Tecrübe Satın Aldık ( Ege - Akdeniz Gezisi)

ibrahim.yeter@gmail.com' Alıntı:
Saklıkent Kanyon için ekim ayı uzgünüm ama biraz soguk olabilir. Daha doğrusu kamp yapılır ve keyifle gezilebilir ama kanyonun içi ve nehir suyu çok soğuk olacağından bu tadı vermeyebilir. Şu anda nehir suyu sıcaklığı tahminen 5 derece civarında...

Ekim gibi tatil yapacaksanız size Kaş'ı tavsiye ediyorum.. Biz şimdi Kaş'tayız ve öğlen vakti zeytin ağaçlarının gölgesinde oturmak ve uyumak dışında hiç birşey yapılamıyor...

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, üstünde düşüneceğim. Anlatımınız gerçekten çok güzel. Not: Resimlerde kim kim açıklarsanız sizi tanımış oluruz ayrıca :smiley:
 

Etiketler
ibrahim.yeter@gmail.com' Alıntı:
Saklilent Kanyonunu cok duymus fakat bu gune kadar bir turlu gidememistik.. Gocek Nejdet Kaptan kazasi bize bu firsati verdi.. Bayram ve tatilin de etkisi sanirim saklikent kanyonu ana baba gunu gibiydi.. Bilet alip turnikeden gecmek icin bile sira bekledik.. biz daha once giden arkadaslarimizdan dolayi tedbirliydik fakat vatandasimiz genellikle cok tedbirsiz gelmis.. Kanyona gideceklere onerilerimiz...Yaninizda mutlaka mayo-sort, su icinde de giyilebilecek bir treking ayakkabisi olsun.. Kanyon once buz gibi bir kaynak suyunun ihtisamli akisiyla basliyor.. (bu su Patara'ya kadar giden bir nehri olusturuyor) daha sonra kanyonun derinliklerine indikce su azaliyor ama hic bitmiyor.. Biz kanyonun 4/3 une kadar gittik ama diger ucuna ulasamadik cunku giderek daralan ve gunes almayan bir noktaya geliyorsunuz ve etap zorlasiyor.. Gidenlerden duydugumuza gore kanyonun sonunda kucuk bir selale varmis..

Kanyon gezisi ortalama 2-3 saat suruyor ve muhtemelen acikiyorsunuz.. Cikista nehir kenarinda ayaklarinizi suya sokup serinleyerek yemek yiyebileceginiz platformlar yapmislar.. Keyifli.. Birseyler icip yemek yiyebilirsiniz.. hava cok sicak olmasina karsin kanyonun ve suyun etkisiyle ve tatli bir ruzgar esliginde nehir kenarinda saatlerce oturduk.. Bu arada nehirde rafting yapanlari seyredip eglendik ve birden kendimizi rafting yapanlarin arasinda bulduk :smiley: İlk rafting denememize ragmen zorlanmadik.. Parkur hic sert degil.. Hemen hemen herkes yapabilir... Rafting parkurunun son noktasinda camur banyosu yapmayi unutmayin... (Nehrin yataginda belli bolgelerde biriken ince kumlu bir camur var.. Kanyondan geliyor.. Cilde cok faydali oldugu soyleniyor..) Camur banyosundan sonra nehirde temizlenip gelen aracla baslangic noktasina yani saklikente geri donuyorsunuz.. Kisa, orta ve uzun parkurlardan birini secebilirsiniz.. Biz kisa parkuru sectik. (Yaklasik 5 km, 25 TL)

Bu arada rafting hocamizdan kamp yeri sorusturduk cunku bulamazsak Gocek'e donmek zorunda kalacaktik ve Gocek cok sicakti.. Saklikent'te yemek yedigimiz tesiste kamp yapilabiliyormus.. Bu fikir bize iyi geldi ve nehir manzarali bir yer secip kamp kurduk.. (Çadır başına 15 TL alıyorlar) O gece nehir sesiyle uyku gezinin en iyi uykusuydu diyebilirim..

Sabah gunes kanyonun zirvesinden 07:00 gibi cadirin icindeydi.. Kalktik ve yine nehir kenarinda kahvalti yaptik, buz gibi nehir suyunda dus aldik ve dinlendik..

Bu arada nehirde rafting yaparken de karsilastigimiz bir cift den bahsetmek istiyorum.. Sanirim kendilerini cevreye adamis 40-50 yaslarinda bir cift her iki gun de dikkatimizi cekti.. Bu cift her gun ise gider gibi motorsikletleriyle nehrin sig kismina gelip kanyona gelen ziyaretcilerin attigi pet siseleri, dusurdukeleri terlikleri topluyorlar.. Her gun yaklasik 2-3 cuval plastik topladiklari soyleniyor.. bu insanlara cevreye katkilarindan dolayi tesekkur borcumuz var bence...

Oglene dogru tum rafting firmalari nehre akin edince bizim konforumuz bozuldu ve 14:00 gibi nehri takip edek ara yollardan Fethiye'ye dogru yola ciktik... Yolda nehrin sig kisimlarindan cesaret alip offroad yapmaya karar verdik ve yaklasik 1-2 km su icinde gittik.. Cok keyifliydi..
(Hedefimiz Kas)

Image


Image


Image


Image
 

notdream' Alıntı:
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, üstünde düşüneceğim. Anlatımınız gerçekten çok güzel. Not: Resimlerde kim kim açıklarsanız sizi tanımış oluruz ayrıca :smiley:

Resimlerde bandanalı olan arkadaşım Fikret, diğeri benim. (İkiztas köyündeki dostlarımız İbrahim dede, Fatmana Babaane, arkadaşım Mehmet, Çocukları İbrahim ve Fatmana..)
 

Hedefimiz Kaş'tı fakat yolda "Patara 1 km" tabelasını görünce düşünmeden saptık iyiki de uğramışız. Milli park girişi ücretli (5 TL). Tarihi alanda anfi tiyatro, meclis binası ve diğer kalıntıları gezip, muhteşem patara plajında denize girdik. Ardından patara cafe de bir şeyler atıştırıp yola koyulduk..

Patara aynı zamanda Saklıkent Kanyonunda yeryüzü ile buluşan kaynak sularının denizle buluştuğu yer. Kaynağını görüp, içinde saatlerce yürüyüp, gezip, gece sesiyle uyuduğumuz, sabah serinlediğimiz suları belki de öğleden sonra denize döküldüğü yerde tekrar karşıladık... Bu nedenle Patara'nın bizim için ayrı bir anlamı var...

Image


Image
 




Kaş'ta 2 kamping var.. Birincisi izmir yönünden gelirken şehrin girişinde hemen karşınıza çıkacak (Olimpos Camping) Burası daha çok ailelerin tercih ettiği küçük, yol üstü, biraz yol sesi de alan, konaklaması yolun bir tarafında, plaj ve cafe diğer tarafta... Yol kampingi bölüyor.. Burada gecelik çadır fiyatı 15-20 TL gibi...

Biz gelmeden ataştırdığımız için şehrin içinde gizli bir koy'da olan Kaş kamping'i seçtik. İyi ki de seçmişiz... Burası 1981 den bu yana hizmet veriyormuş... Gerçek bir kampingden beklenen herşey doğru fiyata (Çadır başına 25 TL) ve doğru kalitede sunulmuş..

Kamp hem şehre çok yakın hem de çok uzak. Bir çıkmaz sokaktan ulaşılıyor. Dolayısıyla bilmeyen gelemiyor. Gizli bir koy olması nedeniyle denizden de gelinemiyor.. Diğer plajlardan da gözükmüyor. Kaş genellikle dağlık ve kayalık olduğu için kamp alanı doğal setler şeklinde hazırlanmış. Her çadır bir sette duruyor ve birbirinin manzarasını ve konforunu bozmuyor. (Karavanlar, bungalovlar ayrı bölgelere konumlandırılmış.) Ziyaretçi yapısı %50 yabancı turist gibi. Genç ağırlıklı bir popülasyon var. Herkes saygılı, mangal dumanı yok, garip ve yüksek sesli müzik ve taşkınlık yok. Hatta yüksek seviyeli fener ışıgi bile yok... İlginç bir şekilde bu kampın belli kuralları var ve gelen herkes adapte oluyor.. Gece süper bir sessizlik, dalga sesleri ve yildizlar var.

Çadırlara ve insanlara golge için konulmuş şemsiye kirliliği bile yok çünkü her yer zeytin ağacı.
Sahil kayalık, 2 iskele var. Deniz muhteşem.. Scuba diving merkezi var. Çok kaliteli bir kafe (Gecko Kafe) var. Müzikler, garsonlar, yemekler muhteşem...

Yol boyunca gördüğümüz ama kalmaya gönlümüz elvermeyen bir kaç kampingle alakası bile yok. Bence kamping ismini her işletme alamamalı...

Bravo Kaş Kamping (Bu arada hala kaş kampingdeyiz)

Image


Image
 




Son upload ve yorumlarinizla beraber bana ve sekiz yasindaki ogluma artik ekimde hem Kaş hem de Kaş Camping yolu gorundu :smiley: Guzel paylasimlariniz icin tesekkurler.

turn your DREAMS into REALITY
 



Cadir basi 25 tl dediginiz sadece cadir yeri mi ve elektrik su tuvalet durumu nedir ucrete dahil mi temiz mi?

turn your DREAMS into REALITY
 

notdream' Alıntı:
Cadir basi 25 tl dediginiz sadece cadir yeri mi ve elektrik su tuvalet durumu nedir ucrete dahil mi temiz mi?

turn your DREAMS into REALITY

Çadır başına 25 TL ücrete tuvaletler, duş, elektrik, ortak bulaşıkhane, ortak buzdolabı dahil... Tuvaletler, duşlar oldukça temiz ve sürekli bakımlı.

Şimdiden iyi tatiller diliyoruz... (Tatil sonrası yorumlarınızı bekliyoruz)
 



ibrahim.yeter@gmail.com' Alıntı:
Çadır başına 25 TL ücrete tuvaletler, duş, elektrik, ortak bulaşıkhane, ortak buzdolabı dahil... Tuvaletler, duşlar oldukça temiz ve sürekli bakımlı.

Şimdiden iyi tatiller diliyoruz... (Tatil sonrası yorumlarınızı bekliyoruz)

Cok tesekkur ederim. Cok yardimci oldunuz. Sizin ardinizdan yorum yapmak buralarda hafif kacar. Iyi tatiller size de.

turn your DREAMS into REALITY
 



Bizim tecrübelerimize göre Kaş'ta gündüzleri çok sıcak olduğu için yapılabilecek en akıllı şey; Tekne ile koy gezisi ve denize girmek veya dalmak.

Biz bu sefer birincisini seçtik ve tekne ile bakir koyları gezip denize girdik, güneşlendik.
Çok iyi iki gün geçirdik.
Öncelikle bize arkadaşlarımızın tavsiye ettiği "Yaşar kaptan, eşi ve Tufan adlı teknesinden bahsetmek isterim. Tekne ortalama 15 kişi alıyor.. Genellikle 10-12 kişi ile yola çıkılıyor. Sabah 10:00, akşam 18:00 saatleri arasını teknede geçiriyorsunuz. Kaş'ın en güzel ve sakin, karayoluyla gidilemeyen koylarına demir atıp denize girdik. En önemlisi yanınızda şnorkel-gözlük ve palet bulundurun çünkü bu koylarda daha önce hiç görmediğiniz güzellikte balıklar, deniz kaplumbağaları görme ve onları elinizle besleme şansınız var..

Öğlen yemeği konusunu sayfalarca yazabilirim... :smiley: Yemekleri Yaşar kaptan'ın eşi hazırlıyor... Önce 10 farklı çeşit zeytinyağlı ve mezeler geliyor, ardından ızgara balık veya köfte, şiş gibi bir menü var... Yemekler inanılmaz lezzetli.. Öğleden sonra meyve ve çay servisi de var... Öğlen menu öyle zengindi ki her iki gün de akşam yemeğini pas geçtik... Bizim turumuzda her iki günde de teknede toplam 10 kişi vardı.. 5-6 kişilik bir italyan grup her sene birkaç kez gelip hep aynı kaptanla çıkıyorlarmış...
Bu tur sırasında dilerseniz yarım saatlik bir dalma denemesi de yapabilirsiniz.. Böyle bir niyetiniz varsa kaptan sizi dalma kursu veren teknelere götürüp bu işi organize edebiliyor... (Eğer daha ciddi bir dalma eğitimi düşünüyorsanız 3 günlük paket eğitimle brove alabiliyorsunuz... 500-700 TL arasi bir maliyeti var)

Günlük tekne turlarının maliyeti 50-100 TL arası oynuyor. Fiyat; güzergah, yemek çeşidi ve tekne tipine göre değişiyor. Bizim tekne orta seviye bir tekne idi.. Fiyati kisi basi 70 TL idi.. Yani özetle 70 TL ye tüm gün en iyi plajlarda denize girip şnorkel ile balıkların arasına dalıyorsunuz, öğlen iyi bir yemek yiyorsunuz ve akşam üstü beş çayı yapıyorsunuz... Ayrıca Kaş'taki sahile göre teknese hava daha serin ve konforlu oluyor...

Eğer yolunuz Kaş'a düşerse 1-2 gün önceden Yaşar Kaptan'ı arayıp rezervasyon yaptırmanızı öneririm. (Sezon ekim sonuna kadar devam ediyormuş...)

Image


Image


Image
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,625
Mesajlar
1,521,266
Kayıtlı Üye Sayımız
172,271
Kaydolan Son Üyemiz
flfl112

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst