Teknik Malzeme Soruları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceranus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,960
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Teknik Malzeme Soruları

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Ben bunu Trekking botundan çok Oryantiring ayakkabısına benzettim ama tecrübelilerden yorum alalım?

Nedenlerim de;
Kısa (koşmak için ideal)
Goretex (suya basacağız)
İnce taban (Sürekli kullanılmayacak)
Çivili gibi taban (Düz değil, toprağa tutunmak için)

Dediğim gibi bana Oryantiring için ideal gibi geldi. O yüzden ben oyumu trekking için 1 numara için kullanıyorum. (Ama 2 numara trekking için hayallerimi süslemeye başladı bile :D :D :D )

Etiketler

jargondeath' Alıntı:
İkisinide denedim. 2 numara sanki özel bir ilgiyle ayakları sarıp sarmalıyor. 1 numarada Ayağımdaki sorundan dolayı bir rahatsızlık hissettim üst kısımda aşılabilir geldi. Birde trekinge gitmeden normal zaman kullan vurup vurmadığını belirle dediler mantıklı geldi uzun mesafelerde yapıcak bizr çözüm bulunmaz ama kısa mesafede önlem alınabilirmi . :smiley:

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Aşınma mutlaka olacak, zira biraz da sanki ayakkabı parçalamak için çabalıyoruz. Malum insanların gitmediği yerlerden gidiyoruz. (Tabi normal insanların ;D ) Ayağınızdaki soruna ne etkisi olur bilmiyorum ama zorlu yürüyüşlerde 2 numara sorun çıkarabilir gibi geldi bana. Ancak tecrübelilerin yorumları anlamlı olacaktır.

Selamlar...

behicefe' Alıntı:
aslında bende doğru karar verdiğinizi düşünüyorum.beğendiğiniz modelin bileğinizi koruması bence önemli. ben günlükte de bu tür bir bot kullanyorum. tek farkı doğada daha çok şehirde kullanmadığım için çarşak bantları yok. goratex olması tercih sebebiniz olmalı.

ben İstanbul'da olduğum için buradaki fiatları biliyorum. Goratexleri her mevsim kullanmak mümkün ben başka bir amaçla gitmiştim Kadıköy'e ama tesadüf mağazanın önünden geçerken indirimi fark ettim. Lafuma ve yaklaşık 80 ytlye aldım. şaka gibiydi. kaçırmadım.

jargondeath' Alıntı:
Banada bir şaka yapan mağaza olsa keşke :smiley: Bende affetmiycemde. :smiley: zamanda ayırdım fakat fiyat /Özellik olarak ulaşabildiğim tek bot diye bilirm diğerleri hep ütopik kaldılar. Sadece 2 şikayet vardı görebildiğim onlarda bu seri hakkındamıydıbilmiyorum. Bu seride yani cahemelon serisi hakkında yorumlar iyiydi.

Hayırlı işler olsun. İlginize Alakanıza teşekkür ederim.

Bu konu hakkında detaylı bir bilgi yada link varmıdır. Paylaşırsanız sevinirim. İnternette sadece titanyum olarak dalış kıyafeti bulabildim .

Sanırım kumaşın dokusuna titanyum elementinden yapılmış çok ince iplik parçaları yerleştirilmiş Ulaş,

Kendi Sorumun cevabını buldum ama kapsamlı oldumu onu bilmiyorum . Columbia firmasının bir seri üretimi var titanium serisi olarak. Aşagıdaki linkte ne gibi malzemelerde kullanılıdığıda belirtilmiş. Sayfa ingilizce kapsamlı bir izahat yani şu malzeme şu miktarda var fakat çeviremedim.

sorumun cevabı: Titanium olarak varmış yakındanda bu malzemeleri (Pantalon-Şort-Şapka-Gömlek-Tişört-Çoraplarıda varmış onlar dikkatimi çekmemiş) pazar günü panora / boynerde görme fırsartım oldu.

Yorumum : Elimi iç yüzeyine sürdüm metalimsi bir kıvamı vardı kumaşın gözükmüyor ama hissedilebilir. metal alerjisi olanlar (yani ben) dikkat etmeli gibi geldi . Saygılarımla  

Alıntı : http://www.columbia.com/Category/4/Titanium.aspx

Columbia titanium serisinden bir kaç malzeme kullanıyorum.En önemli özelliği güneşin zararlı ışınlarından koruması olarak biliyorum.hafif terletmeyen bir malzeme.
Özellikle T-Shirt ları tavsiye ederim.
Birde yazlık bir ayakkabısı var.Terlik gibi havadar bu yaz ayağımdan hiç çıkartmadım.
Ama ne kadar dayanıklıdır bilemiyorum.Fakat indirimler başlasın bir dane daha alacağım,pantolaonların altında güzel duruyor.
Zaten İst gittiğim zaman ilk uğradığım yerlerden biri Bağdat Caddesindeki Columbia mağazası.
Ankarada- İstanbul yolundaki reebok outlet satış mağazasında Columbia Sweatler bir tane alana bir tanede bedava şeklinde - böylece 30-35 geliyor ilgilenen lere olursa 10 gün önce gördüm.
Ama yazlık malzeme daha gelmemiş.

Ankarada Gps cihazı kiralayan yer varmıdır ? Geocaching için pazar günü kullanmak üzere. Yol göstermesine gerek yok sanıyorum.

:smiley: Zor be Fatih.
Benimkini sana kiralayayım.
Kargosuda sana ait olur.
;D

Ankarada treking botu konusunda kampanyaya rast gelen yada haberi olan varmı ?

@jargondeath

http://www.adrenalin.com.tr/

adresinde benim gördüğüm en iyi dükkanlardan birisi var. (İstanbul'da Kadıköy dükkanlarına uğrayarak bazı arkadaşlarla da tanışma fırsatım oldu. Çok memnun kalmıştım...) Lafuma ürünlerinde indirim var diyor. Ama indirim ne kadar yeterli sizin için veya ANkara'da dükkanları olmadığından ayakkabı almak için internet sitesi seçmek ne kadar anlamlı olur size kalmış. (Belki bir dükkanda bu marka modeli deneyip, internetten aynısını sipariş etmek olabilir, ne kadar etik olduğu tartışılır tabi :smiley: ) Gerçi ANkara'lı üyeler daha çok yardımcı olabilir dükkan konusunda...

Bu arada ben de Lafuma kullanıyorum. Gayet memnunum. (Modelini ne yazıkki hatırlamıyorum. AYrıca ne kadar ömürlü olacağını tahmin edemiyorum, yeni başladığım için?)

İlgine Alakana teşekkür ederim. İnternet alışverişlerine pek sıcak bakmıyorum. O yüzden mağaza Ankarada olsa benim için daha iyi olur.

Ankaralılar foruma girmiyor herhalde yazıyorum yazıyorum cevap yok sizde izmirden ne kadar yardım edebilirsiniz. :smiley:

Yazangeçeryolçizer üstada teşekkür ederim ama geçen sefer titanyumlu tişörtler konsunda yardımcı oldu . Artı adresde vermişti.

Zerrin hanımda yok Ankaradan kimsesiz kaldım forumlarda :( Zerrin hanımda Ankaradaki yerleri belirtmişti zaten daha önceki mesajlerda var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri