Tek Karavanla İki Aile Tatil Yapılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arslaner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,698

arslaner

eski doğa aşıkları yeni karavancı ve motorsikletçi
Yer
izmir
Selam arkadaşlar, tatilde yaşadığımız güzellikleri birilerine anlatarak ve fotoğrafları göstererek paylaşmanın ne kadar güzel olduğunu sanırım hiç kimse inkar edemez. Neyazıkki sizde hak verirsiniz, bazı şeyler anlatılmaz yaşanır. Çok sevdiğimiz ve anlaşdığımız aile dosdumuz veya akrabamızla tek karavanla birlikde yapacağımız tatilin avantaj ve dezavantajlarını paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Tek Karavanla İki Aile Tatil Yapılabilir mi?

İki aile bir karavanda ? Hafta sonu gezisi için en fazla iki gece iyi olabilir.Uzun süren tatillerde bir karavanda iki ailenin yaşaması rahatsızlık verecektir. ;) Kardeşiniz bile olsa. ;D

Hüseyin bey aile mahremiyetinin sınırlarını arkadaş ya da kardeş olduğunuz aileyle belirleyerek böyle bir tatil-gezi yapabilirsiniz. Ama pratikte düşününce bana pek de sıcak gelmiyor. Bazen aklıma motokaravanın arkasına eklenecek bir çekme karavanla böyle gezilere çıkmak geliyor. Ama sonuçta gündüz birlikte olunsa bile gece ayrı karavanlarda yatılmalı...

Asıl sorun dediğiniz gibi gündüz değil gece bölümü, tabiki çok enteresan bir durum gündüz birlikte geçireceğiniz renkli saatleri düşündüğünüzde neden olmasın diyorsunuz, geceye gelince ise tabiki her iki taraf içinde zor bir durum. Ne desek bilmemki.........

6 m2 bir dağ kulübesinde iki aile tatil yapabilirse, karavanda da başarabilirler... :D

Haldun bey dediğim gibi motokaravanla günün yaklaşık 18 saati dışarda geçiyor o yatak işini bir halledebilsek çok zevkli olur. Tabiki arkaya çekme karavanıda düşünmedim değil aslında güzel fikir ama ozamanda iki karavanla iki aile tatile çıkmış oluyoruz. Ben en kötü koşulları düşünüp nasıl hareket ederiz diye düşünüyorum..........

%90 ihtimalle şu an için çok sevdiğiniz dostlarınızı, tatil sonrası pek o kadar sevmediğinizi fark edeceksiniz... :D
Kendi adıma asla böyle bir hamleye kalkışmam...
Çünkü son tahlilde tatil demek, gevşemek , rahat etmektir diye düşünüyorum...
Bu kadar "dar alanda paslaşmalar" sanırım ziyadesiyle gerer benim bünyeyi... :eek:

yatacak problemi olmasada genelde iki aile tatile çıkınca mutlaka problemler oluyor, yemek, içmek, alışveriş,bulaşık, ortalık toplama veya başka bir neden den dolayı (bu basit bir neden dahi olabilir) sorun çıkabiliyor, eğer bir taraf hep verici ve katlanıcı olursa o zaman başka, fakat bu ailede tatil yaptım diyemez,
komik bir anımıda anlatayım örnek olsun :smiley:
bir kamyon'la iki aile kamp'a geldiler ( bende motosikletimle geziyordum çadır kumuştum geçmiş zaman ), kavun yüklemişler yarısını satmışlar yarısı kalmış, kazandıkları para ile kamp(tatil) yapıyorlar, kasanın boş tarafında yatıp kalkıyorlar,ilk gün problem yok, ikinci gün bir kavga saç saça baş başa, neden.... sen kavunu fazla yedin ben az yedim, yarım kasa kavun var ???
aslında kavun bahane, misafir olan taraf ev sahibi olan tarafa ben tatile geldim diyerek günlük işlerde yardım etmemesi, önüne hazır beklemesi, doğal olarak da ev sahibi tarafın isyanı ben tatile gelmedim mi........

Biz de 29 ekimde planlıyoruz böyle bir şeyi. Yakın bir arkadaşım ile birlikte eşlerimizi alıp bir iki gün karavan tatili yapmayı düşünüyoruz. Tabi karavanımız olmadığı için karavanı kiralayacağız. Bir iki günlük tatillerde aynı karavanı paylaşmak sorun olmaz diye düşünsek de karavanı kimden kiralayabileceğimizi bilmiyorum. Kiralık moto-karavan tavsiye eder miniz? Bu konuda bilgisi olanlar varda yardımcı olabilir mi?

Genelde casavan kiralamanın adı geçiyor.Alkovenli olanını, Şile cozz da görmüştüm gözüme iyi görünmüştü.

Tam 5 sene çekme karavanla iki aile birlikde tatil yaptık, ikinci aile kayınbirader ve ailesi idi, yani 4 büyük ve yaşları 14-22 olan 5 çocuk ile çekme karavanla binlerce km yol gittik, her yaz kampımızda 30-90 gün sürüyordu, karavanı çektiğimiz araç 5+2 koltuklu nissan terranoII idi ama biz 9 kişi sıkışarak binip geziyorduk...

saroz 8.jpg

Saroz 9.jpg

harika bir resim o güzel ve mutlu yüzlerin arasında kim olmak istemezki. :eek: Çok şanslı bir aileniz var Allah ağzınızın tadını, dirliğinizi ve birliğinizi bozmasın..

Teşekkür ederim, karavan hayatı benim tüm ailemin yüzünü böyle yapıyor, karavana binip yola çıktıkmı dönene kadar yüzler hep böyle, bu resmi bilerek yükledim, biri tarafından bu gözlemin dile getirileceğinden adım kadar emindim zaten, o şimdilik siz oldunuz...Biz emekliliğin tadını böyle çıkarıyoruz...

atiladi' Alıntı:
Tam 5 sene çekme karavanla iki aile birlikde tatil yaptık, ikinci aile kayınbirader ve ailesi idi, yani 4 büyük ve yaşları 14-22 olan 5 çocuk ile çekme karavanla binlerce km yol gittik, her yaz kampımızda 30-90 gün sürüyordu, karavanı çektiğimiz araç 5+2 koltuklu nissan terranoII idi ama biz 9 kişi sıkışarak binip geziyorduk...
Hava sartlarina bagli olarak evdeşimin "Eve donelim" serzenistlerine bende her hava sartinda yer degistirmemizde Atilla ustanin bu karesinde oldugu gibi mutluluk icinde gune baslayalim istiyorsamda hevesde kalacaga benziyor.

Benim istanbul'da yaşarken marmara denizinde 3-5 günlük yelkenli deneyimlerim olmuştu. Karavan işini ben biraz tekne ile gezmeye benzettim. Her an sinirler gerilebilir, en ufak bir düzensizlik büyük kazalara sebep olabilir. Hatta tekneden daha da beteri son söz sahibi bir kaptan yok. Avantajı ise her an çekip gidebilme sansınızın olması.

1980 öncesi annem babam aile dostumuz bir çift ile bizi Türkiye'de bırakıp Avrupa turuna gitmişlerdi. Yiyecekler ortak, yol ortak herkes kendi çadırında kalıyordu. Almanya'da ayrılıp Türkiye'ye ayrı ayrı döndüklerini hatırlıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,798
Kaydolan Son Üyemiz
VifoOBB

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR