T4 Yüksektavan ile ilgili birkaç soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bestamibey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,630
Ynt: T4 Yüksektavan ile ilgili birkaç soru

omnitemporal' Alıntı:
hımm o zaman benimki 2009 öncesi olduğuna göre E yada e belgeli koltuk eklersek yada koltukların yerini değiştirirsek proje çizdirip ruhsata işletebiliriz,peki bu piyasada gezen binlerce vip döşemeli araç bunu yapıyormu,yoksa öyle geziyorlarmı,muayenede sorun yaşıyorlarmı acaba

Murat bey, benim birkaç gün sonra koltuk eksiltme projem var.Aracım 2006 model ve malum tarihten evvel (Gerekli proje çizimi ve ÖTV farkı ödenerek) panelvandan cityvana dönüştürülmüş. Projeci eksiltmede sorun olmayacağını söyledi.Ancak 'bekleyip görelim' derim...
NOT : Koltuk eksiltme işini birkaç projeci üstlenememişti.Biri sorun çıkayacağını söyledi.Deniyoruz,göreceğiz...

Etiketler

bende son durum: city van ruhsatım var,ama arabanın içi karavan gibi,ocak,lavabo,buzdolabı,tv ne ararsan var,öyle geziyorum,hiç polis çevirmesine takılmadım,nisanda muayeneye giderken dolapları ve üzerindeki evye-ocak takımını çıkarıp gireyim,sonra geri yerine koyarım diye düşündüm,normalde ön koltuğun arkasında bir sıra üçlü olması lazım,bende en arkaya yakın yatarlı üçlü var,onla sorunsuz geçersin muayeneden dediler,emniyet kemeri var en arkadaki üçlüde,yatarken aradan alta atıyorum kemerin zamazingolarını,şimdilik karavan ruhsatı almayı düşünmüyorum,bakalım noolcak

Arkaya konulan 3 lü koltukların emniyet kemerli mutlaka olmalı ve takılı olmalı.
Bir de koltuk sırt dayama yeri sabit olmalı, ileri geri oynamamalı.

Aralık 2011'de öndeki ikili koltuğun yerine tekli takıp, çeki demirini de monte ettirerek; proje,muayene ve ruhsat işi sorunsuz olarak tamamlamış bulunuyorum. ;D

yucel59' Alıntı:
Aralık 2011'de öndeki ikili koltuğun yerine tekli takıp, çeki demirini de monte ettirerek; proje,muayene ve ruhsat işi sorunsuz olarak tamamlamış bulunuyorum. ;D

Yücel Bey, hayırlı olsun; güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanmanızı dilerim. :smiley:

Yaptığınız işleri (dilerseniz yeni bir başlıkta) biraz daha açma olanağı var mı? (Birçok değişik başlıkta, çok şey paylaştığınızı biliyorum ama yeni bir başlık, derli toplu kılar bence... Bu arada, sizin projenizi paylaştığınız bir başlık da vardı ama...
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=60467.msg709555#msg709555 ;) )

Cavid Sezen

Bestamibey' Alıntı:
Yücel bey merhaba

Hayırlı olsun. Ruhsat 1+1 olarak mı çıktı?
Öndeki durum 1+1 ,ancak arka sırada da 2+1 var. Bu durumda araç 5 kişilik yani 4+1 oldu. ;D Ruhsatta da 5 kişilik yazıyor...
Not: Bu zahmetimin sebebi,yatmayan ikili koltuğu atıp yerine tekli koyup eşimin rahatını sağlamayı düşünmemdendir ;D

Cavit Bey, parça parça konuyu izah ettiğim için yeni bir başlık luzumsuz olur diye düşünmüştüm. ;D

Bestamibey' Alıntı:
Merakımı mazur görün. Daha önceki ruhsat 2+1 olarak mı geçiyordu yoksa 5+1 mi?

Tam olarak söylemek gerekiyorsa , 6 kişilik yazıyordu...

İkili koltuğun tekli ile değiştirilmesi projesini bazı projeciler üstlenemediği için ,proje koltuk sökümü olarak yapıldı.Güncellenmiş projede önde 1+1 , arkada ise 2+1 çizimi var.

Şunu merak ettiğinizi düşünüyorum : Benim aracımın öncelikli hâli panelvan ,yani yan camları yok,koltuk ise sadece 2+1 . Ben 2009 yılının aralık ayında aldığımda,önceki sahibi proje ile yan camları açtırıp arka sıra olarak üç kişilik (2+1) koltuk daha ilave ederek cityvan denilen ( Sizin ifadenizle 5+1,ruhsatta yazdığı şekliyle 6 kişilik) duruma çevirmiş. Ben de öndeki yatmayan ikiliyi tekliye çevirdim.Ruhsatta da 4+1 gibi ifade yok;5 kişilik yazıyor.

NOT: Her babayiğit projeci, ön ikili koltuğu tekliye çeviremiyor...Koskoca Ankara'da bir tane bulabildim...

Yücel bey

Cevabınız için teşekkür ederim. Benim için gayet açıklayıcı oldu. Şu sıralar proje dertleriyle boğuşmayı planlıyorum da :(

Yeniden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR