Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,814
Ynt: Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

Çok basit olmuş mukavvemet göstereceğini sanmıyorum.Paylaşım için teşekürler ;D ;D ;D

Şaka biryana güzel işler çıkartıyorsunuz gerçekten mcgyver hesabı olmuş :smiley:

Çağlar bey elinize sağlık güzel görünüyor.

Ama aklıma takılan birşey var,aparatı tavana sabitlemek için kullandığınız siyah silkon ne derece kuvvetli ? Yük taşımayacağınızı belirtmişsiniz ama yüksek süratle seyir halindeyken karşıdan gelen hava akımına yeterli direnci gösterecek olan ağırlığı önemsiz bir kargonun,silikonun ve tavan fitillerinin mukavemetini yenecek bir güç oluşturup port bagajın uçup gitmesine sebep olmasından endişeliyim.Ve güvenliğin sadece bir parça silikona emanet edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Şuan aklıma gelen en basit çözüm ise ayakların tavanda oturdukları birleşim hattına tek dokunuşla kaynaklanması.(mercimek büyüklüğünde) Bu ebatta küçücük bir kaynağın 400 kiloya yakın yük taşıyabildiğini duymuştum.Nasıl olsa bu tavan bagajı sık sık sökülüp takılan bir aparat değil.Ama yinede bagajı sökmek istediğinizde,sipral makinesiyle ufak bir müdehale sonunda kayaklanan yeri eski haline getirebilirsiniz.En azından arkadaki araçları tehlikeye sokmadan kafanız rahat seyahat edersiniz.

Selamlar

Kaynak yerine vida+somun ya da perçin daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

Hakan bey selamlar
Tavan sepetiniz çok yakışıklı ve kullanışlı olmuş elinize sağlık.
Sizden bir ricam olacak.Sepetin kapı içlerinden montajını kapı açıkken yükleyebilir misiniz ?
Kendimce bir sepet yapıyorum ancak bağlantı konusunda sıkıntı yaşıyorum.
Teşekkürler..

Uygun bir zamanımda fotoğraf çekemeye çalışırım, kapı kapanınca sıkıntı olmuyor, 1mm 1.5 mm saçtan bükük içine ince bir lastik kaplama yapın yerine takın.
Aşagıdaki fotoğraf bir fikir vercektir...Şimdiden kolay gelsin. ;)

P1030560.jpg

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.