Suzuki Vitara V6 2000 cc Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KSOYATA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,905
Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 cc Hakkında

1998 v6 2000 otomatik vites vitaram vardı .Zavolli marka lpg taktırdım 4 sene oluyor.durmak için frene batığımda araç stop ediyordu.eğer hareket halinde isem check engine yazısı cıkıyordu.neyse epeyce uğraştılar stop sorunu çözüldü ancak check engine bir türlü çözülemedi.konyada geçiyor olay akşehirden habire gidip duruyorum zaten ozaman 2200 tl para verdim ama ozamanlar o ları duruyordu paranın.
tüp parası git geller tüpten yapmak istediğim kÂrın çok üzerine çıktı.Neyse en sonunda isyan ettim adamlara sökün dedim adamlar geri almıyor sistemi.abi senin sorunun sadece check engine yazısımı halledeceğiz dediler.yani gercekten o yazı ama araç çalısyor bir prb yok yakışta normal.ama hep soru işareti neden yanıyor.arabayı bir kaç saat sonra gel al dediler ben beklemek istyorum dedim yok dediler teste alacagız ikna olmadım ama gitmek zorunda kaldım.arabayı teslim aldığımda artık check engine yazısı yazmıyordu cok mutlu oldum.arabamı tekrar sevmeye başladım.
aklıma bir kurt düştü akşehire gelince bir oto elektrikcisine gittim göğüsteki check engine yazısına gelen led kablosunu kesmişler.aradım:smiley: kabul etmediler hali ile .
aracımı daha sonra sattım herşeyini anlatarak.
allah kötü ustaların elinden korusun bizleri.Oysa okadar çok seviyordumki aracımı hala vitarnın o kasalarını hayranlık ile izlerim eğer yolda arkasına gelirsem uzun ca bir süre takip ediyorum bayılıyorum:smiley:

Etiketler

pes doğrusu, adamlardaki çözüme bak .... baş edemiyorsan imha et taktiği :smiley:
inşallah bende de arıza lambaları yanmaz en korktuğum şey.... daha önceki araçlarımda da lpg den dolayı arıza lambası yanmıştı. sürekli yandığı için insan kanıksıyor, kanımca araca bir zararı yok, tek zararı araçta gerçekten bir arıza oluşursa ve bunu fark edemezseniz oluşabilecekler...

lpg li araçlarfa arıza ışığı yalma normal genelde... buda aracın egr-eksoz-motor yakıt geri dönüşüm sisteminin lpg yanlış okumasındanmış... ışık iptalı egr sist iptalınden yapılmalı, diğer ıkazlar ıptal olmamalı...

hmmm.. acaba katalizatör üzerindeki sensörü çıkarsak nolur.? araç üzerindeki etkisi çokmudur o parçanın? gerçi mühendisler 400-500 tl lik parçayı oraya koyduklarına göre vardır bir bildikleri. yanılmıyorsam oksijen sensörü deniyordu o parçaya ve yakıtın verimli yanıp yanmadığını denetliyordu. lpg değerleri benzinin değerlerinden farklı olduğundan arıza lambasını yakıyordu. neyse umarım benim aracın arıza lambası yanmaz, yanmaması lazım: lpg kitini takan firma arıza lambası yanmama garantisi verdi

buda benim aslanım. yeni aldığım hali . şimdi yavaş yavaş sindire sindire modifiyeye başlayacağım. benden önceki sahibi 70 küsür yaşında olduğundan herhalde üzerinde hiç oynamamış. gerçi bende orjinalliğini pek bozmak istemediğimden sizlere danışmak istedim. sizce aşırıya kaçmadan neler yapmamı tavsiye edersiniz?

Görüntü0111.jpg

Görüntü0112.jpg

Görüntü0109.jpg

Görüntü0113.jpg

buda benim aslanım.:smiley: yeni aldığım hali . şimdi yavaş yavaş sindire sindire modifiyeye başlayacağım. benden önceki sahibi 70 küsür yaşında olduğundan herhalde üzerinde hiç oynamamış. gerçi bende orjinalliğini pek bozmak istemediğimden sizlere danışmak istedim. sizce aşırıya kaçmadan neler yapmamı tavsiye edersiniz?

Görüntü0109.jpg

Görüntü0111.jpg

Görüntü0113.jpg

Görüntü0112.jpg

suzıkının şekıllı jeep göruntusu için 1-205x75x16 lastık ..2-önarka demır tampon sıyah renk... 3- kıbar port tavan bagajı... o kadar... :smiley:

pal.jpg

kemal bey arabanız hayırlı olsun kazasız belasız günlarde kullanın inşallah.acabanekadar aldınız arabayı bende bu tarz bi vitara arıyorum paylaşabilirmisiniz

KSOYATA' Alıntı:
OĞUZ BEY SİZİN YAZILARINIZI İLGİYLE TAKİP EDİYORUM. FORUMDAKİ ESKİ YAZILARINIZDAN Bİ HAYLİ ŞEY ÖĞRENDİM VE ÖĞRENMEYE DE DEVAM EDİYORUM. ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA BUGÜN ARACIMI FLORYADA BİR FİRMAYA TESLİM ETTİM. NORMALDE BEN DAHA ÖNCEKİ ARAÇLARIMA BR. MARKA LPG TAKTIRIYORDUM AMA ŞİMDİ BAŞKA BİR MARKAYI TERCİH ETTİM. ÇÜNKÜ BR. BENDEN 3.500 TL TALEP ETTİ. NEDEN DEDİM ÇÜNKÜ ARAÇ 6 SİLİNDİR DEDİ. HİÇBİR LPGCİDE BÖYLE BİR FİYAT YOK.... NEYSE ARACIMA GENELDE SORUNSUZ DENEN TELE... MARKA KİTİ TAKTIRIYORUM. İNŞALLAH İYİ OLUR. GELİŞMELERİ BURADAN SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM .
merhabalar ksoyata bey,aracınıza teleflex marka lpg kitini taktınızmı,yazınız okudum merak ettim sonucu yazmamışsınız,bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim,saygılar

önceki sahibi 70 yaşında ama ruhu genç bir delikanlıya benziyor.torpido üzerindeki airbag bölgesinde shark resmi ve gost stikir ı var :smiley:

bence hiç oynma böyle bin.lastikleri değiştireceksin yakıt sarfiyatı olacak.birsürüiş sonra.yükseltme vinç demir tampon port bagaj snorkel........sonu yok.

yedek cant bul kışlık lstik yap sadece....

iyi günlerde bin....

güle güle kullanın son yaptığınız değişiklikler ve lpg performans ve yakıt bilgilerini verirseniz sevinirim...

(KSOYATA) Kemal bey'in cevap yazmasını bekledim ama gelmedi.

Sanırım Kemal bey aracını sattı. Sahibinden.com'da görmüştüm. Şuan yok.

Saygılar.

KSOYATA' Alıntı:
buda benim aslanım.:smiley: yeni aldığım hali . şimdi yavaş yavaş sindire sindire modifiyeye başlayacağım. benden önceki sahibi 70 küsür yaşında olduğundan herhalde üzerinde hiç oynamamış. gerçi bende orjinalliğini pek bozmak istemediğimden sizlere danışmak istedim. sizce aşırıya kaçmadan neler yapmamı tavsiye edersiniz?
öncelikle aracınız hayırlı olsun bence orjinalligini bozmak istemiyorsanız baştan aracın üzerindeki tamponları direk depoya kaldırarak off road tamponu ntakmanızı tavsiye ederim ben öyle yapmadıgıma pişmanım eger vinç düşünüyorsanız tamponu ona göre ayarlayın lastik konusunda bi kardeşimiz ince yüksek tavsiye etmiş bende aynı şeyleri opaylaşıcam benim aracımda 245*75 16 vardı çamurluk mesafesi kurtardığı için 235* 85*16 ya çevirdim bu arada eski lastikler goodyear wrangler idi şimdi cooper stt ye çevirdim kesinlikle daha başarılı bi lastik hemde inanılmaz sessiz bi lastik asvalttada rahat biniyosun yani bide yan basamak fln olmasın nacizane tavsiyem off road da kırıyosun zamanla :smiley:))) fazla oynamak istemiyosan bunları tavsiye ederim...

arkadaşlar kusura bakmayın malum iş güç sizlere yazmaya fırsat bulamamıştım.

hiççç sormayın çok dertliyim. işin açıkcası yaklaşık 4 seneden beri eşime araç kullanmasını öğretmeye çalışıyorum. öğrettimde.... ama eşim düz vites kulanmakta zorlanıyordu. viteslere konsantre olucam derken arabanın kontrolünü kaybediyordu. bir arkadaşının otomatik nisan micrasını kulanma fırsatını bulduğundan beri illa otomatik micra alalım diye tuturmuştu. neyse uzatmayayım... micra da benim hoşuma gitmiyordu. uzun seneler den beri çok beğendiğim vitaraya karar kıldım ilk başlarda eşim de çok beğendi ama aracı alıp kullanmaya başlayınca, daha önceleri araçların manuel vitesine mana bulan eşim bu sefer vitaranın çok büyük olmasından yakınmaya başladı. arkayı sağını solunu hata önünü göremiyormuş. sizin anlayacağınız biz şimdi onca uğraştan onca masraftan sonra küçük mini minacık otomatik bir araç alacağız. bu alto mu olur yoksa nisan micra mı olur bilemiyorum. bunun seçimini eşime bıraktım.

arkadaşlar evet aracı sahibinden.com da satışa çıkardım. fiyatı da 24500 tl olarak uygun gördüm. araç bana bu fiyata mal oldu. eğer satabilirsem satacağım. satamasam aracımı büyük bir zevkle kullanmaya devam edeceğim.

arkadaşlar aracıma teleflex gfi lpg kitini taktıralı bir ay oldu. ilk bir ay aracın lpg ye alışma devresi olarak gördüğüm için pek hesabın üzerine düşmedim. ama son 3 dolum dan sonra hespladım ve sonuç kısa ve öz olarak şudur:

1.araç gaz benzin geçişlerini hiç hissettirmiyor.
2.performans gazda da aynı benzindeki gibi.
3.opetten gaz alıyorum hep aynı pompadan 1lt gaz=2.01 tl
4.depom 68 tl ye doluyor ve 300 km yol yapıyorum.

lpg taktırmayı düşünen düşümeyen herkeze bu markayı tavsiye ederim çok memnunum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR