Tek Başına Kampın Artı ve Eksileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,229
Ynt: Tek Başına Kampın Artı ve Eksileri

BTB_Wild' Alıntı:
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/35642/21064820/1/ayinin-elinden-kopegi-son-anda-kurtardi.aspx

Bakın Erzurumda bir ayı çobana saldırmış . Çok fena yaralanmış adamcağız . Boz ayı galiba .
Biraz da traji-komik bir mesaj vermiş , devlet ayılarına sahip çıksın demiş , eğer ayı beni öldürseydi çoluk çocuğum babasız kalırdı , ben ayıyı öldürseydim 15-20 bin lira para cezası alırdım demiş .

Benim bildiğim kadarıyla ayıları öldürmenin cezası sadece milli park alanlarında var.Bu söylediğim ayı üzerine saldırınca.Yani kendini koruma amaçlı.

Etiketler

Merhaba, bende çadır ve yemek için kap ve ocağı halledersem yalnız başıma gökçeada'dan başlayıp antalya'ya kadar kara düzen dolaşacam.

Ardahan - Posof da çalışırken, o bölgede yaşayan köylüler Ayılardan ve kurtlardan çok çektiklerini söylerlerdi. Avrupanın en büyük ayı popüşlasyonu o bölgede.Burayı kamp planlarına alanlara duyurulur. :smiley:

Yalnız yürümek ve kamp yapmak (dağcılık yapıyorsanız yalnız tırmanmak) güzeldir.

Bazı avantajları:
1) Bağımsız olabilme, istediğiniz yerde mola vermek, yürüyüş temposunu kendinize göre ayarlamak, istediğiniz yerde kamp yapmak gibi tüm kararları tek başına verebilme özgürlüğü,

2) Yanınızda konuşan biri olmadığı için tüm dikkatinizi doğaya, kuş seslerine, rüzgârın uğultusuna, yaprak hışırtısına verebilirsiniz. Yalnızken insanın duyuları daha açıktır.

3) Sessizliğin içinde kendinizi dinleyebilir, iç sesinize kulak verebilirsiniz. Bu bir kendini tanıma sürecidir. Başka bir deyişle, yalnız faaliyetler insanı çok geliştirir ve öğretici olur.

4) Kendi kendine yetebilme becerisi gelişir, bu da özgüveni arttırır.

5) Daha iyi planlama yapma becerisi gelişir (doğru malzeme seçimi, ağırlık konusu, aksilik durumunda ne yapılacağı, hangi gün nerede olunacağı, kimlerle haberleşileceği, gibi her türlü ayrıntıyı düşünmeniz gerekir),

6) Yalnız olmak ilk başta korkutucudur ama bir süre sonra üstesinden gelinir. Doğada yön bulma becerisi daha iyi gelişir,

7) Başkasıyla gittiğinizde uyum sorunu doğabilir (hangi yemeklerin yeneceği bile başlı başına sorun olabilir),

8) İstediğiniz zaman faaliyeti sonlandırabilir veya uzatabilirsiniz,

9) Yalnızlık ve sessizlik zihninizi boşaltmanıza, bu da faaliyetten arınmış ve dinlenmiş olarak dönmenizi sağlar,

10) Fotoğraf ve video için daha fazla zaman harcayabilirsiniz; başkalarıyla bu bazen çok zor olabiliyor.

Tüm bu süreç, deneyiminizin hızla artmasını sağlayacaktır. Öğrenilmesi gereken bir başka şey de, insanın malzemesine değil, kendisine güvenmesi gerektiğidir. Zamanla azla yetinme, eldekileri de daha verimli kullanma becerisi gelişecektir. Yalnız olacağınız için her şeyi siz yapacaksınız, bu nedenle doğada her şeyi deneyimlemek ve yaşamak zorundasınız. Bu aynı zamanda sorumluluk duygusunun da gelişmesine yardım eder.

Yukarıda saydığım şeylerin bazıları başkalarıylayken de geçerlidir ama ben yalnızlığın insanı daha fazla, daha hızlı geliştirdiğine inanıyorum. Bu sonuca da deneyimlerimden varıyorum.

Kamplarda yanımızda silah bulundurmamaız tamamiyle kişisel bir şey. Kimi onunla güvende hisseder kimi hissetmez. Ben şahsen yanımda bulunmasını isterim. Malum taşıma ruhsatı almak zor. Alternatif Tüfek. Ama onunda yürüyüşlü kamplarda taşıma sıkıntısı var.
Ben size yay ve ok tavsiye edeceğim. Sökülebilen modelleri var taşımada da kolaylık sağlar. Hem orada vakit geçirmek için bir meşgaleniz daha olur. Hemde ciddi anlamda güvenlik sağlarsınız.Ayrıca ata sporumuzun yaygınlaşmasına da katkıda bulunursunuz. ;)

Zıpkın daha iyi iş yapar. Tabancayla telefon rehberine ateş edince mermi çekirdeği ortalarda kalır zıpkınla defterin sonuna kadar işler. Youtube da videoları var. Deniz kenarında kamp yapıyorsan balıkda vurabilirsin. Havalı zıpkında bir seçenek olabilir belinde taşırsın :smiley: Boynuna da bir muska :smiley: Hatta ağaç dallarından mıçıka yapabilin
:p Ayılar kurtlar değilde nediri şu köpeklerden çektiğimiz.. Şimsi daha vahimi memleketi İşidlisi Suriyelisi ne olduğu belli olmayan tipler sardı arkadaş. İlerde bunlar ciddi güvenlik zafiyeti açacak başımıza.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR