Tek Başına Kampın Artı ve Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,234
Ynt: Tek Başına Kampın Artı ve Eksileri

Kamplarda yanımızda silah bulundurmamaız tamamiyle kişisel bir şey. Kimi onunla güvende hisseder kimi hissetmez. Ben şahsen yanımda bulunmasını isterim. Malum taşıma ruhsatı almak zor. Alternatif Tüfek. Ama onunda yürüyüşlü kamplarda taşıma sıkıntısı var.
Ben size yay ve ok tavsiye edeceğim. Sökülebilen modelleri var taşımada da kolaylık sağlar. Hem orada vakit geçirmek için bir meşgaleniz daha olur. Hemde ciddi anlamda güvenlik sağlarsınız.Ayrıca ata sporumuzun yaygınlaşmasına da katkıda bulunursunuz. ;)

Etiketler

Biber gazı da olabilir mi . Ayı saldırısında pek bir işe yarayacağını sanmıyorum ama , sadece ayıyı daha fazla sinirlendirmiş oluruz galiba ::smiley:

BTB_Wild' Alıntı:
Biber gazı da olabilir mi . Ayı saldırısında pek bir işe yarayacağını sanmıyorum ama , sadece ayıyı daha fazla sinirlendirmiş oluruz galiba ::smiley:
Ayılar için ayı spreyi var bildiğim kadarıyla ama hiç görmedim :smiley:
Bir tabanca (yoksa kurusıkı da olabilir sesi var görüntüsü var) birde biber gazı yeterlidir tüfek ile uğraşmayın derim :smiley:

Evet ben biber gazını daha önce bir kavgayı ayırmak için kullanmıştım . Herkes ağlıyordu . Gerçekten çok etkili . Fakat doğada işe yarar mı bilemiyorum .

İlk kampta birsürü teçhizat alınır.Fener,bıçak,pil,sinek kovucu,testere,biber gazı,ip,tabure,ayak remi,güneş kremi,yedek giysiler,yedek çamaşırlar, onun yedeği, bunun yedeği vs. vs.
Kocaman bir kamp çantası.
Daha sonra zaman geçtikçe o çanta küçülmeye başlar.Küçülür,küçülür.
En sonunda sadece elzem şeylerin bulunduğu ufacık bir çanta olur.
İşte o zaman özgürlük başlar.

BTB_Wild' Alıntı:
Evet ben biber gazını daha önce bir kavgayı ayırmak için kullanmıştım . Herkes ağlıyordu . Gerçekten çok etkili . Fakat doğada işe yarar mı bilemiyorum .

:D Ayı spreyine netten baktım ama birşey bulamadım.

Ben de tek başıma Antalya taraflarında merkeze yakın camping alanlarını düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?

Arkadaşlar merhaba,

Son limitlere gelindiğinde kendimizi savunmak için bir şeyler bulundurmamız iyi bir şey. Risk hesaplaması yapmamız riskleri belirlememiz ve ona göre önlemler almamız lazım.

Öncelikle kampa gideceğimiz bölgede ki yabani yaşam hakkında mutlaka bilgi edinmeliyiz. Hangi hayvanların yaşadığını iyi bilmeliyiz. Sonrada bu hayvanların davranışları ile ilgili genel bilgileri öğrenmek zorundayız. Bir hayvan saldırıya geçmeden önce bir çok ipucu verir. Hayvanların geçiş yollarına yada yuvası olabilecek yerlere kamp atmamalıyız. Bütün bunlara dikkat ettikten sonra, yinede bir yırtıcı ile karşılaşacak olursak ne yapmalıyız buna bakalım.

Öncelikle yüksek ses çıkara bilecek bir şeyler çok işe yarar. Bu bir kuru sıkı tabanca olabilir. Hem kendimizi yada arkadaşlarımızı vurma ihtimalimiz de ortadan kalkar. Bazı özel düdükler de var bir çok hayvanın insandan yüksek olan duyma eşiklerine hitap eden. Bunlar özellikle köpeklere ve kurtara karşı işe yarar. Sprey olayı :smiley::smiley::smiley: Ayıya sprey sıkacak mesafede isek cidden işimiz zor demektir. Çünkü yakın mesafeden 357 magnum ile ayıya atış yapan bir insan bile ayı düşmeden çok ciddi yaralar alabilir. Ayrıca biber gazı işe yarar mı bilmiyorum çünkü ayılar bal kovanlarını dağıttıklarında gözleri dahil her yerlerinden hunharca arılar tarafından sokuluyorlar ve etkilenmiyorlar.Ayı spreyi ise sanırım ayıların bulunduğumuz yere yaklaşmasını engelleyen bir sprey. Bu işe yaraya bilir ama sadece kamp yaptığımız alanı korur. Yürüyüşlerde bir karşılaşma durumunda ne olur bilmiyorum :smiley::smiley:( işe yarayan şey ormanda SAT komandosu gibi sessizce değil gürültü çıkartarak ,şarkı söyleyerek yürümek. :smiley: Ayılar ürkek hayvanlardır. Uzaktan tanımadıkları bir sesi duyduklarında kaçarlar. Ama ani karşılaşmalarda korkarak saldırmayı tercih edebilirler.

Birde karşılaşma durumunda hayvan sizi tartmak ister gücünüzü ve cesaretinizi. Bu noktada ondan büyük görünmeye çalışmak lazım elerimiz kollarmızı yana açıp bağırmak gibi. Yada bir kıyafet yada bir çubuğu sallayarak olduğumuzdan daha büyük görünmek gibi.

Ayrıca yırtıcıları görünce kaçmak ,yırtıcının refleks olarak peşinize düşmesine neden olur. Çünkü eğer kaçıyorsanız yemek siniz demektir :smiley::smiley:

yemekleri de ortada bırakmayın .Çevreyi, de kirletmeyin :smiley::smiley::smiley:

Bütün bunları yazdım ama bir ayı ile karşılaşıcak olursam eminim öncelikle altıma kaçırırm :smiley::smiley::smiley:

Sonuç olarak hayvanların davranışlarını bilmemiz gerekiyor. Bizler orada onların dünyasındayız ve onların kurallarına uymak durumundayız.

Çok güzel yazmışsınız teşekkürler , fakat dürüst olmak gerekirse bir ayı gördüğümde yapacağım tek şey topuklarım popoma değercesine koşarak kaçmak olacaktır :D ayının karşısında ellerimi havaya kaldırıp ''bööööööö ben senden daha büyük ve güçlüyüm bla blaaa blaaaa '' diyebileceğimi hiç ama hiç sanmıyorum :D

nen' Alıntı:
Ben de tek başıma Antalya taraflarında merkeze yakın camping alanlarını düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?

Merhabalar,

Antalya çevresinde kamp alanı olarak birçok yer bulunmaktadır.Etrafımda kimse olmasın diyorsan Olympos-Çıralı taraflarında herhangi bir dağa çıkıp kamp yapabilirsin.(Çıralıda yanartaşı öneririm hem taşlardan cıkan ateşle bir sucuklu yumurtanın tadı başka oluyor ama halen cadır kurdurtuyorlar mı oraya bilmiyorum :D) veya olympostan daha da ilerlere git adını bile duymadığın kimsenin bilmediği okadar çok yer varki.Bu koylar denizden kanoyla felan gezintiye çıkılınca çok daha kolay bulunuyor :smiley:

meseregan' Alıntı:
Ayının korkusundandır :smiley::smiley:

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/35642/21064820/1/ayinin-elinden-kopegi-son-anda-kurtardi.aspx

Bakın Erzurumda bir ayı çobana saldırmış . Çok fena yaralanmış adamcağız . Boz ayı galiba .
Biraz da traji-komik bir mesaj vermiş , devlet ayılarına sahip çıksın demiş , eğer ayı beni öldürseydi çoluk çocuğum babasız kalırdı , ben ayıyı öldürseydim 15-20 bin lira para cezası alırdım demiş .

Devlet her zaman olduğu gibi kanun çıkarıyor ama kanunu çiğnemeye de yol veriyor(ayılar öldürülüyor)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR