Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bipolar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 36
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,814

bipolar

Zirve
Yer
İstanbul
Merhabalar..
3-4 Aydır planladıgım ve nihayet geçenlerde bitirdigim Roof Rock imalatımı ve fotograflarınız sizlerle paylaşmak istedim.
İşe 20*40*1,5mm Alüminyum profil alarak başladım kg 7,5 YTL 6 adet 88mm uzunlugunda kestirdim, elimde bulunan yan profillere 20cm aralıkla ve roff rock ayaklarına denk gelecek şekilde eksenleyerek markaladım, tesviyelerini yaparak alüminyum kaynalarını yaptırdım.

New_P1030457.png

New_P1030456.png

New_P1030455.png

New_P1030458.png

Daha sonra atöyle hurdalıgında gördügüm 4mm x 10cm X 96Cm ebedındaki alüminyum plaka ise rüzgar direncini azaltması açısından iyi olacagını düşünerek ön bölüme 45 Derece açı ile kaynagını yaptırdım.

New_P1030459.png

Daha sonra statik boya işlemine soktum ve mat siyat satatik boya ile boya ilemini tamamladım. İmkan yok ise norma siyah sentetik boyada işinizi görecektir. Daha sonra evin otoparkında montaj işlemine başladım. M8 Paslanma civatalar ile tavan ayaklarına sabitledim.
New_P1030461.png

New_P1030462.png

İşte montaj sonrası görünüm.
New_P1030463.png

New_P1030464.png

New_P1030465.png

Eldeki malzeme sebeiyle boyu 10-15 cm daha kısa oldu ama önemli degil, daha güçlü bir yapı oldu..
New_P1030466.png

New_P1030468.png

New_P1030469.png

New_P1030470.png

New_P1030447.png

Ynt: Suzuki Vitara Roof Rock Yapımı

Tavan için benzer işler yapacak arkadaşlara umarım biraz fikir verebilmişimdir. Buda bu haftaki seyahatten kullanım resimleri. Çok işime yaradı.
P1030551.png

P1030560.png

P1030478.png

Çok güzel olmuş, ellerine sağlık.
Alüminyum sepetin çıplak ağırlığı ne kadar geliyor, tarttın mı hiç?

Tahmini agırlıgı 4,5 veya 5,5 kg civarında (yaklaşık olarak) ..Çok hafif ve dirençli oldu..

hakan bey cok güzel olmuş elinize saglık bendebenim arac için Roof Rock düşünüyorum fakat bir türlü karar veremedim secenekler arasında dolaşıyorum aleminyum mantıklı hafiflik acısından

Arkadaşlar güzel yorumlar için tşk. ederim. Yakın zamanda Şenol Hocam (Schweps)'da bir imalata başladı. Sanırım Suzukici arkadaşlara kendin pişir kendin ye anlamında güzel örnekler veriyoruz. Şenol hocanın projesinide incelemenizi tavsiye ederim.

Sevgili Hidoki arkadaşım :smiley: sordugun soruların cevapları burada var. Link aralarda kaybolmuş okuman için yukarı alıyorum.
Kolay gelsin..

Offroadpassion' Alıntı:
Sevgili Hidoki arkadaşım :smiley: sordugun soruların cevapları burada var. Link aralarda kaybolmuş okuman için yukarı alıyorum.
Kolay gelsin..

Sevgili Offroadpassion arkadaşım:smiley:
ilgine ve emeğine teşekkür ederim, istediğim tam da buydu:smiley:

Yaw Hakan hocam,
Burada yani Ereğli sanayiinde çok güzel alüminyum borular (çap düşük fakat etli borular) buldum ancak montaj için konuştuğum kaynakçı kaynak başına 20-25YTL gibi fiyat biçiyor.
Sen kaynak işini ne maliyetle halletmiştin?

Şenol Hocam..
Senin kaynakçı biraz uçmuş :smiley: piyasa fiyatını bilemiyorum, ama mantıklı bir rakama anlaşabilecegin bir kaynakçı daha mantıklı olur gibi.
Ben kaynak işimi atölyede alüminyum kaynak yapılırken arada hatır işi halletim, bir ücret vermedim.

Hakan Bey bahsettiğiniz kaynaklı bölümün altındaki kısım (ucunu büküp kapı üstlerine monte ettiğniz kısım) hangi model arabanındı?

Hidayet;
Tavan bağlantı ayakları Tipo için yapılan tavan ayaklarıdır. Ayak uç bölümündeki bölüm (tırnak) ters dönünce (Bükünce) Vitara tavan oluklarına tam oturuyor :smiley:, altlarına lastik koyup, yan bağlantı gergilerini yeniden yapınca canavar gibi oluyor. Resimden görebilrsin.

Offroadpassion' Alıntı:
Hidayet;
Tavan bağlantı ayakları Tipo için yapılan tavan ayaklarıdır. Ayak uç bölümündeki bölüm (tırnak) ters dönünce (Bükünce) Vitara tavan oluklarına tam oturuyor :smiley:, altlarına lastik koyup, yan bağlantı gergilerini yeniden yapınca canavar gibi oluyor. Resimden görebilrsin.

geç de olsa anladım:smiley: çok teşekkürler Hakan.. en kısa zamanda uygulamayı bitirip buraya koymayı düşünüyorum.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,905
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.