Tavanına kadar Orjinal CALİFORNİA T5 komple içi 8.999 euro

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vwcaravelle Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,923

Etiketler
Ynt: Tavanına kadar Orjinal CALİFORNİA T5 komple içi 8.999 euro

içeri sokması bir dert ayrıca 8,999 paund ciddi para

kaliteli görünüyor...

En güzeli hiç getirmeyip, gidip orada yaşamak galiba...

atiladi' Alıntı:
En güzeli hiç getirmeyip, gidip orada yaşamak galiba...

Bunu ciddi ciddi düşünmüyor değilim. Sesli düşünürsem, Almanya'dan satın alma/aldırma ve orada bırakma olanağım var. 10.000 Euro civarında ederlere düzgün kamperler var. Benim istememe bağlı herşey; mevzuattan tam emin değilim, gerek kendi üzerime, gerekse yakınlarımın üzerine alabilir, üç dönüm bahçelerine bırakabilirim, park sorun değil yani. Vergi konusunda ise (kullanmadığınız sürelerde), kamperi dilediğiniz zaman açtırıp dilediğiniz zaman kapattırabiliyorsunuz. Yılda üç ay kullan, Avrupa'da gez, dokuz ay kapat... ;) Bu konuyu epeydir öneriyorlar bana ama... :-\

Cavid Sezen

Biraz zor bir yol ama ama bir vw alınır ruhsatı karavan olarak ardından araç İngiltere'ye yollanır ( Ya kullanılarak yada TIR içinde veya belkide gemi ile konteynırda) orada aldığınız parçalar içine yerleştirilip yurda geri getirilir. ( Belki araçla Bulgaristan veya Yunanistan'a kara yolu ile çıkıp dediklerimi oradan yaparsınız ardından yine kara yolu ile Edirne'den giriş olabilir) Ama tabi astarı yüzünden pahalıya mı gelir onu bilemem. Birde bu yapılacak şey yasal mı onuda bilemiyorum.

Almanya'da daha ucuza yapan yerler var.
Aracı dışarıda full yaptırıp getirmek başka bir fikir. Sonuçta onlar da TUV sertifikalı yerler. Sadece gümrük masrafı olur belki.
Deneyen çıkacak mı bakalım.

daha önce forumdan bir abimiz t5 aracını almanyada reimo ya yaptırıp türkiye ye getirmişti bence onunla iletişime geçerseniz yardımcı olabilir.

edit;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75510.0

Cok ama cok detaylı araştırmak lazım cünki burası türkiye yan yanada olsa gümrüklerde kurallar cok değişik uygulanıyo memurun yorumu müdürün bakış acısı derken terleyen bizler oluyoruz

gezmen' Alıntı:
Bunu ciddi ciddi düşünmüyor değilim. Sesli düşünürsem, Almanya'dan satın alma/aldırma ve orada bırakma olanağım var. 10.000 Euro civarında ederlere düzgün kamperler var. Benim istememe bağlı herşey; mevzuattan tam emin değilim, gerek kendi üzerime, gerekse yakınlarımın üzerine alabilir, üç dönüm bahçelerine bırakabilirim, park sorun değil yani. Vergi konusunda ise (kullanmadığınız sürelerde), kamperi dilediğiniz zaman açtırıp dilediğiniz zaman kapattırabiliyorsunuz. Yılda üç ay kullan, Avrupa'da gez, dokuz ay kapat... ;) Bu konuyu epeydir öneriyorlar bana ama... :-\

Cavid Sezen

Almanya'ya gitmeye gerek yok. Yunanistan'da bir cok kamp yerine karavanlarinizi biirakabilirsiniz. Ucret cok degil ama hatirlamiyorum. Ayrica Kesana da birakabiliriz. 6 ayda bir cikip girerek de sorun cozulebilir. Ben de zaman zaman dusunuyorum da o karavanin vergisini nereye verecegiz onu bilemiyorum. :smiley:

insel' Alıntı:
Almanya'ya gitmeye gerek yok. Yunanistan'da bir cok kamp yerine karavanlarinizi biirakabilirsiniz. Ucret cok degil ama hatirlamiyorum. Ayrica Kesana da birakabiliriz. 6 ayda bir cikip girerek de sorun cozulebilir. Ben de zaman zaman dusunuyorum da o karavanin vergisini nereye verecegiz onu bilemiyorum. :smiley:

İlginç bir konu bu. Yeşil pasaport sahibi olma hakkımız ki 6 ayda 3 ay Avrupa'da vizesiz dolaşma olanağı sağlıyor; mevzuat konusunda sıkıntılarım var ama araştırmaya, incelemeye değer olmalı... :smiley: ;)

Cavid Sezen

6 ay da bir giriş çıkış değişti biliyorum. 12 ayda 6 ay gibi değişiklik oldu . Gümrük kanununu araştırmak gerek.

Karavanı 6 ay yurt içinde kullanıp (yabancı plakasıyla), yurt dışına çıkarıp, 3 ay da AB ülkelerinde kullanıp, kalan 3 ayda da; ya bir yerde park edip dinlendirir, ya da AB üyesi olmayan ülkelerde kullanabilirsiniz. ;)

drares' Alıntı:
Karavanı 6 ay yurt içinde kullanıp (yabancı plakasıyla), yurt dışına çıkarıp, 3 ay da AB ülkelerinde kullanıp, kalan 3 ayda da; ya bir yerde park edip dinlendirir, ya da AB üyesi olmayan ülkelerde kullanabilirsiniz. ;)

Yabancı plakalı bir aracı, ruhsat sahibi yanımızda (araçta) değilse, kullanamıyoruz diye biliyorum. Yukarıdaki gibi olsa, bana çok uyar(dı)... :smiley: ;) :-\

Cavid Sezen

Ynt: Tavanına Kadar Orjinal California T5 Komple İçi 8.999 Euro

Türkiye'den uygun az km li 5 yaşında (tercihen vw T5 4+1 city van) alnır. İçine en ucuz malzemelerle en basitinden camper şekli verilir . Daha sonra bu araçların camper dönüşümünü yapan firmalarla iletişime geçilip pazarlık edilir , randevu alınır, arac o firmaya götürülür tavan açma dahil dönüşüm yaptırılır. Ve gönül rahatlığı ile yurda dönülür. Bu işlemin gümrüksel olarak bir sakınca doğuracağını sanmıyorun. Sonuçta aracınız zaten karavan ruhsatlı idi kime ne ? Orada aracınızla gezerken camınız kırılsa değiştirseniz yada Allah korusun kaza yapıp bir takım yerlerini değiştirerek onartsanız , yıpranmış lastiklerini değiştirtseniz gümrüğe bir hesap vermek zorundamısınız ki??? Ben şahsen bu yolla vw californiaya benzeyen kısa şase bir camper sahibi olma hayalleri kuruyorum. Bütçe ve zaman meselesi.

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR