Tek Kareye Birden Fazla Poz Çekimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan manowargs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,764

Etiketler

O özellik çok az sayıda makinede var. Zaten çok da gerekli değil, PhotoShop'da çalıştığınız fotoğrafın üstüne yeni bir Layer açarak istediğiniz kadar fotoğrafı üst üste ekleyebilirsiniz.

Ynt: Tek Kareye Birden Fazla Poz Çekimi?

benim kullandığım kodakta öyle bir özellik var üstelik ilk seferimi yoksa sonrayımı çoklu poz olarak çekeyim diye bile soruyor. herhangi bir hareket anında çekebilmek için. ama pek gerekli bir özellik değil.

nikonlarda multiple exposures menusunden 3 ya da 5 tane üst üste çekebiliyorsunuz. onları kendisi birleştiriyo. d90'da 3 taneyle sınırlı bu.

Multiple Exposure da bir çözüm yolu ama asıl fonksiyonu pozlama ayarıyla uğraşamayacak kadar acil ve önemli çekimlerde, ayarlandığı çekim adedi kadar çekim yapar ve her çekimde ayarlandığı miktar kadar eksik veya fazla pozlama yapar. Örneğin peşpeşe 3 kare çekim yapması için ayarlarsınız ve ilk çekimi normal pozlama değerinde yapar, ikinci çekimi +1 (fazla), üçüncü çekimi -1 (eksik) pozlayarak çeker. Daha sonra en uygun pozlamayı seçer ve onu kullanırsınız. HDR tekniği için de pratik bir yoldur.

nikon d90 kullanıyorum ama hiç çoklu pozlama ihtiyacı duymadım, deneyeyim en kısa zamanda:smiley:

eski nikon d70 makinemle tek bir pozda iki kez flaş kullanmak (rear flash) ve 10 sn pozlamak suretiyle alınmış bir fotoğraf ekte.

hayal-kamp.jpg

yol' Alıntı:
Multiple Exposure da bir çözüm yolu ama asıl fonksiyonu pozlama ayarıyla uğraşamayacak kadar acil ve önemli çekimlerde, ayarlandığı çekim adedi kadar çekim yapar ve her çekimde ayarlandığı miktar kadar eksik veya fazla pozlama yapar. Örneğin peşpeşe 3 kare çekim yapması için ayarlarsınız ve ilk çekimi normal pozlama değerinde yapar, ikinci çekimi +1 (fazla), üçüncü çekimi -1 (eksik) pozlayarak çeker. Daha sonra en uygun pozlamayı seçer ve onu kullanırsınız. HDR tekniği için de pratik bir yoldur.

bu anlattığınız tek kareye birden fazla poz çekmek değil benim eskiden filimli makinam vardı jüpitel2 çift objektifli o makina ile düz beyaz duvarın önünde makinayı sabitleyerek filimi sarmadan 3 kez arka arkaya çektim her çekimden sonra obje yer değiştirdi aynı pozda karede aynı kişi 3 tane olmuştu

Merhaba,

Haklısınız, daha önce kullandığım makinelerde multiple exposure diye bir özellik olmadığı için bahsedilen özelliğin "Auto Bracketing" olduğunu zannetmiş ve anlatmışım... Babamın ilk fotoğraf makinasıdır Jupitel, seneler önce film takıp çekmiştim ama filmleri yıkatmadım hala. Orta formatın hakkını veren bir klasiktir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,855
Kayıtlı Üye Sayımız
166,649
Kaydolan Son Üyemiz
kendinibilmez

Geri