Suzuki Vitara V6 bulunamayan Çekiş Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mkemal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,205

mkemal

Ana Kamp
Merhaba arkadaşlar, ben kahramanmaraş'tan kemal.
1998 Model suzuki vitara 2.0 lt. V6 motor, otomatik vites bir aracım var ve bir türlü buradaki ustaların bulamadığı bir çekiş problemim var.
Arabadaki en büyük şikayetim rampada çekmiyor.. 25 derecelik bir rampaya geldiğinde devir otomatikmen 1500-2000 seviyelerine iniyor ve aracın hızı 10-15 km arası oluyor. ne kadar gaza basarsam basayaım araç kendi bildiğini yapıyor çıkmasına çıkıyor ama hız 15 i geçmiyor.. düz yolda ise aracın kalkışı çok ağır devrini alınca biraz gidiyor ama yinede bir hantallık var ve 110 km yi geçmiyor. Rampa aşağı keyfine diyecek yok bastınmı gidiyor. Araç benzin ve lpgde aynı.
Burada suzuki servisi yok, bazı ustalara gösterdim ama keşke göstermeseydim. hepsinin yaptığı şey deneme yanılma yöntemi .Gaz kelebek kütüğü dediler ankaradan istedim değiştirip denedik olmadı, rolanti valfi denildi istanbuldan istedim denedik olmadı, egzos katalizöründen dediler egzosu çıkarıp denedik yine aynı. Bujilerden denildi hepsini yeniledim, aynı zamanda hava filtresinide değiştirdim.. Şanzıman yağı ve yağ filtresi eskimiştir dediler atf dextron 3 yağ ve yağ filtresini yeniledik ve bir türlü sorunumu çözemediler. En son çareyi siz değerli arkadaşlara sormakla arıyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bir kaç güne kadar videosunu ekleyeceğim..

Etiketler

Ynt: Suzuki Vitara V6 bulunamayan Çekiş Sorunu

bilgisayara bağlandı ama herhangi bir arıza göstermiyor..

aracın kompresyon değerlrini bi ölçtürün derim..

Beyin arıza kodu vermiyorsa işiniz biraz zor.
Geriye sadece bir deneme yanılma yolu kalıyor, bir de görmüş geçirmiş aracın herşeyini öğrenmiş bir usta bulma.

biraz daha detay öğrenebilirmiyim.

arac nezamdır sizde?

önceden sorun yoktu yenimi baş gösterdi?

bu sorundan önce aracın biryerleri tamir gördümü veya herhangi bir şekilde zorladınızmı arazide vs.de??

km si kaç?

vites değiştirmesi nasıl sorunlumu ,yumuşakmı,zorlanıyormu?

beyin dememdeki sebep ateşleme arızası olsa ustalarınız anlardı muhtemelen(bujiler,enjektorler veya bir silindirin çalışmaması vs gibi..)

beyin düzensiz veya fazla hassas sinyaller gönderebilir lambada yakmayabilir.o kendince düzgün çalıştığını zannetmekte çünkü.

mekanik bir durum olsa fazlasıyla hissedersiniz.subap ayarı sıktı desek bu kadar etkilemez.

sonuçta ben diyorumki sensorel veya beyinsel bir arıza ..(sensore örnek tork konvertoru vs.)

olasiliksiz' Alıntı:
Beyin arıza kodu vermiyorsa işiniz biraz zor.
Geriye sadece bir deneme yanılma yolu kalıyor, bir de görmüş geçirmiş aracın herşeyini öğrenmiş bir usta bulma.
yakın illerde öyle bir usta bulsam hemen gideceğim..

Bu deneme yanılma işini ucuza çıkarmanın bir yolu en az masraflı parçalardan başlayıp en masraflı şeyleri (örneğin şanzıman) en sona bırakmak.
Ya da aracı en yakın yetkili servise çekmek. İşçilik ücretleri biraz pahalıdır ama en azından deneme yanılma işi için parça satın almak zorunda kalmazsınız, ellerinin altında bütün parçalar ve her türlü tamir manuali vardır çünkü. Gerçi herşeyi piyasa fiyatının iki katına yapmak gibi kötü bir huyları da var. Akla gelen olası en masraflı şeyler komple beyin değiştirmek ve şanzımanı açmak. Bu noktaya gelmeden önce diğer olasılıkları tamamen elemenizde fayda var. Çağlar beyin şüphelendiği gibi sensörlerden başlamak iyi bir fikir olabilir, nispeten ucuzdurlar.

çağlar' Alıntı:
biraz daha detay öğrenebilirmiyim.

arac nezamdır sizde?

önceden sorun yoktu yenimi baş gösterdi?

bu sorundan önce aracın biryerleri tamir gördümü veya herhangi bir şekilde zorladınızmı arazide vs.de??

km si kaç?

vites değiştirmesi nasıl sorunlumu ,yumuşakmı,zorlanıyormu?

beyin dememdeki sebep ateşleme arızası olsa ustalarınız anlardı muhtemelen(bujiler,enjektorler veya bir silindirin çalışmaması vs gibi..)

beyin düzensiz veya fazla hassas sinyaller gönderebilir lambada yakmayabilir.o kendince düzgün çalıştığını zannetmekte çünkü.

mekanik bir durum olsa fazlasıyla hissedersiniz.subap ayarı sıktı desek bu kadar etkilemez.

sonuçta ben diyorumki sensorel veya beyinsel bir arıza ..(sensore örnek tork konvertoru vs.)

6 aydan beri bende , aldığımdan beri aynı sorun var, km 110 eğer oynanmadıysa,
vites değişimi aracı çalıştırıp d konumuna alınca hafif bir vuruntu yapıyor. bu vuruntu 1 den 2. vitese geçişdede var. 3 den 4 e geçişte bir sıkıntı yok.

v6 2000 vitaralarda sibop ayarı yapılmıyor otomatik ayarlıyor benim bildiğim..

vites değişimi aracı çalıştırıp d konumuna alınca hafif bir vuruntu yapıyor. bu vuruntu 1 den 2. vitese geçişdede var. 3 den 4 e geçişte bir sıkıntı yok.

Benzer hafif vuruntu olayı benim araçta da var ama düz yolda 160km yi rahatlıkla görüyor. Daha fazlasına cesaret edemedim..

dr_musty' Alıntı:
v6 2000 vitaralarda sibop ayarı yapılmıyor otomatik ayarlıyor benim bildiğim..

yapılır arkadaşım..sanayide gerek yok kendi ayarlar denir ama yapılır.

zordur ve zaman alır biraz ..shim denen pullar vasıtasıyla ayarlanır. land cruiser kitabı 100 binde yap der.tüplü biniliyorsa daha erken sıkar subaplar sıcaktan....

kemal bey elektrik ,mekanik bu işlerden anlıyorsanız eğer bu aracın tamir manuelini bulup
sensorlerin ve beynin vermesi gereken değerleri kendiniz tek tek voltmetre ile ölçer durumu bulabilirsiniz..

yok anlamam zamanımda yok derseniz büyük bir suzi servisine götüreceksiniz.(istanbul ,Ankara ,İzmir gibi)

Çağlar bey beni bi yanlıştan dönderdiğiniz için teşekkür ederim v6 lar için kime sordumsa otomatik ayar yapar gerek yok demişlerdi dmekki işin kolay kısmıymış o kısım.bilgiledirme için teşekkür ederim.

yarın kompresyon değerleri ölçülecek aracın normalde değerlerin nasıl olması lazım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR