Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,808
Ynt: Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

Offroadpassion' Alıntı:
Hidayet;
Tavan bağlantı ayakları Tipo için yapılan tavan ayaklarıdır. Ayak uç bölümündeki bölüm (tırnak) ters dönünce (Bükünce) Vitara tavan oluklarına tam oturuyor :smiley:, altlarına lastik koyup, yan bağlantı gergilerini yeniden yapınca canavar gibi oluyor. Resimden görebilrsin.

Abi gittim doğan slx tavan bağlantılarını aldım... uygun zamanda gidip tiponunkilerle değiştirecem:smiley:

Hakan Merhaba, abi senin arabann tavanındaki sis lambalarını monte ettiğin parça nedir, o veya benzeri nerelerde bulunur bilgilendirirsen memnun olurum...

hidoki' Alıntı:
Hakan Merhaba, abi senin arabann tavanındaki sis lambalarını monte ettiğin parça nedir, o veya benzeri nerelerde bulunur bilgilendirirsen memnun olurum...
Spot lamba gurubu aksesuarcılara bakman lazım biraz zor bulmuştuk, karşıdan bir arkadaşım aldı bana.

Hakan o geziden bir adet kaşık, bir adet şapka ve gergi lastiği sende kaldı bilgine. :smiley:

orsa' Alıntı:
Hakan o geziden bir adet kaşık, bir adet şapka ve gergi lastiği sende kaldı bilgine. :smiley:
Araç eve vardığımda halkalı çöplügünden 1 level gerideydi ;D
Bu dedin detaylar +3 ay öncesi gezilerden bir gezi+ soluk bir event memory+Halkalı çöplügü bir araç+arayıp bulmak=Bir hatırladığım Mehmet'de ona ve bana ait olmayan bir şapka olduğu :D hayırlısı olsun diyelim ... :smiley:

Hakan bagaj çok güzel olmuş ellerine sağlık ancak başka birşey dikkatimi çekti.Tam emin değilim yanlış bilgilendirmek istemem ama bildiğim kadarıyla o birkaç parça odun için orman işletmesi araca el koyuyor hemde bir daha geri alamamak şartıyla.Mutlaka görmüşsündür orman depolarında el konulmuş çürümeye terk edilmiş araçları o yüzden naçizane uyarmak istedim.Selamlar..

Bilginiz dogru..Resimde görülen odunları Geliboluda oduncudan para ile satın aldık, sonra kamp alanına gittik. :smiley: bu kuralı hatırllatıgınız için tşker.bilgiler tazelenmiş oldu. ;)

gezenbilir suzuki challange team standart aracı oluşturma konusunda attığım ortak adımlardan birisi de roof rack idi.(kelime anlamı çatı parmaklığı olsa da bildiğimiz "sepet" ) Aynı imalat olduğundan konu kirliliği olmasın diye yeni bir başlık açmadım. Proje Hakan Irıklı kardeşime ait olup bir kaç farklı nokta içeriyor. Farklılıkların temeli << yük taşımak tamamen ikinci plana atılıp daha çok kürek strap gibi muhtelif kullanım anında çamur olabilecek malzemeleri araç içine alma zorunluluğunu ortadan kaldırmak. Bunnla birlikte acil ve zaruri hallerde yinede 20-30 kg yük binecek kapasiteyede sahip.Bu şekilde imalata yönelme sebebim bağlantı elemanları kayıtlar ve benzer malzemeleri kullanmayıp ağırlık yaratmamak idi bitmiş haldeki ağırlığı 4,6 Kg yani bir desktop bilgisayardan hafif eski nesil lap toplardan biraz ağır.
88 cm olarak doğranmış 6 parça 1,5 mm lik : 20 x 40 aliminyum dörtgen profil ve 2 parça 125 cm çeyrek köşe daire profil ve 88 x 20 cm aliminyum levha ve 12 adet çavuş denen köşe birleştirici parça (bunlar boy olarak satılıyor 3,5 cm olarak 12 adet kestirdim)

Fotoraf1532.png

Fotoraf1533.png

Fotoraf1534.png

Fotoraf1537.png

Fotoraf1536.png

125 cmlik ana kollara ara bağlantıları yapabilmek için bağlantı parçalarını profillere sabitledim

Fotoraf1538.png

Fotoraf1540.png

bu şekilde her iki tarafınada bağlantı elemanları sabitlenen (çavuş) 6 adet 88 cm profil yine bu bağlantı elemanının diğer tarafı ile de 125 cm lik ana kollara sabitledim

Fotoraf1542.png

Fotoraf1541.png

Yük ikinci planda olduğundan tavan bağlantı çıtası kullanıp sağı solu ezmemek ve kapı lastiklerini bozmamak için 2mm sac levhadan tavan flanşına girebilecek şekilde 4 tane bağlantı ayağı yapıp onuda imal ettiğim sepete sabitledim

Fotoraf1543.png

sonra ikikat olarak alüminyumun boyayı tutması için epoxy astar atıldı

Fotoraf1544.png

ardından 2 kat mat siyah boya uygulanıp fırınlandı

Fotoraf1545.png

son aşamada tavan üzerindeki lastik fitil ön kapı hizasına kadar sıyırıp B ve C sütunlarının üzerine denk gelecek biçimde bağlantı ayaklarını primer ve siyah silikon ile hafifçe uygulayıp ayakları sıkıca flannşa geçirip tavan fitilini yerine tekrar monte ettim işt ilk resimler. ( B sütunu : ön kapı ile arka kapı artasındaki direk ; C sütünu: arka kapı ile bagaj bölümü arasındaki direk)

Fotoraf1551.png

buranın vazgeçilmez elemanı hatta bundan sonraki mekan sahibi kürek de yerini alıyor

Fotoraf1552.png

sonra da elim değmişken yapayım dediğim dörtlü projektor grubu montajını da tamamladım

Fotoraf1550.png

Fotoraf1551.png

Fotoraf1546.png

Fotoraf1547.png

Fotoraf1548.png

Fotoraf1549.png

hakan bey hem senin , hemde senin çağlar bey ellerinize sağlık gerçekten çok faydalı bilgiler veriyorsunuz . inannın bu bilgileri kullanım klavuzu osa bu kadar detaylı ve açık veremezdi. (şimdi bunu böyle yapın ama burada yapılmışı var ) :smiley:

Çağlar bey selam

Port bagajın ayaklarının tavana sabitlenmesi kısmını tam anlayamadım biraz daha açarmısınız lütfen?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
gezenadams

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR