Teknik Malzeme Soruları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,959
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Teknik Malzeme Soruları

Kapitan' Alıntı:
Yürüyüş yada kamp sırasında yanında ilk yardım çantası taşıyan var mı?

Ben bu ayrıntının oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle hacim olarak küçük bir ilkyardım çantası oluşturmak için neler almalıyız?

Merhaba "Kapitan" aramıza hoş geldiniz.  ;)

Benim sürekli aktivite ve günlük hayatta yanımdan hiç eksik etmediğim küçük bir İLKYARDIM çantam mevcut. Aşağıda çantanın içinde bulundurduğum malzemelerin listesini görebilirsiniz. Bu liste de temel malzeme ve kişiye özel malzemeler bulunabilir. Doğada yapacağım aktiviteler için küçük bir şişe amonyak ve küçük tüp yanık kremi bulundururum.

Ayrıca gene sırt çantamda sürekli taşıdığım bir ilk yardım kitabıda mevcut. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13650.0 adresinden kitaba ulaşabilirsiniz.

Çantayı http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=359019&productid=spor45224 adresinden 10YTL'ye boş olarak alabilirsiniz.

first aid.jpg

Etiketler

Bu kadar emek vererek sorumu yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Bu pakette görülen antibakteriyel sıvı yara temizlemeye mi yarıyor acaba?

Ben oksijenli su - tentürdiyot - betadin üçgeninde sıkışıp kalmışımda... Bu sıvı aynı işlevleri mi gerçekleştiriyor acaba?

Kapitan' Alıntı:
Bu kadar emek vererek sorumu yanıtladığınız için çok teşekkür ederim. Bu pakette görülen antibakteriyel sıvı yara temizlemeye mi yarıyor acaba?

Ben oksijenli su - tentürdiyot - betadin üçgeninde sıkışıp kalmışımda... Bu sıvı aynı işlevleri mi gerçekleştiriyor acaba?

bilgi paylaşmak içindir. ;)

evet bu antibakteriyel sıvıyı hemen hemen aynı işlevi görüyor. Az yer kaplaması cabası tabiki.

İyi Akşamlar Arkadaşlar,
Ankaradakı malzeme satısı yapan magazalar olarak Kocatepe camısının arkasında bulbulderesı caddesınde Kaftanoğlu, Necatıbey caddesınde polıs karakolunu gecıncek sports, Ankamall da ınterspor,boyner,oranda panora içerisinde boyner var.Ulus dakı satıs magazaları genelde avcılık uzerıne calısıyorlar. Dıkmende bır adet magaza varmıs.

Üstadım Merhaba :smiley:

Ankaradaki doğa sporları malzemeleri satan yerlerle ilgili bahsi açılmış daha öncede çok konuştuk bu konuda ama burada ihtiyaç hasıl olmuş gibi :smiley:

1. Yıba çarsısı / Bahriyeli / www.bahriyeli.com.tr
2. Dikmen / Alpinist / www.alpinist.com.tr
3. Esat caddesi / Daghdash / www.daghdash.com

Üstadım bu mağzalarıda unutmayalım  :smiley:

Selam Fatih Bey,
Amaç arkadaşlara yardımcı olmaktır maksat mağaza bahane ....

Herkese merhaba,

Alpinist'in (http://www.alpinist.com.tr/) telefon numarasını bilen var mı? Pazar günü açık mıdır. İletişim kısmı çalışmıyor çünkü...

Sayfanın alt kısmında mevcut:
Adres: Dikmen cad. No: 508 - A Çankaya - ANKARA

Tel: 0312 475 13 90 - 0312 475 73 13 Fax: 0312 476 27 59

Perakende Satış ve Bilgi için: info@alpinist.com.tr
Toplu Siparişleriniz İçin: alpinistmurat@gmail.com

Adrenalin de çalışan arkadaşım bana Loap St. Laurent Uyku Tulumu verdi , internetten baktım fiyatı çok ucuz , iyi bir uyku tulumumudur ?
Benim almayı düşündüğüm Salewa Snowfox rg Uyku Tulumuydu . Loap iyi değilse değiştirebilirim .

Jazz arkadaşım bende Loap St. Mortiz tulum var. Loap'ın sadece tulumları değil tüm malzemelerinin fiyat/performans değerleri çok yüksektir. Hakikaten bu fiyatlara kaliteli malzeme sağlıyorlar. Tulumumdan çok memnun olduğumu söyleyebilirim.

Şahsi fikrim Salewa Snowfox rg ekstra 130 YTL'yi hakedecek hiçbirşey vermiyor. Çok az daha hafif, aynı şekilde sentetik, konfor derecesi 1 C daha zayıf... Hacminin de çok fark edeceğini zannetmiyorum. Loap'dan oldukça memnun kalacağını düşünüyorum.

Teşekkürler . Bir tane de St. Mortiz alıp 1 kasım isoff kampında karşılaştırıyım .

Biz kamp alanının biraz dışında çadır kuruyoruz .

Yani araçlara çokta uzak değilsiniz... Evde yada bi tanıdıkta eski halı varsa at arabaya hocam.

Hem çadırın altı yumuşak oluyo hemde soğuğu kesiyo. Rahat edersin benden sana tavsiye ;)

Uzak değiliz derken yarış arabalarınımı diyorsunuz ,herkes kendi aracının yanında çadır kuruyor , kamp meydanına da atv'lerle gidiyoruz.
Halı taşımak zor olur ben şişme wolfmat aldım geçen sene çok rahat ettim .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri