Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gaster Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 177
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,345
Ynt: Tecrübeli Arkadaşlar, Arazi Aracı Almak İstiyorum ?..

satılığa çıkan araçlar gördüğüm kadarı ile çok sürünmüyor. özellikle bu sitede. biraz geriye doğru baktımda çoğu araç satılmış

ben şu vergi olayını çözemedim.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
siteden baktığımda 6 aylık vergisi 1421 TL çıkıyor. aynı araç için 4x4 satan bir sitede 987 TL diyor.

Etiketler

benim aracim 2000 TD5 discovery yiilik vergidi 900 kusurdu.

sinan sen pajerolara baktinmi bence guzel araclar, kullanicilarda genelde memnun. 20 000 lerde baya derli toplu pajerolar var

bakmadığın araç varmı diye sorsan yok diye çok rahat cevap verebilirim.
ben öle bir araç alsam emin ol 1 haftaya kalmaz aldığım yere iade ederim. performans bir yana aracın önce beni tatmin etmesini istiyorum. forum en başındada söyledim,
2 aracım var, ama ikiside ufak motor ufak araba. bu yüzden seçtiğim tüm araçlar büyük oluyor ve hali ilede bütçemi zorluyor. aslında ilk etapda almakda çok problem değilde, sonra bir sıkıntı çıkarırsa sıkışıp binememekten tırsıyorum ;D

buyuk kasa ve ucuz istiyorsan discovery1 ler tek alternatifin. discovery2 istiyorsan 25 000+ rakamlari goze alman lazim.

gaster' Alıntı:
satılığa çıkan araçlar gördüğüm kadarı ile çok sürünmüyor. özellikle bu sitede. biraz geriye doğru baktımda çoğu araç satılmış

ben şu vergi olayını çözemedim.

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
siteden baktığımda 6 aylık vergisi 1421 TL çıkıyor. aynı araç için 4x4 satan bir sitede 987 TL diyor.

yıllık vergi kasko bedelinin % 5 ini geçiyosa bir alt dilimden ödeniyor. 2004 den beri bu durum böyle. bilmeyenler fazla ödüyor.

gaster' Alıntı:
bende dodiklerden falan bahsetmek istiyorumda önce araç almam lazım dimi? karar verdiniz mi? ben ne araç alacam? ;D ;D ;D ;D ;D

Bunu al. Gökhan yeni projesi için finansman aradığından bu fiyata veriyor. Yapmaya kalksanız çooook üstünde tutar.
Vergisi düşük, yakıtı az.

http://www.sahibinden.com/1991_md_land_rover_defeder_90_2_5_tdi_aciil_sikintidan_dolayi_s-55WQQaXQQ15886770WQQpXQQdisplayitem

Ben şuan daha fazlasını harcadım ve kilimam yok, döşemelere ellenmedi, kaporta boya olduğu gibi duruyo.

nkurtkaya' Alıntı:
Bunu al. Gökhan yeni projesi için finansman aradığından bu fiyata veriyor. Yapmaya kalksanız çooook üstünde tutar.
Vergisi düşük, yakıtı az.

http://www.sahibinden.com/1991_md_land_rover_defeder_90_2_5_tdi_aciil_sikintidan_dolayi_s-55WQQaXQQ15886770WQQpXQQdisplayitem

Ben şuan daha fazlasını harcadım ve kilimam yok, döşemelere ellenmedi, kaporta boya olduğu gibi duruyo.

güzel yapmış. antalya uzak şuan ama meraktan gelip bakardım iş güç olmasa. 1990 model araç 35000 km neden?

terrano' Alıntı:
güzel yapmış. antalya uzak şuan ama meraktan gelip bakardım iş güç olmasa. 1990 model araç 35000 km neden?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=35586.0

nejatin soyledigi defender i param olsa 2. arac olarak alabilirdim benimde ilgimi cekmisti baya guzel toplanmis saglam araca benziyor. ustune ne yapsan tasir.

bu gün en sonunda harekete geçip epey bir dolandım.
öncelikle pazar günü birkaç otopazarı gezeyim görebileceğim araçları yakından tanıyayım istedim. ilk durağım ümraniye otopazarı oldu. koca pazarda 2 tane 4x4 araç vardı. biri gayet düzgün görünen nissan terrano 2000 modeldi. diğeri ise yine gayet iyi duran hyundai galloper 2000 di. tabi tercihim bu araçlar olmadığı için ordan yol üzerinde bulunan altunizade pazara geçtim. ordada fazla 4x4 araç yoktu. hayal kırıklığı içinde galerilere bakmak üzere minübüs yolu üzerine düştüm. nihayet inceleyebileceğim discovery gördüm. galerici aracın hiç değişeni olmadığında ısrar etmesine rağmen araç sahibi tarafından son derece kötü kullanılmış ve bakımsız bırakılmış bir araçtı. en azından içini inceleme fırsatı buldum.
yola devam edip otocenter da belki bulurum diye düşündüğüm anda yol üzerinde o muhteşem aracı gördüm ;D o nasıl bir araç öle yaw :eek:
allahtan galeri kapalıydıda o hışımla aracı almaya kalkmadım ;D markasını söylememe gerek yok diye düşünüyorum ;D herkesin ilk tercihi ama almadığı araç ;D
tabi günü otocenter gitmeden bitirmeyeceğim için son bir hızla orayada gittim. koca otocenter da bırakın arazi aracını doğru düzgün araç bile yoktu.
geldim evime yine burdayım. :'(

bu arada yaklaşık 15 gündür ilanı hergün malum sitede güncellenen discovery 19.750 satılmış.

discovery ler kapanin elinde kaliyor fazla dusunmemek lazim ;D

kürşad sende gördüğüm kadarı ile takip ediyorsun. öle gözüne takılan birşey olursa haber edersin artık ;D

vallahi takip ediyordum cunku bir ara disco2 yi disco1 ile degistirsemmi tereddutum vardi. ama 2 gun sonra askerim tum dunyevi isleri biraktim :smiley:

ama en az 2-3 kisi biliyorum discovery 1 arayan. hakkaten icine sinen bir tane bulursan ve fiyati makulse fazla bekleme

Tempus' Alıntı:
vallahi takip ediyordum cunku bir ara disco2 yi disco1 ile degistirsemmi tereddutum vardi. ama 2 gun sonra askerim tum dunyevi isleri biraktim :smiley:

ama en az 2-3 kisi biliyorum discovery 1 arayan. hakkaten icine sinen bir tane bulursan ve fiyati makulse fazla bekleme

demekki seninle bu kışı bol çamurlu geçiremicez. neyse allah sağ sağlim dönmeni nasip etsin. 4x4 lere alışıksın ya düşer sana orda bir reo ;D

saolasin, vallahi bende once defender soforu olmaya hevesliydim ama bakimsiz araclari verip sonra arac bozulunca komutan sana saydiriyormus, hatta bu yuzden 5 gun hucre cezasi alan bir arkadasim olmus. o yuzden arac islerinden uzak durucam olabildigince.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR