Zagreb-Ljubljana} toplam gün 3
Belgrad(SON) Belgrad'da dönüş biletine kaç gün kalmışsa ona göre kalmayı planlıyorum. Rotada çok katı değilim ama İspanya'ya gitmenin oldukça uzun ve yorucu olduğunu ve hemde Paris'e bilet bulmanın oldukça zor ve pahalı olduğunu giden arkadaşlardan öğrendim.Bu yüzden İspanya'ya gitmeyi düşünmüyorum.
Çizdiğim rotada tren yolculukların çok yorucu olmaması için yolculukların en uzun mesafelerde dahi 6 saati geçmemesine dikkat ettim.
iletişim: capeverde@hotmail.com.tr

gece trenlerine biletleri alırsanız böylece konaklamaya ayıracağınız ücretten de tasarruf sağlamış olursunuz.
İtalyanın, Fransanın, Almanyanın, Belçikanın, Hollanda nın vb kendilerine ait tren işletmeleri var. Onların sayfalarına bakarak interrail biletinin geçtiği gece trenlerinin saatlerini inceleyebilirsiniz. Hatta internetten önceden biletleri de alabilirsiniz. Ben interrail i kullnmadım ancak bu sene ocak ayında eşim ile birlikte yaptığım Paris, Amsterdam, Brüksel, Gent ve Anwepen gezimde Paris,Anwerpen ve Amsterdam hattında www.thalys.com dan 3 ay öncesinden promosyon bileti alarak seyahat ettim. Ayrıca Belçikanın kendi yerel tren ağı sitesine bakarak Gent,Anwerpen, Brüksel arasındaki tren ücretleri ve saatlerinide önceden araştırmıştım. Zaten fiyatlar değişmediğinden, mesafelerde kısa olduğundan o biletleri önceden almamıştım.. Tabii interrail bileti ile benim önceden aldığım hızlı trene sanırım fark parası vererek binebiliyorsun. ki zaten amacın hesaplı olarak avrupayı dolaşmak ise önceden hangi duraklarda inip ne zaman hangi trene bineceğini önceden iyice ayarlaman gerekiyor..
başta da dediğim gibi ülkeler arasındaki seyahatlerini gece olacak şekilde önceden ayarlarsan konaklama maliyetini azaltırsın..
http://gezginim.org/gezi-seyahat-hazirliklari-ve-maliyeti/seyahat-hazirliklari-ve-seyahatin-maliyeti/ adresindeki kişisel olarak hazırladığım sitemde seyahat ayrıntılarıma ulaşabilirsin.. Ayrıca gitmeyi düşündüğün Paris, Amsterdam, İtalya ya ait şehiriçi gezi güzergahlarına ait ayrıntılarıda bulabilirsin..
Konaklama için ise sana booking.com u öneririm.. ben ülke dışında yaptığım seyehatlerin hepsinde bu site aracılığı ile yer ayarladım.. hatta Türkiye içinde de sanırım 3 kez kullandım.. oldukça iyi bir site.. oradan uygun hostel veya tek yıldızlı otelleri önceden rezervasyon yapabilirsin..
Benim önerilerim bu şekilde..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR