Telsiz Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dronder Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,157
Ynt: Telsiz Hakkında Yardım

sempatikgeveze' Alıntı:
dostum cb telsiz pek işini görmez sedat kardeşin dediği doğru başına bir iş geldiğinde yolda kaldığında amatör bantta mandala basar yardım isteyebilirsin hele gps cihazın varsa koordinatlarını verirsin yardım hemen gelir ayrıca ikinci el cihaz alırsan aracın için ICOM IC-2725E cihazı tavsiye edebilirim mükemmel cihazdır.Ama İlk önce vaktin varsa sana tavsiyem Amatör telsiz belgesi alman gerekir.

ilginiz için teşekkür ederim. bizim amacımız yardım çağırmak değil. zaten konvoy gidiyoruz gezilere. amaç konvoyda muhabbet etmek :smiley:

Etiketler

vx7-r muazzam bir cihazdır.
vhf-uhf ve 50hz'de görüşme yapabiliyorsunuz. Amatör olmak şart bu cihazı almak için.
lithium-ion pili sayesinde çok uzun süre kullanabiliyorsunuz.
desteklediği özellikleri saymakla bitmez. hava durumu yayını yapan yerde hava durumunu telsizden görebiliyorsunuz.
2 bantta aynı anda dinleme yapabiliyorsunuz.
pocket radio için ideal bir cihaz.
röle olarak ta kullanabiliyorsunuz.
say say bitmez vallahi...
bide en güzel magnezyum kasası sayesinde düştü çizildi ay sarsıldı derdi yok...
ben çok memnunum...

dronder' Alıntı:
ilginiz için teşekkür ederim. bizim amacımız yardım çağırmak değil. zaten konvoy gidiyoruz gezilere. amaç konvoyda muhabbet etmek :smiley:

Önder hocam aşağıdaki telsiz kaliteli bir telsizdir, (fiyatı hakkında yorum yapmıyorum)

selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19546.new;topicseen#new

Felice' Alıntı:
Önder hocam aşağıdaki telsiz kaliteli bir telsizdir, (fiyatı hakkında yorum yapmıyorum)

selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19546.new;topicseen#new

fiyat fazla gibi geldi...
birde cb mi o telsiz?
zaman problemi bir türlü ilgilenemedim. bu hafta sonu yaptığımız gezide de çok eksikliğini yaşadım :smiley:

cb vede kaliteli bi telsizdir ancak dediğim gibi fiyatı konusunda yorum yapmıyorum,

selamlar.

sınavlar mayıs ve kasımda yapılıyor galiba Allah rızası için konuyu yakından takip eden arkadaşlarımız buradan haberdar etsinler bizide hazırlanıp girelim şu sınava hep birlikte bir grup aktivitesiymiş gibi hareket edelim hem bir birimize destek olur iteleriz sedat abi 2009 da alalım şu lisansları :smiley:

Arkadaşlar yeni çıkan kanun ile bu sınavlar kıyı emniyetine devredildi. yeni sınav tarihi hakkında şu anda bir bilgi yok. inşallah kıyı emniyeti de diğer lisanları verdiği gibi bu işi kurslar düzenleyip kurs sonunda yapacağı bir sınav sonucu lisansları verir de aramıza (amatör telsizci) yeni katılan arkadaşlar daha rahat ve bilinçli olarak cıhazlarını kullanırlar.

icom_ic7000.jpg

Bu sene yapılan Amatör telsizcilik sınavı geçti seneyede açılır açılmaz mı bilinmez çünkü üniversite düzeyine getirilerek kıyı emniyeti müdürlüğü çatısı altında yapılacak.

kıyı emniyeti ne alaka zaten telsizler deniz kara ve hava diye ayrılmıyormuydu neyse biz alaımda belgeyi :smiley: sınavı kim yaparsa yapsın ne teferruattır bu anlamadım gitti :smiley:

kıyı emniyeti'ne geçicek diye bende duydum.
hadi hayırlı traşlar diliyorum. kıyı emniyeti TK dan da daha illettir kolay gelsin diyorum yeni gireceklere :D

fosilbulent' Alıntı:
kıyı emniyeti ne alaka zaten telsizler deniz kara ve hava diye ayrılmıyormuydu neyse biz alaımda belgeyi :smiley: sınavı kim yaparsa yapsın ne teferruattır bu anlamadım gitti :smiley:
Bülent sende bu hız varken sınavları nasa yaptığı zaman katılacaksın sanırım. :smiley:

Iceman®' Alıntı:
kıyı emniyeti'ne geçicek diye bende duydum.
hadi hayırlı traşlar diliyorum. kıyı emniyeti TK dan da daha illettir kolay gelsin diyorum yeni gireceklere :D

Karacıların sonunda varacağı yer deniz kenarıdır.
Bende denizcilik kariyerime telsiz zabiti olarak başlamıştım.Kıyı emniyetinde ilgili kısımda hala tanıdıklarım vardır.Bayram geçsin kesin bilgiyi iletirim.

avans veriyorum :smiley: nasa kesmez mars ta olsun o zaman :smiley: karacılara tilki denizede kurkcü dükkanı muamelesi yaptınya umutkaptan alacağın olsun :smiley: neyse denizle arası olanın ufku geniş olur yüreği zengin bakışları derin :smiley: hayden iyi bayramlar bilgi alınca ihmal etme yin yazın takipteyim neyse prasedür ü yapalım bitsin karın ağrımız :smiley:

sınavların dahada zorlaşacağına eminim.fakat diğer illlerde de kıyı emniyeti nasıl yapacak sınavı ankarada deniz yokki??heheheheh::smiley:)

CJ-5'im için CB mobil telsiz arıyorum, mümkünse 2.el, en az 40 kanal ve AM-FM...
şimdiden satmayı düşünen, ilgilenen ve bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

eratech' Alıntı:
CJ-5'im için CB mobil telsiz arıyorum, mümkünse 2.el, en az 40 kanal ve AM-FM...
şimdiden satmayı düşünen, ilgilenen ve bana yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler...

bence aşağıdaki linkte belirtilen telsiz işinizi fazlasıyla görecektir.

selamlar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=19546.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR