Alper Sesli'ye Sorduk
Önceki Dönemlerde Federasyonda Görev Almış Alper Sesli'ye TDF Başkanı Olacak Kişiyi ve Özerkliği Sorduk...
TDF başkanlığı için geçmiş vede uzun yıllar önce Rahmetli vede sevgili dostumuz Dr. Tayfun Tercan'ın Gerek Teknik Kurul Gerek eğitim kurullarında çalıştım, Erdem Büyükbingöl dönemindede Teknik kurulda görev aldım Vede ULUS'un tozunu Beden Terbiyesi'nin hiyerarşisini yapısını yeterince gördüm vede anlamaya çalıştım.
TDF'nin Özerkleşmiş olması çok şeyi değiştirmeyecek, sonuçta devlet ile olan ilişkisi asla bitmeyecektir örnek Futbol ve basketbol federasyonları gibi...
Bence Bu pozisyon için aday olacak Kişinin ;
* Tercihan Kendi işini yapan vede Ekonomik sıkıntılarını çözmüş buna bolca vakit ayırabilecek, (Yada akademisyen olabilir Doç Dr gibi)
* Tercihan geçmişte Yöneticilik Kariyeri olan
* İyi Eğitim Almış en az 2 dil konuşabilen
* Uzlaşmacı
* Dağları vede Doğayı seven
* Dürüst vede üstünde Asla SPEKÜLASYON olmamış bir isim olmalı
* Dağlarla ilgili Muhteşem sporculuk değil Ama Kazma nedir ? alpin stil nedir ? SAR nedir vb. gibi konulara sahip
* Gerektiğinde TDF’den değil cebinden seve seve vede geri dönüşünü beklemeden haracayabilecek
* Camianın en azından Büyük çoğunluğunu tanıyacak
Gibi özellikleri önemli Buna uyan bence adaylar var Ama onlara sormadan isim telafuzu doğru değil asla. O yüzden bu işler oldu bittiyle olmaz önce örgütlenmek ardından plan program koymak ardındanda Adayları ortaya koymak lazım…
Ayrıca Burada şunu ayırmak gerekiyor Yeni gelen ORTAYA NE KOYACAK ? NE VADECEK ? NELERİ DEĞİŞTŞİRECEK ? NASIL FİNANSE EDECEK ? BİLİNİRLİĞİ vede KİTLESELLİĞİ NASIL ARTTIRACAK ? NEREYE KOŞMAK İSTEYECEK ? NELERİ BİTİRİNCE MİSYONU BİTMİŞ OLACAK ? Bunların hepsini bir program dahilinde ortaya koyması vede gerekirse il il dolaşıp sohbet toplantıları ile bunu anlatacak bir PROGRAM olmadan sadece bugünki Yönetimi Alaşağı etmek uğruna histeriye kapılıp saldırmak vede aday çıkarmak ile OLMAZ diye düşünüyorum. Bunuda DÜNYA SİYASET TARİHİNDEKİ BİR ÇOK BENZER OLAY ile İLİŞKİLENDİRİP DERS OLARAK ÇIKARTIP KENDİ BİREYSEL TECRÜBELERİM HAFIZAMA ATIYORUm….
TDF'nin özerkleşmesi çözüm mü?
Bence evet Ama hemen mi Bence HAYIR ?
Nedenine gelince Özerk Federasyonların YAPI vede FİNANSAL YAPILARINI oluşturmadan bu işler ayakta duramaz. Gelir diyince DAĞ TURİZMİNDEN Federasyonun söz hakkı ? Milli Parklar ve TDF ? Sponsorluklar ve TDF ? SAR hizmetlerinin ücretlendirilmesi ? Dağevevleri ?vb. (bu konuların hepsi Alp’lerde gayet organize yürüyor )
Kısacası DUYGUSAL DEĞİŞİME KARŞIYIM
BİLİMSEL vede GERÇEKLİĞİ AYAĞA BASAN PROJELERE DESTEĞİM…
Alper SESLİ (www.dsm.com.tr)