Teardrop trailer (gözyaşı römorku)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yusuf3070 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,977

yusuf3070

Ömür dediğin üç gündür...
Yer
Tekirdağ
Forumda bulunan herkese iyi akşamlar.
Sitenize aşağı yukarı 4 aydır üyeyim sinsi sinsi dolaşıp :smiley: karavancılık konusunda sizler sayesinde bilgi toplamaya çalışıyorum,nedendir bilmem sormak yerine etraflıca dolaşıp cevabı aramak bana daha makul geliyor (belkide rahatsızlık vermemek adına)
Uzun bir süre siteye erişemedim,bazı sorunlar vardı herhalde

Uzunca bir karar süresinden geçtikten sonra Teardrop trailer (gözyaşı römorku) yapmaya karar verdim,Büyük ve daha işlevsel bir karavan istemememin nedenleri bekar olmam :-X ve hafta sonları dahi olsa bununla daha pratik bir biçimde (balık,kamp,deniz) mekanlarına gidicek olduğumu düşünmem,
Çalışmalarıma başladım işler dolayısıyla biraz ağır ilerliyor ama güzel olucağına eminim, zamanla fotoğraflarını burada sizlerle paylaşacağım
Aslında her şeyini bitirdikten sonra burada paylaşmak istiyordum ama Torsiyonlu dingili henüz satın almadım,belki forumda bu işte çalışan,tanıdıkları,ahbapları,yakınları bu işlerle ilgili olanlar vardır.Ne kadar tanıdık olursa o kadar yardımcı olunur diye düşünüyorum.

750 kg kapasiteli bir torsiyonlu dingile ihtiyacım var frensiz olucak iki teker arasıda 150 cm olması lazım,Bana bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmı forumda ,İstanbul avrupa yakasında bulunuyorum

İşte benim yapmaya başladığım model,Benimkisi biraz farklı olucak tabiiki :-\
http://cmd.shutterfly.com/commands/pictures/slideshow?site=kilroyteardrop&page=kilroyteardrop&album=8

Etiketler
Ynt: Teardrop trailer (gözyaşı römorku)

Kimsenin fikri yok herhalde ,Torsiyonlu dingilimin siparişini bugün verdim Konya/ Çayırovadan,haftaya cuma günü kısmetse burada olucakmış
Daha önce Çorlu tarafından bir römork firmasından fiyat istemiştim bayağı yüksek gelmişti fiyatı,markasıda Alman KNOTT...
İstanbulda bulunan Çayırovanın bayisine gittiğimdede ayni markayı gördüm,sordum,meğerse Çayırova sadece ortasında bulunan profil ve içindeki esnek malzemesini ayarlıyormuş ,Diğer uç kısım (porya ve boynuz biçiminde olan yer) KNOTT tan temin ediyormuş
Ama fiyat olarak iki firma arasında yarı yarıya fark var ,Buradan 2 torsiyonlu dingil alabilirken (750 kg) diğer firmadan sadece bir tane satın alabiliyorsunuz ,Garip...

Yusuf Bey, hoşgeldiniz. :smiley:

Sitede, test yayını nedeniyle zaman zaman aksamalar oluyor ki siz de değinmişsiniz. Durun hemen sitemkar davranmayın; bilen arkadaşlarımızdan yanıt gelir.

Kendinizi dilerseniz aşağıdaki başlıkta tanıtabilirsiniz:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11651.1880

Kolay gelsin.
Cavid Sezen

selamlar
projeniz hayırlı olsun başlandımı gerisi geliyor gec olucak ama Cavid bey nedenini açıklamıs zaten cayırova istediginiz olcude ayarlayıp gonderiyo ki zaten sizde çozmussunuz
kolay gelsin iyi çalısmalar

Yusuf Bey Hoşgeldiniz,
teardrop trailer konusunda çok iyi bir site var: mikenchell.com
Daha önce keşfetmediyseniz bir göz atmanızı hararetle tavsiye ederim.
Benim favori modelimin yapım aşamalını da bu linkten inceleyebilirsiniz.
Kolay gelsin...

http://www.mikenchell.com/forums/viewtopic.php?t=35081&postdays=0&postorder=asc&highlight=atma+travelear&start=0

Serdar bey teşekkürler işçilik on numara,benim merak ettiğim genelde dingili biraz fazla arkaya doğru koyuyorlar ,bu seyir halinde
herhangi bir tehlikeye sebep olmuyormu acaba,Bir çok model böyle dingil arkaya yakın olarak yapılmış

Bende öyle yapmak istiyorum ama abartı bir şekilde arkaya fazla yakın olmıyacak
Bir yandanda forumda edindiğim bilgilere göre yükün araca 50-60 kg basması konusu !!!
LITTLEATPIC.jpg

camp-inn-teardrop-trailer.jpg

teardrop.gif

kolay gelsin işe başlamışsınız aradığınız tüm bilgileri konu başlıklarında veya yapan arkadaşların sayfalarında bulabilirsiniz sizin projenizin benzerleri bu sitede yapıldı .onları incelerseniz ve bilgi isterseniz size mutlaka cevap yazılacaktır. burda kendinizi üniversitenin karavan yapım bölümünde hissedeceksiniz. tekrar kolay gelsin takip edeceğiz .selam

Hayırlı olsun,

Artık başladığınıza göre işin yarısını bitirmişsiniz.

Teardrop tarzı karavanların yapısı nedeniyle tüm yükler arkadadır veya arkadaki yükler daha ağırdır diyelim. Tekerlek merkezinin biraz arkada olması çeki topuzuna binecek yükün çok hafif veya negatif ağırlıklı olmasını önler,

Bu değer en iyi 50kg kg civarında olmalıdır. Bunun çok düşük olması da çok yüksek olması da yolda dengenizi bozabilir. Çeki topuzuna binecek dikey hareketsiz yükün en fazla miktarı aracınızın tadilat projesine göre değişir. Mesela benim aracımda bu değer 120 Kg olarak belirtilmiş. Ama tabii bu değerlere çıkmanın asla bir anlamı yok, Bu sadece 120 üzeri tehlike yaratır anlamında değerlendirilmeli.

Tekerlek merkezini hesapladığım programı http://www.mikenchell.com sitesinden almıştım. Homebuilt Minikaravanlar en fazla Amerika'da yapılıyor ve çok değişik türleri var, Teardrop, standie, dinnette, camper trailer, Winter warrior, convertible, cargo convertion, vb.

Bu sitede pekçok çeşitte üretilmiş binlerce mini karavan yapım paylaşımı, Planlar, teknikler, 3D çizim program kullanma bilgileri vb de bulabilirsiniz.

Bu programı bahsettiğim siteden buldum ama o sitedeki linkini şimdi bulamıyorum. Oradaki kişiler de sonuçta paylaşıma açık olduğu için burada paylaşmakta sıkıntı duymayacağım, Ama emeğe saygı açısından kaynak: http://www.mikenchell.com olarak verelim.

http://www.sendspace.com/file/q2w4e0

Ben hesaplama için kabaca bu programı kullandım ve iş bittiğinde baştan yordadığım değerlere uygun bir denge elde edeceğimi düşünüyorum. Burada destekli bir tahmin, yani yordama yaptığınız için sonuç tam olarak önceden düşündüğünüz sonuç olmasa da dingili koyduğunuz yer sonucunda sonuçta çok yakın olarak istediğiniz denge değerine ulaşabiliyorsunuz ve böylelikle ufak tefek şeylerin yerini değiştirerek tam istediğiniz sonuca pratikte de işin sonunda ulaşma şansınız artacaktır.

Değişik ölçüleri çevirmek için hazır sayfalar var, İnch ve mt çevrimi yapan onları kullanarak tahmin ettiğiniz değerleri bu programdaki değerlere çevirerek kullanabilirsiniz.

Size yapımda bol şanslar ve kolaylıklar diliyorum. Paylaşımlarınızı ilgi ile takip ediyor olacağım,
Selamlar..

İlginiz için hepinize teşekkür ederim

Yücel bey ,aslında ben sizin karavanınızı baz almıştım 120 cm di galiba tekerlek merkezi,( linkini verdiğim ve benim yapmaya başladığımın dingili arkadan öne 110 cm gibi)

Linkini verdiğiniz sitede görmüştüm ölçüleri,Ama orada bitmiş haline kadar paylaşmadınız herhalde,Çünkü benim ölçülerimde sizinkine yakın belkide ayni

Uzunluk 300 cm+100 cm de takım sandığı ve kaplin için

Ayrıca bu forumdada yaptığınız çalışmaları başından sonuna kadar incelemiştim,bir bakıma bana(bizlere) cesaret verende sizlersiniz

Yusuf Bey Merhabalar,
Yücel Bey in verdiği bilgilere ek olarak mikenchell sitesindeki ağırlık merkezi hesaplama excel dosyasının birimlerini metrik hale çevirmiştim, onu ekliyorum mesaja.
İçindeki ingilizce metinleri çevirmedim, google çeviri kullanabilirsiniz ya da çevirebilirim akşam bir kaynak olarak kalması açısından.
Kırmızı yazılan bölümlere tasarım bilgilerinizi girerseniz mavi yazılan sonuçları okuyabilirsiniz.
Kabuller ve bir örnek de içinde zaten ;)
Kolay gelsin...

Ekli dosyalar

• trailer balance, metric-akü+ön kutu.zip
    86.5 KB · Görüntüleme: 252

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR