Tekirdağ Çevresinde Zıpkın Avı Yapılabilecek Bir Yer Arıyorum (Saros Hariç)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Berxolid Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,321

Berxolid

Ana Kamp
Yer
Tekirdağ-Süleymanpaşa
Merhabalar.Yarın kuzenlerimle birlikte zıpkın avına gidelim bayram tatilini değerlendirelim diye düşündük.İstanbul'a yakın olması açısından Saros harici Tekirdağ çevresinde zıpkın avı yapılabilecek bir yer var mıdır?Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Tekirdağ Çevresinde Zıpkın Avı Yapılabilecek Bir Yer Arıyorum (Saros Hariç)

sevg berk
kimse kolay kolay merasını soylemez haberin olsun..ama soyle bir genelleme yapayım..zipkin avi için kayalık arazi.ozellikle su yuzune cıkmıs kayalar vs olan yerleri sececeksin..veya liman mendirekleri..hava durumu da ayrı tabii..
oraları biraz bildiğim ve o meralar da avlanmadığım için ucmakdere taraflarının.iyi olması lazım..cok meraklıysan zipkinci sitelerine gir .

Ynt: Tekirdağ Çevresinde Zıpkın Avı Yapılabilecek Bir Yer Arıyorum (Saros Hariç)

selam tekirdağa kadar gelmişken bence biraz daha ileriye canakkale eceabat büyük anafarta köyü arıburun,kücük kemikli,yada kücük kemiki burunlarını deneyin cok memnun olacaksınız

Teşekkür ediyorum öncelikle.Ukalalık gibi olmasın ama yaklaşık 10 senedir zıpkıncıyım =) Küçükten başladım.Babam,amcam,kuzenlerim ve ailede birçok insan zıpkın avına ve dalışa meraklıdır.Ayrıca tüfekle avcılıkta da çok eskidirler.Benim de bildiğim birçok yer var ama biz Tekirdağ'a yakın olmasını istedik.Uçmakdere'ye(av meraklıları iyi bilir ;) gitmeye karar verdik biz de. Yamaç paraşütü iniş alanının olduğu sahilden dalış yaptık.Fakat hem hava muhalefeti hem de sualtı canlılarının üreme mevsimine denk geldiğimizden (2-3mt lerde deniz bembeyaz bir bulutla kaplı ;) fazla balığımız olmadı fakat yaklaşık 4-5mt de kayalar üzerinde iri midyeler olduğunu farkettim.Onlardan yaklaşık 8-9kg (belki fazla da olabilir torbalar çok ağırdı çünkü) topladım.Afiyetle yedik efendim =) Tabii her avcının yaptığı gibi akşam yiyeceklerimizi de almıştık yanımıza :smiley: Ama Uçmakdere paraşüt iniş sahilini tavsiye ederim.Uygun şartlarda çok iyi balık yapan bir yer olduğuna eminim.Çünkü birkaç tane Kikla'ya rastladım =)

o sahilde vatozlara denk gelmediğin için şanslısın, marmaradaki en büyük vatozlar ordadır..özellikle de üreme mevsimlerinde saldırgan olurlar..

Sevgili arkadaşlar zıpkınla avlanmak yerine bir fotoğraf makinesi alsanızda o hayvanların diplerine kadar sessizce sokulup güzel fotoğraflarını çekseniz ve bizlerle paylaşsanız daha hoş olmaz mı?

Dediğinizi de yaptım.Zıpkın avcılığım yanında,CMAS bröveli bir dalgıcım.Fakat hiçbir zaman SCUBA ekipmanıyla balık avcılığı yapmadım çünkü bu katliam olur.Amacım spor yapmak,yüzlerce balığı katletmek değil.Kaldı ki kurallara uyulduğu takdirde zıpkın avcılığı da olta avcılığı da hiçbir şekilde canlının neslini tüketmez.Zaten TSSF zıpkın avcılığı için de bir yasa yürürlüğe koymak üzere.Bu yasaya göre her zıpkın avcısının bir avlanma belgesi olmak zorunda.Böylece büyük katliamlar ve bilinçsiz insanlar da bir nebze engellenmiş olacak.

Berk kardeşime katılıyorum. 30 senedir zıpkınla avcılık yapıyorum. Koruma altındaki balığı vurmam. Küçük balık vurmam. Yiyeceğimden fazlasını vurmam. Zıpkıncı birçok arkadaşım var. Hepsi bu ilkelere bağlıdır. Zıpkınla balık avcılığı avlanma biçimleri içinde içinde balık neslini en iyi koruyandır. Keşke dünyada sadece bu şekilde avlanmyay izin verilse.
Sizlerin de zıpkınla avcılığı desteklemesini ümit ederim.
Selam ve sevgilerimle
Efe

Berxolid' Alıntı:
Dediğinizi de yaptım.Zıpkın avcılığım yanında,CMAS bröveli bir dalgıcım.Fakat hiçbir zaman SCUBA ekipmanıyla balık avcılığı yapmadım çünkü bu katliam olur.Amacım spor yapmak,yüzlerce balığı katletmek değil.Kaldı ki kurallara uyulduğu takdirde zıpkın avcılığı da olta avcılığı da hiçbir şekilde canlının neslini tüketmez.Zaten TSSF zıpkın avcılığı için de bir yasa yürürlüğe koymak üzere.Bu yasaya göre her zıpkın avcısının bir avlanma belgesi olmak zorunda.Böylece büyük katliamlar ve bilinçsiz insanlar da bir nebze engellenmiş olacak.

uçmak dere, Mürefte-hoşköy arası iyidir, açıklardaki (kıyıdan 900m açıkta yaklaşık) çakarlarda güzel levrek verir bu zamanda ama tabi şu anda oralarda su çamur...

Mera vermem diyen arkadaşlar iyi niyetli :smiley:)
Bak son mesajda Levrek merası tarifi var: O havada suya girene ödül elbet var!

EKARAİS Arkadaşımın iyi tahlilleri maalesef bende yok, hep iyi dalıcılarla karşılaşmadım. Demek ki bu onun şansı...

Balık mı? Arayana her herde var!

şarköyünde uygun olduğunu duydum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR