Tanzanya- Zanzibar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,996
Ynt: Tanzanya- Zanzibar

Evet Klimanjero'ya direk uçuş var. Biz aynı uçak iki havaalanına mı uğruyor yoksa ayrı ayrı seferler mi yapıyor onu öğrenemedik müşteri hizmetlerinden. Eğer aynı uçaksa sorun yok sadece bagajı oraya bağlatırız. Şimdi uçak biletini direk klimanjeroya değiştirmeye çalışıyoruz. Eğer halledebilirsek otel rezervasyonu yaptıracağız. İş açtınız başımıza ya ne güzel gidip oradan iç uçuş yapacaktık. Kafamızı karıştırdınız şimdi. :smiley: Pratik bilgileri de değerlendireceğiz. Selam işi Fas'ta da çok işe yarıyordu. Hemen kardeş-Tayyip- Hasan Şaş yavaş yavaş diye başlıyorlardı Türkçe kelimeler sıralayarak muhabbete.

Etiketler

Aylardır değiştirmeye uğraştığımız uçak biletini sonunda 20 şer dolar ceza ile değiştirebildik. Tarihleri bir hafta erkene çekmek zorunda kaldık. Gidiş Klimenjero dönüş Derusselam oldu. Bu sayede iç uçuştan kurtardık. Şimdi iki günlük bir safari turuna ihtiyacımız var. Bu konuda tur şirketi tavsiyesi olan varsa acilen yardıma ihtiyacımız olacak.

otel ayarladınızmı Arusha da veya serengetide?
otelden destek alabilirsiniz.

sman' Alıntı:
otel ayarladınızmı Arusha da veya serengetide?
otelden destek alabilirsiniz.

Uçağı düne kadar belirleyemediğimizden nerede kalacağımız kesinleşmeden otele bakamamıştık. Birkaç otel seçeneğimiz var.Sizin tavsiyelerinizi de değerlendiriyoruz. Eşim şu an yurt dışında olduğundan tam karar veremedik.Bende yabancı dil sorunu olunca iletişim konusunda onu beklemek durumundayım. Büyük ihtimalle bu hafta sonu kesinleşir. Safari konusunda otelden yardım almak oldukça mantıklıymış.Safari için Ngorangora bölgesini düşünüyorum. Bir de oradan Zanzibar' a uçak ayarlamak lazım. Daha çok iş var ya.

Bu gün okulları kapattık ve resmen tatile girdik çok şükür. Tanzaya için son bir haftamız kaldı. Safari işi tamam.İyi olduğunu düşündüğümüz bir tur şirketi ile anlaştık Klimanjero'dan Zanzibar'a uçağı da hallettik. Sadece Zanzibar'da otel işi kaldı. Bir konuda karar veremedik. Güzel otellerin ve kumsalların çoğu şehir merkezine uzak. Nungwi bölgesi güzel gibi gözüküyor. Oradan birkaç otel belirledik. Mesajlaştık ama kesin karar veremedik daha. Pazartesiye kadar kesin karar vermemiz gerek. Bu bölgeden baharat turu, yunuslarla yüzme, kaplumbağaların olduğu adaya geçiş gibi etkinlikler zor olur mu? Son gece için şehir merkezinde bir otelde kalalım ve Stone Town’u gezelim diye düşündük. Buna gerek var mı? Ya da bir gün yeterli olur mu?
Bu arada ben bu kadar maliyetli olacağını düşünmemiştim. Oteller oldukça pahalı. Hele safari akıl almaz pahalı. Kaç firma ile yazıştığımızı hatırlamıyorum bile. Uçak biletini millerle beleşe getirdik diye sevinmiştim ama erken sevinmişim. :smiley:

ben arac kiralamistim
30lıraya heryere goturuyordu. sofor ingilizcede bilmiyordu ama bırsekılde anlastık
yerel mınubuslerede bınebılırsınız ama hıc kolay olmayacaktır

edebiyatçı' Alıntı:
Bu bölgeden baharat turu, yunuslarla yüzme, kaplumbağaların olduğu adaya geçiş gibi etkinlikler zor olur mu?

Lütfen yunus kamplarına gitmeyin, o kamplara para yedirmeyin, esaret altında tutulan hayvan ticaretini desteklemeyin. Yapılacak bir sürü aktivite bulabilirsiniz orada ama özellikle yunus parkları ve akvaryumlara para harcamayın rica ediyorum. Başka diyecek bir şeyim yok, iyi eğlenceler, iyi tatiller.

Gionni' Alıntı:
Lütfen yunus kamplarına gitmeyin, o kamplara para yedirmeyin, esaret altında tutulan hayvan ticaretini desteklemeyin. Yapılacak bir sürü aktivite bulabilirsiniz orada ama özellikle yunus parkları ve akvaryumlara para harcamayın rica ediyorum. Başka diyecek bir şeyim yok, iyi eğlenceler, iyi tatiller.

Zanzibar'daki olan etkinlik yunus parkı felan değil. Bildiğiniz okyanusta küçük bir tekne ile açılıyorsunuz.Bu bölgede çokça yunus sürüsü yaşıyormuş. Belli adaların etrafında da çok oluyormuş. Yunus sürülerinin olduğu yerde atlayıp yunuslarla beraber yüzmeye çalışıyorsunuz. Tabii yetişebilirsiniz. Yunuslara verebileceğiniz bir zarar yok yani. Dalış yapmaktan bir farkı yok.Hassasiyetiniz için de teşekkür ediyorum.

Tanzanya- Zanzibar

Benim de çok gitmek istediğim bir yer Zanzibar. Aşağıda ki link umarım yardımcı olur.
Tez zamanda gidip gelin de sizin ağzınızdan da dinleyelim.

http://www.loplopculer.com/search/label/Zanzibar

nasah' Alıntı:
Benim de çok gitmek istediğim bir yer Zanzibar. Aşağıda ki link umarım yardımcı olur.
Tez zamanda gidip gelin de sizin ağzınızdan da dinleyelim.

http://www.loplopculer.com/search/label/Zanzibar

Dilerim size de nasip olur gitmek. Çok uzun zamandır bekliyorum bu geziyi. O yüzden çok da tez geçmesin de şöyle tadını çıkara çıkara geçsin inşallah. Dönünce ilk fırsatta paylaşırım fotoğrafları.

Harika bir tatili bitirip geldik. Tadı damağımızda kaldı. Aklıma geldikçe yüzümdeki gülümsemeye, içimdeki sızlamaya engel olamıyorum. Safari, Masai köyü, muhteşem kumsallar, baharat bahçeleri, tropikal meyveler,yunus balıkları ile yüzme, siyah çehrelerde ışıl ışıl parıldayan gözleri ile sürekli gülen çocuklar... hepsi beynime kazındı. Sanırım hayatım boyu yaşadığım en güzel günlerden birkaçını geçirdim. Maliyeti biraz yüksek ama bence insanın hayatında mutlaka tecrübe etmesi gereken bir yer Afrika. Geçen yıl gittiğimiz Fas'a benzer diyordum ama hiç alakası yokmuş. Bundan sonra gezi planlarımızı yaparken sanırım ilk önce güney Afrika ülkelerinden değerlendirmeye başlarız. Ama önce biraz ucuzlaması için dua etmek lazım. İlk fırsatta fotoğrafları düzenleyip paylaşmaya çalışacağım.Binlerce fotoğrafın içinden çıkabilirsem tabi. :smiley:

Tanzanya-Zanzibar gezimin fotoğraf ve notlarını aşağıdaki adreste paylaştım. Umarım gitmek isteyenlerin işine yarar.Yardımı geçen herkese tekrar teşekkür ederim.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97739.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR