T5 Motokaravan Yapmaya Çalıştık

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinbad07 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,279
ben ruhsatta işlettiğim tarihte hiçbir sorun yaşamadım. araçın içine dahi bakmadılar.normal muayene gibi tek seferde geçti.araç hariç masraflarımı hiç hesaplamadım.ama işçiliği çok uygun yaptırdım. marin geçmişi olan şimdi yoğun olarak karavan yapan ustamıza.

Etiketler
ben ruhsatta işlettiğim tarihte hiçbir sorun yaşamadım. araçın içine dahi bakmadılar.normal muayene gibi tek seferde geçti.araç hariç masraflarımı hiç hesaplamadım.ama işçiliği çok uygun yaptırdım. marin geçmişi olan şimdi yoğun olarak karavan yapan ustamıza.

Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Trafik sigortası yaptırdıysanız bilgi verebilirmisiniz acaba? Trafik sigortaları halen daha muamma.

Güzel olmuş ellerinize sağlık.. güle güle kullanın.. birşey sormak istiyorum, dolaplar playwood ve üzerinde kaplama mi var? ve banyodaki playwood üzerinde de yine kaplama mi var? yoksa macun ya da boya gibi birşey mi yapıldı? kaplama ise ne tür bir kaplama kullandiniz ögrenebilir miyim ?

@sinbad07 :smiley:

Ekstra hacımdan bile feragat ederek emnniyetli olsun diye sürücü bölümünü açtırmadığınızı (?) yazmışsınız ama ön tarafı üçlü kabul edersek, bahsettiğiniz 4. ve 5. kişiler için arkada emniyet kemeriniz yok gördügüm kadarıyla ?

İlk defa duşlu, marin tuvaletli, 160 litrelik pis yada temiz su depolu (?) , yakınında pencere açıklığı olmayan ocak ve galiba ev tipi gazlı su ıstıcısı ile 4, hatta 5 kişi için yapılmış bir VW Transporter'i görmek, doğrusu ilginç. T5 lere yabancı tüm profesyonel yapımcılar bile, nedense çoğunlukla 2,5 kişi sığdırmayı başarabiliyorlar. Bence böylelikle kalorifere ihtiyacınız bile olmamalı ? :yum:

160 litrelik depoyu gri su deposu olarak kullanacaksanız marin tuvaleti de buraya bağlamayı düşünmüs olmalısınız ? Eğer öyle ise, bu durumda tüm depo artık gaita deposu olacağından, Türkiye'de boşaltımı nerede yapmayı düşünüyorsunuz ? Avrupa'da gri su boşaltım yerlerinin bu durumda yasaklı olduğu bir kenara, tuvalet artıkları için ayrılan yerlerin uygunsuz pozisyonları nedeniyle, pompa ve hortum kullanmak, üstelik onlara kısıtlı aracınızda yer de bulmak durumundasınız.
Tam emin değilim, sisteminizi belki farklı kurmuş olabilirsiniz ?

Kış kamplarında ya da yağmurlu günlerde umarım tam mürettabat birkaç saatden fazla içinde oturabilirsiniz ? Yaz ortasında da 4 kişi yatma durumunuzda içerinin havası yeterli oluyor mu ? Dyson vantilatörünüz tüketimde buzdolabınıza rakip olmalı ? Solar ve akü kapasitenizi sanırım bu yüzden yüksek tutunuz ?

Yazdıklarımı tenkit yerine lütfen tesbit kabul edin.
Son söz zaten sadece sizin ve yetkili makamların.

Zevkli ve güvenli kullanım dileklerimle...:yum:

Not
Tabi yine siz bilirsiniz ama, internette kişilik bilgilerinizi herkeze açık yayınlamak pek uygun olmamalı Bilal bey. ;)

Son düzenleme:

gule gule kullanın..guzel olmus..
@sinbad07 :smiley:

Ekstra hacımdan bile feragat ederek emnniyetli olsun diye sürücü bölümünü açtırmadığınızı (?) yazmışsınız ama ön tarafı üçlü kabul edersek, bahsettiğiniz 4. ve 5. kişiler için arkada emniyet kemeriniz yok gördügüm kadarıyla ?

İlk defa duşlu, marin tuvaletli, 160 litrelik pis yada temiz su depolu (?) , yakınında pencere açıklığı olmayan ocak ve galiba ev tipi gazlı su ıstıcısı ile 4, hatta 5 kişi için yapılmış bir VW Transporter'i görmek, doğrusu ilginç. T5 lere yabancı tüm profesyonel yapımcılar bile, nedense çoğunlukla 2,5 kişi sığdırmayı başarabiliyorlar. Bence böylelikle kalorifere ihtiyacınız bile olmamalı ? :yum:

160 litrelik depoyu gri su deposu olarak kullanacaksanız marin tuvaleti de buraya bağlamayı düşünmüs olmalısınız ? Eğer öyle ise, bu durumda tüm depo artık gaita deposu olacağından, Türkiye'de boşaltımı nerede yapmayı düşünüyorsunuz ? Avrupa'da gri su boşaltım yerlerinin bu durumda yasaklı olduğu bir kenara, tuvalet artıkları için ayrılan yerlerin uygunsuz pozisyonları nedeniyle, pompa ve hortum kullanmak, üstelik onlara kısıtlı aracınızda yer de bulmak durumundasınız.
Tam emin değilim, sisteminizi belki farklı kurmuş olabilirsiniz ?

Kış kamplarında ya da yağmurlu günlerde umarım tam mürettabat birkaç saatden fazla içinde oturabilirsiniz ? Yaz ortasında da 4 kişi yatma durumunuzda içerinin havası yeterli oluyor mu ? Dyson vantilatörünüz tüketimde buzdolabınıza rakip olmalı ? Solar ve akü kapasitenizi sanırım bu yüzden yüksek tutunuz ?

Yazdıklarımı tenkit yerine lütfen tesbit kabul edin.
Son söz zaten sadece sizin ve yetkili makamların.

Zevkli ve güvenli kullanım dileklerimle...:yum:

Not
Tabi yine siz bilirsiniz ama, internette kişilik bilgilerinizi herkeze açık yayınlamak pek uygun olmamalı Bilal bey. ;)
merhaba.haklısınız arkada emniyet kemeri yok. ruhsatta zaten 3 kişilik çıkıyor. bizim aile 4 kişi ve ön tarafta yolculuk ediyoruz.ama istenirse arkayada emniyet kemeri takılabilinir zannedersem. mutfak ocağı üzerinde aspiratör bulunuyor.ayrıca daykın hava temizleyicisi ve vantilatör var .içerdeği ocağı zaten hiç kullanmadım. dışarıya da gaz çıkışı verdim arka depoda tekli ocak var.genelde orayı kullandım.kışın içerdekini kullanırım diye düşünüyorum..su ısıtıcısı ev tipi değil. almanyadan ithal.zarif ve küçük verimli bir ısıtıcı.otamatik musluğun sıcak kısmı açılınca çalışıyor.
t5 i profosyenel yapanlar bile 2.5 kişilik yapıyor olabilir. Bu bizim profesyonelce yapmadığımızı veya daha iyi yapamayacağımızı göstermez. ;) yatak 162*185 3 kişi yatar ki biz 4 kişi rahat yattık. ayrıca üsste de 120*180 yatak var. Kumlucada korsan koyunda ve korkutelinde kaldık . sıkıntı olmadı. üst camlar açık ve klima çalışır şekilde yattık. kış için vebostomuz var . ;) kışın daha denemedik. bence 5 kişi de yatabilir. kalabilir. ama 5 kişi de yatmak zorunda değilsiniz ;) temizsu ve pis su depolarını kendimiz kromdan yerinde kalıp çıkararak imal ettik. boşaltım küresel vanalı araba altında gizli spiral 1.5 m hortumla sağlanıyor.Bu hortum 70 lik pvc boru içine çok pratik şekilde takılıyor. takıp çıkarmak çok basit ve pratik. foseptiklere veya uygun yerlere boşaltılabilinir. herkesin kullandığı gibi.bu konuda sıkıntım olmadı .
dyson vantilatörü 8 saat boyunca kullandık .56 watt enerji tüketimi var . akü konusunda sıkıntı olmadı. ve zaten antalya ve çevresinde 4 kişi olarak içinde kalıyoruz. bir sıkıntımız yok. içindeki masa ve oturma grubu büyüklüğünü ben 18 m3 lük araçlarda bile görmedim.rahalıkla 4 kişi okey oynar.
yorumunuz için teşekkürler.

kişilik bilgilerin yayını derken neyden bahsettiğinizi anlayamadım.açarsanız sevinirim. teşekkürler.

Güzel olmuş ellerinize sağlık.. güle güle kullanın.. birşey sormak istiyorum, dolaplar playwood ve üzerinde kaplama mi var? ve banyodaki playwood üzerinde de yine kaplama mi var? yoksa macun ya da boya gibi birşey mi yapıldı? kaplama ise ne tür bir kaplama kullandiniz ögrenebilir miyim ?
teşekkürler.evet playwood ve üzeri kaplama var.yalnız playwood mubilmiyorum oldukça esnek çift katmanlı ve zannedersem 1.5 veya 2cm kalınğında tabakalardı.banyoda aynı şekilde. boyacı banyodaki işlemini 3 günde bitirdi. detayını bilemiyorum ama şu araba boyacılarının macun ve boyalarından uygulandı.

teşekkürler.evet playwood ve üzeri kaplama var.yalnız playwood mubilmiyorum oldukça esnek çift katmanlı ve zannedersem 1.5 veya 2cm kalınğında tabakalardı.banyoda aynı şekilde. boyacı banyodaki işlemini 3 günde bitirdi. detayını bilemiyorum ama şu araba boyacılarının macun ve boyalarından uygulandı.
Hocam merhaba , araç hariç maliyet kaçı buldu ? Antalya da kime yaptırdınız ben de varayım yanına.

ASUS_Z010D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR