Bir süredir forumu ve diğer yabancı siteleri incelemekteyim,kendime uygun bir karavan yapmak niyetindeydim.
Bu araştırmam çok uzun sürdü,çünkü yapıcağım karavanın malzemesinin bulunabilir olduğundan emin olmak istedim,böylece üretim safhasında ciddi manada takıldığım bir konu kalmayacaktı
Yapmaya başladığım model başlıktanda anlaşılacağı gibi GÖZ YAŞI römorku,ismide arkadaşımın koyduğu YUMU,Musa ile Yusuf'un başlangıçları,sözümona ikimiz bu işin ticaretini yapacakmışız ,arkadaşlar arası espirili sohbetler işte
Daha önce torsiyonlu dingil araştırmam vardı,yardım istemiştim bu bölümde http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=83771.0
Türkiyenin önde gelen firmalardan birine mail gönderdim,özelliklerini belirttiğim biçimde bir torsiyonlu dingili temin edebileceğim,bana yakın herhangi bir bayii sine beni yönlendirmelerini istedim,Onlarda sağolsun beni en yakın bayiye yönlendirdiler....
Macerada burada başladı,görüştüğüm satıcının bana nasıl yardımlarının dokunduğunu burada ne kadar anlatsam azdır. Kendisine peşin para verdiğimden dolayımıdır bilmem,
Dingilim bir türlü tedarikçiden kendisine ulaşamadı gitti,yok yanlış parça geldi,yok tornalatıyorum,yok başka parça gönderiyorlar,yok şeyini (bu şey lafı hiç bitmedi nedense) yaptırıyorum,bu geçen zaman süresindede hiç kimse sizi arayıp muhattapta olmuyor
Gel zaman git zaman dingilimi BİR AY sonunda çok şükür aldım.
Aldım ama nasıl aldım verdiğim ölçüden 30 cm kısa olarak,ki ben söylemeseydim eline metreyi alıp ölçmek zahmetine bile girmeyecekti!!! (Aaa 120 cm bu ??? )
Dingil önümde duruyordu bende bir ay daha beklememek adına,dingili aracıma koydum ve yolumu tuttum
Bu anlattıklarımda üretici firmanın bence hiç bir suçu yok,ama bunu kendilerine anlattığımda en azından bir özür beklerdim...
Dingili aldığım firmanın ismini verip ekmeğine mani olmakta istemem ama isteyen olursa,onlarında bu duruma düşmemesi adına özelden bilgi verebilirim...
Neyse bu konuyu burada kapatıp işimize bakalım,Karavan konusunda bayağı bir ilerlemem oldu,bunları ara ara burada fotoğrafları ile paylaşmaya çalışacağım,telafuzda yada anlatımda anlaşılmazlık olur ise kusuruma bakmayın
Lütfen konuya Takip yada anlamsız işaretler koymamaya çalışalım ,bu sadece konunun dağılmasına ve gereksiz bir sürü sayfaya ulaşmasına neden oluyor,Haberdar et butonunu kullanabilirsiiniz,yada sayfayı internet tarayıcınızın sık kullanılanlarına ekleyebilirsiniz. En azında sadece bu konuda siteye yüklenen onca ağırlığı bir nebze azaltmış oluruz,Elimden geldiğince fotoğraflamaya çalışacağım çünkü...
İşte YUMU'nun hikayesi
Önce dingili istediğim ölçülere getirdim,zor bir durumdu,herşeyin ölçülü ve düzgün olması gerekli idi
Aslında bunun bana bir artısı oldu,dingili ortasındanda şaseye bağlayabileceğim
Karavanımın ölçüleri genişlik tekerlekler hariç 150 cm ,uzunluk sadece yaşam alanı diyelim 300 cm (kaplin kısmı ve kutu hariç onlar ile birlikte 400 cm) Yükseklik ise 130 cm ölçülerinde..
Şasede altta,aslında bu benim ikinci şasem ilkini bükümlü saçtan yapmıştım,4 milimde çok ağır ve çok esnek olduğu için bozmak zorunda kaldım.
Bu şasem ana iki kol 80*40*2,5 mm profil
Ortadaki kısa aşıklarda 60*40*2,5 mm profil, bir demir doğramacı olarak bunları kullanmamın daha doğru olacağını düşündüm ,
Sürekli profillere delikler deliyorum,ağızlarınıda açık bırakıyorum,Çünkü sıcak daldırma yani GARVANİZ yaptıracağım,eğer her tarafını kapatırsam sıcaktan profiller şişebiliyor yada içine sızan garvaniz birdaha dışarı çıkamayıp içerisinde donuyor,
Buda kilo bazında kaplama yapıldığı için cebe zarar
Buda daha önce imalatını kompozit panelden yaptığım bir bölme,Unutmadan söylemek isterim römork komple 4mm kompozit panelden oluşacak, Panelin bağlanıcağı zeminde yani kafkas 30*30*1,5 mm U şeklinde bükülmüş garvaniz saç
Öne yapacağım kutunun denemeleri,Yücel hocama bu kutunun manevralarda araca ne kadar mani olabileceği yönünde bir mail atmıştım,herhalde görmedi,çünkü onun karavanındada böyle bir kutu vardı...
Devamı gelicek...