Tanışma Bölümü (Karavan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3,241
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 635,467

Etiketler

Ynt: Tanışma Bölümü (Karavan)

Sayın;

Ahmet Özdemir bey,
Ahmet Bolgi bey,
Feridun İŞLER bey
İstanbullu Hakan bey teşekkürler .Evet forma ikinci Atila olarak katıldım İnşallah zamanı gelince
Duayen Atilla beyle de tanışırız .
Her şeyin gönlünüzce olması dileğimle esen kalın.. :smiley:

Atila bey hoş geldiniz, herşeyin gönlünüze göre olması dileği ile Sevgi ve Saygılar.

Değerli karavan dostları;
Dört kişilik bir aileyiz araç olarak Ducato 12 m veya 15 m düşünüyorum ,aracımı kendim yapmak istiyorum fakat Niğde sanayisi ve malzeme temini bakımından kısıtlı bir yer bu işin üstesinden gelebilir miyim?
Siz değerli karavan duayenlerin fikirleri benim için çok değerli; görüşlerinizi yazarsanız sevinirim sevgi ve saygılarımla..

atoberk51' Alıntı:
Değerli karavan dostları;
Dört kişilik bir aileyiz araç olarak Ducato 12 m veya 15 m düşünüyorum ,aracımı kendim yapmak istiyorum fakat Niğde sanayisi ve malzeme temini bakımından kısıtlı bir yer bu işin üstesinden gelebilir miyim?
Siz değerli karavan duayenlerin fikirleri benim için çok değerli; görüşlerinizi yazarsanız sevinirim sevgi ve saygılarımla..

Niğde'yi bilmiyorum ama Giresun'dan kötü olacağına ihtimal vermiyorum.

Ben malzemelerimin bir kısmını, en önemlisi kontraplakları İstanbul'dan aldım. Çünkü fiyatta ciddi farklılık vardı. Bunlar büyük hacimli olduğu için karavan yapacağım araçla getirdim. Diyeceksiniz ki sırf bunun için İstanbul'a gitmeye değer mi? Hayır değmez. Ben zaten yeğenlerimi görmek için gidecektim. Diğer aracım yerine büyük araçla gittim. Dönüşte kontraplaklar başta olmak üzere ihtiyaç duyduğum malzemenin bir kısmını almış olarak döndüm. Hatta dönüş yolunda Ankara'ya uğrayıp oradan da tekli koltuğu aldım. Arada bir İstanbul'a yolum düştüğünde dönerken elim boş dönmemeye çalışıyorum.

Bunun dışındaki her şeyi (yatar testere, 12V buzdolabı, mobil klima, şarj cihazı, inverter, vb. dahil) Internet'ten sipariş verip kargoyla getirttim. Satıcı firmanın özel anlaşması varsa kargo ücretleri çok cüzi seviyelere inebiliyor.

Tekli koltuk gibi (çıkma olduğu için) mutlaka görerek alınması gereken (satıcının bana ilk satmaya kalktığı koltuk darbe yediği için yamulmuştu) malzeme ile kontraplak gibi aşırı hacimli malzemeyi (fiyat farkına değiyorsa) büyük şehirlerden almak gerekebilir. Diğer her şey için başvuracağınız yer Internet. Üstelik inanılmaz fiyat avantajlarıyla.

Ama malzeme (ya da araç) toplamaya başlamazdan önce tavsiyem buradaki mesajları bıkmadan, usanmadan okuyun, okuyun, okuyun. Burası gerçek bir ansiklopedi gibi. Okudukça ihtiyaçlarınızı daha net şekillendireceksiniz ve hangi tercihleri yapmanız gerektiğine daha net karar verebileceksiniz.

İlk belirlemeniz gereken şey: Hangi tür karavancılık? Kampinglerde ve deniz kenarında mı? Dağ, bayır, açık arazide mi? Çok yol mu? Çok konaklama mı? Nerelerde ne kadar sürelerde kalacağınızı kabaca belirleyebildiğinizde izolasyon tercihleriniz, elektrikte 12V ya da 220V tercihiniz, sıcak/soğuk su ihtiyacınız (ve dolayısıyla bu konulardaki masraflarınız) vb. şekillenecektir.

Duayenlik konusunda, çok sevdiğim bir ağabeyim "ustalık göz hırsızlığıdır" der. Buradaki mesajları yeterince okursanız sizin de bir "duayen" olmamanız için bir sebep yok. Burada herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor. Sizden de öğreneceğimiz şeyler olduğuna şüphem yok.

herkes e merhabalar.Sonunda oldu. Nihayet aracı aldık. 2007 Fıat Ducato :smiley:şimdi içini yaptırıyoruz. İnşallah gönlümüzce olur

sevdac' Alıntı:
herkes e merhabalar.Sonunda oldu. Nihayet aracı aldık. 2007 Fıat Ducato :smiley:şimdi içini yaptırıyoruz. İnşallah gönlümüzce olur
Ne mutlu. Allah isteyene er geç veriyor.Biz 20 yıl hayal ile beklemiştik, sonunda oldu...
Gönlünüze göre haliyle kavuşup iyi ve mutlu gezilere başlamanızı, cani gönülden diliyorum, şimdiden hayırlı uğurlu olsun.
Selamlar

sevdac' Alıntı:

Hoş geldiniz ve hayırlı olsun. Ayrı bir başlık açıp yapım aşamalarını da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Atilla bey hoşgeldiniz.Karavanı yapmaya gelince başlamak bitirmenin yarısı demişler.Burası bir okyanus çok değerli üstadların size herkonuda destek vereceğinden eminim.Saygılar.

HOŞBULDUK....

İlk öncelikle aranızda bulunmaktan mutesekkır oldugumu belırtmek ısterım güzel insanlar.

Serhat ERSÜREL1981 sakarya dogumluyum ve sakaryasporluyum istanbulda balat semtınde ıkamet etmekteyım suan bir karavan sevdalıısyım bende ucundan kıyısından kosesınde olsada bızımde zamanında rahmetlı dedemın 2 adet cekme karavanımız vardı cadırlarıla beraber sonra satıldılar ama bbenım cocuklugumdan berı karavanlara karsı ayrı bıl hayranlıgım vardır arkadaslarım cevremdekıler son model bır araba veya guzel bır bayan gorduklerınde afallarlardı bense tam tersı guzelbır motokaravan ve ya cekme karavan gordugumde kendımı kaybedıyorum cocuklar gıbı oluyorum bu benım olmalı dıyorum her seferınde kendı kendıme ıyı sallah benımde bır gun bır karavanım olacak ve tabıkı bu forumdakı bızden tecrubelı arkadaslarımızın ablalarımızın ve abılerımızınde destegını ve yardımınıda her zaman alacagım sız degerlı buyuklerımızden herzaman ogrenecegım cok sey oldugunu bılıyorum bu guzel platforumda sızlerle beraber olmaktan cok mutlu oldugumuda belırtmek ısterım ayrıca sımdıden forumda yapacagım hatalarda olursa sımdıden affınıza sıgınıyorum en yakın zamanda bır org tanısmak dılegıyle saygılar Serhat ERSÜREL

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR