T4 Yüksektavan ile ilgili birkaç soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bestamibey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,634

Bestamibey

Kamp I
Yer
İzmir Alsancak
Merhabalar

Sene başında yüksek tavan , 1997 model transporter aldım. Niyetim karavan haline getirmek. Geçen hafta elime malzemeler geçti. Malzemeler ; 3 sistem dolap, evye, ocak, yatar sistem çekyat koltuk, ve dolaplar. İçini yavaş yavaş düzenlemeye başlamak istiyorum. Birkaç sorum olacak.

1- Sürgü kapıya ve sürücü arkasına cam koymak istiyorum. Sürgülü cam olmasını planlıyorum. Konuştuğum camcı, gerekli kesme işlemini yaptıktan sonra direk silikonla yapıştırılacağını söyledi. Bu işlem doğru mudur? Sonradan takılan camlar konusunda sıkıntı yaşayan var mıdır?

2- Kalorifer kısmı kafamı kurcalıyor. Sıcak hava bölümüne düğmeyi aldığımda sadece cam kenarlarından sıcak hava geliyor. Konsolun ortasındaki 3 bölümden soğuk hava geliyor. Başka bir transporter kulanan arkadaşım üretimi böyle dedi. Bana gayet
mantıksız geldi. Eğer böyle değilse hafta içi göğsü komple sökmeyi planlıyorum. Kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi?

3- Aracım 2+1 ve ruhsatta panelvan olarak geçiyor. Proje çizdirmek ve ruhsata işletmek için bir muameleci ile görüştüm. 1600 tl fiyat verdi. Fiyat normal midir?

4- Ocak ve buzdolabı için lpg kullanacağım (Hatta ısıtıcı için) . Havalandırma için yandan ızgara mı yaptırmalıyım yoksa araç altından bu iş halledilebilir mi?

Teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: T4 Yüksektavan ile ilgili birkaç soru

ortadan sadece soğuk hava gelir.
piyasadaki sürgülü camlar silikonla yapıştırılarak monte ediliyor. sorun yaşamazsınız.
1600 tl fiyat çok yüksek.
güle güle kullanın.

Sayın "Bestamibey";

Hoşgeldiniz öncelikle; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=11651.1760 başlığında, kendinizi tanıtabilirsiniz.

Bestamibey' Alıntı:
Geçen hafta elime malzemeler geçti. Malzemeler ; 3 sistem dolap, evye, ocak, yatar sistem çekyat koltuk, ve dolaplar.

Ekipman ve malzemelerinizi biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?
Nasıl bir iç düzen düşünüyorsunuz?
....

Kolay gelsin. :smiley:
Cavid Sezen

iç dizaynla ilgili düşünceleriniz nasıl,yerleşim olarak?

Biraz tersden gidiyorsun ama.....
Bence önce ihtiyaca göre dizayn ve ekipmanlar belirlenip sonra bu dizaynın ve ekipmanların rahatca uygulanabileceği araç seçilmeliydi... Şimdi sol tarafa bankolar şeklinde arkadan öne doğru gardrop, tezgah, evye, ocak, gelebilecek, sen sadece buzdolabını tezgahda üsten kapaklımı koyacaksın yoksa tezgahda ocak altına önden kapaklımı bunu tercih edeceksin, sağ tarafda yatak olur koltuk, senin karar vereceğin sadece yatak olur orjinal koltukmu yoksa mekanizmalı öne doru açılan çekyatmı, buna karar vereceksin....

k1.JPG

k2.JPG

atilla abi bu koltuğu kullansak bunla yasal olarak yolcu taşıyabiliyormu?yani karavan ruhsatını 5+1 falan alabiliyomu?yanımızda bir sünger taşıyıp gece yatarken üstüne sersek,yoksa rahatsız olur sanırım,bide emniyet kemerlerinin tokasını koltuğu yatırınca aradan aşağı atabiliyrmuyuz?

Koltuk konusunda benim anladığım, koltuk orjinal ve aracın içinde gerçekden koltuğun durması gerekdiği yerde duruyorsa, yolcu taşıma izni veriliyor, yani aracı 5+1 camlı van olarak göreceksin..Burada sorun şu panelvan veya kamyonetten 5+1 camlı vana dönmüş araçlar bile karavana döndüğü anda sadece şöför ve yanındaki koltuk adedi kadar yolcu izni veriliyor olması...Bu koltukda rahat yatılabileceğini sanıyorum...

o zaman 2+1 karavan rusatı alacağız,abi senin şu derin bilgi ve tecrübelerin olmasa naapardık,benim araç 5+1 city van arkada yanyana 2li ve tekli bir sıra koltuk var,bu koltukları bu hale dönüştürmek mümkünmü,yoksa bu resimdekini almamızmı gerekir,resimdekini almamız gerekirse nerede var ve fiyat ne?bumu daha iyi olur çekyatmı?ben arkaya bitane böyle koltuk birde tekli kullanmak istiyorum,arkaya ekleyeceğim teklide benim 3 yaşındaki kız seyahat edebilirmi,edemezse çocuklar ön koltukta bebek koltuğu ile seyahat edebiliyormu?

atiladi' Alıntı:
Koltuk konusunda benim anladığım, koltuk orjinal ve aracın içinde gerçekden koltuğun durması gerekdiği yerde duruyorsa, yolcu taşıma izni veriliyor, yani aracı 5+1 camlı van olarak göreceksin..Burada sorun şu panelvan veya kamyonetten 5+1 camlı vana dönmüş araçlar bile karavana döndüğü anda sadece şöför ve yanındaki koltuk adedi kadar yolcu izni veriliyor olması...Bu koltukda rahat yatılabileceğini sanıyorum...

Atila bey,

Bu savın yasal dayanağı konusundaki bilgiyi hala bekliyorum. :D

omnitemporal' Alıntı:
o zaman 2+1 karavan rusatı alacağız,abi senin şu derin bilgi ve tecrübelerin olmasa naapardık,benim araç 5+1 city van arkada yanyana 2li ve tekli bir sıra koltuk var,bu koltukları bu hale dönüştürmek mümkünmü,yoksa bu resimdekini almamızmı gerekir,resimdekini almamız gerekirse nerede var ve fiyat ne?bumu daha iyi olur çekyatmı?ben arkaya bitane böyle koltuk birde tekli kullanmak istiyorum,arkaya ekleyeceğim teklide benim 3 yaşındaki kız seyahat edebilirmi,edemezse çocuklar ön koltukta bebek koltuğu ile seyahat edebiliyormu?

Panelvan ve kamyonetin karavan dönüşümünde kargo bölümünde koltuk diye bir şey yok, kargo bölümünde kullanılacak koltuklar aracın şöför mahallindeki koltuklarla belirlenmiş adetteki yolcu sayısına hizmet edecek sayıda yatak olabiliyorsa konulabilir, kargo bölümünde sadece yolculuk amaçlı koltuğa izin yok....

Resmini koyduğum koltuğu satan adresi kaybettiğim için ek bilgi vermem mümkün deyil...

Bekir bey, bu araştırmayı bu yönde ihtiyacı olanlar yapacak, ve hükümlerde değişiklik varsa bizede bildirebilir, araç tadilat konulardaki tüm prosedürleri okuyacaksın, bunu daha öncede yazdım...Ben okuduğumdan anladığımı yazıyorum...Yada riske girip "ya tutarsa" misali imalatı istediğiniz gibi yapıp şansınızı deneyeceksiniz...

Merhaba

Cevaplar için teşekkür ederim. T4 içine konacak malzemeler, Reimo'nun t4 için dizayn ettiği orjinal malzemeler. şoför koltuğu arkasından başlayan evye ve buzdolabı yeri var. Hemen arkasından kısa dolap ve en arkada uzun dolap var. Kapı girişinin sol tarafından koltuk-çekyat var. Bu malzemeleri kısa tavan t4 den söktük. Kalıp olarak birebir uyuyor. Benim aracım yüksek tavan olduğu için üstlerde boşluk kalıyor ama oraya da kendim dolap planlıyorum.
Kalorifer konusunu kapattım. Orta kısım sadece soğuk veriyorsa kabul edeceğiz demektir. Camları önümüzdeki hafta Kartal'da taktıracağım. Lpg için çıkış yerlerini biraz daha araştıracağım.
Muameleci ile tekrar konuştum. Sadece projenin 1000 lira civarına çizildiğini söyledi. geri kalan işlemler içinde 600 lira civarı tutar diyor. Projeyi çizen uygun yerler var mıdır? 3 yıl önce T1'e lpg takılması için proje çizimini ve ruhsata işletme işini 150 tl ye yaptırmıştım. Proje çizim işlerine bu kadar zam geldi mi yoksa yapılan projeye göre mi para alıyorlar?

atiladi' Alıntı:
Bekir bey, bu araçtırmayı bu yönde ihtiyacı olanlar yapacak, ve hükümlerde değişiklik varsa bizede bildirebilir, araç tadilat konulardaki tüm prosedürleri okuyacaksın, bunu daha öncede yazdım...Ben okuduğumdan anladığımı yazıyorum...Yada riske girip "ya tutarsa" misali imalatı istediğiniz gibi yapıp şansınızı deneyeceksiniz...

2+1'in zorunluluk olduğunu kesin bir dille söyleyen sizsiniz. Bunun dayanağını soruyorum. Hangi "okuduğunuzu" bu şekilde anladığınızı soruyorum. Her seferinde farklı bir fikri olan araştırsın diyorsunuz.

Bekir bey ben 2+1 zorunlu demiyorum , panelvan ve kamyonetten karavana dönüşümde, bu gün için geçerli yolcu taşıma izini, şöför kabinindeki ruhsata işlii koltuk sayısı kadardır, bu 2+1 veya 1+1 dir....Siz şöför mahalline 5+1 koltuk sığdırabilirseniz o da olur belki....
Bu ve buna benzer hükümler 01/01/2009 yılından itibaren yürürlüğe gidi, daha önceki yıllarda keyfin nasıl isterse öyle yapıyordun...Malesef motokaravancılıkda bende 2009 yılı öncesi keyifli yıllara yetişemedim, 2009 yılı öncesi yıllrda çekme karavancılık yapıyordum....
Aracın kargo bölümüne, aracın ruhsatına işlenebilecek koltuk yerleştirme izni yoktur, ayrıca aracın kargo bölümünde yolculuk yapma iznide yoktur ama yasak deyildir, cezaya tabidir, karavanda ruhsatında yazılı adetten fazla her yolcu için adam başı 39,75 TL cezası vardır, cezayı paşa paşa, öder yola devam edersiniz, aracı bağlamak gibi bir ceza yaptırımıda yoktur, bu cezada ülkemizde polislerin insiyatifine kalmış bir uygulama olarak yürütülüyor..
2011 yılı ramazan bayramında bodruma gidinceye kadar polis tarafından 2 defa çevrildim, birinde sadece muayeneye diğerinde karavan dönüşümünün ruhsata işli olup olmadığına baktılar, karavan ruhsatında 2+1 olduğu halde 4 kişi seyehat etmekte idik ve 2 çevirmedede buna ilişkin bir uygulama ve kontrol yapmadılar..

benim aracım 5+1 panelvandan koltuk çıkarılarak 4+1 karavana cevrildi. arkadaki koltuklar orjinal haliyle kaldı. bu sekilde izin veriliyor. yatak olabilmesi için önüne açılır kapanır bir mekanizma yaptım. öndeki ikili koltuğu söküp yerine şoför koltuğunun aynısından alıp taktım ve bu değişiklik projede gösterildi. arkada da bir ranza sistemi var. bu durumda bir kişilik yatak yeri eksik ama problem olmadı. arkadaki yolcu bölümünü bozmazsanız proje ve muayene aşamasında sorun yaşamazsınız.

atiladi' Alıntı:
Bekir bey ben 2+1 zorunlu demiyorum , panelvan ve kamyonetten karavana dönüşümde, bu gün için geçerli yolcu taşıma izini, şöför kabinindeki ruhsata işlii koltuk sayısı kadardır, bu 2+1 veya 1+1 dir....Siz şöför mahalline 5+1 koltuk sığdırabilirseniz o da olur belki....
Bu ve buna benzer hükümler 01/01/2009 yılından itibaren yürürlüğe gidi, daha önceki yıllarda keyfin nasıl isterse öyle yapıyordun...Malesef motokaravancılıkda bende 2009 yılı öncesi keyifli yıllara yetişemedim, 2009 yılı öncesi yıllrda çekme karavancılık yapıyordum....
Aracın kargo bölümüne, aracın ruhsatına işlenebilecek koltuk yerleştirme izni yoktur, ayrıca aracın kargo bölümünde yolculuk yapma iznide yoktur ama yasak deyildir, cezaya tabidir, karavanda ruhsatında yazılı adetten fazla her yolcu için adam başı 39,75 TL cezası vardır, cezayı paşa paşa, öder yola devam edersiniz, aracı bağlamak gibi bir ceza yaptırımıda yoktur, bu cezada ülkemizde polislerin insiyatifine kalmış bir uygulama olarak yürütülüyor..
2011 yılı ramazan bayramında bodruma gidinceye kadar polis tarafından 2 defa çevrildim, birinde sadece muayeneye diğerinde karavan dönüşümünün ruhsata işli olup olmadığına baktılar, karavan ruhsatında 2+1 olduğu halde 4 kişi seyehat etmekte idik ve 2 çevirmedede buna ilişkin bir uygulama ve kontrol yapmadılar..

Buradaki sorun 2+1 ya da 1+1 meselesi değil. Sizin iddianız araç sonradan camlıvana dönüştürülüp kupada yolcu taşıma izni alsa dahi (bkz. yukarıda 6 no.lu mesaj), bunun aynı yolcu sayısıyla karavana dönüştürülemeyeceği yolunda. Siz bunu her öne sürdüğünüzde, bunu kaynak göstererek temellendirmenizi istiyorum. Siz ise her seferinde daha fazla yolcu sığdırmak isteyen kaynağını / dayanağını kendisi araştırsın diyorsunuz. Sizden istediğim bu iddianın somut dayanağı. Hepsi bu. Çok mu şey istiyorum?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR