Suzuki Vitara JLX Rölanti Sensörü ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kayaozgur75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,920

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara JLX Rölanti Sensörü ?..

suzuki 96 ben arabadaki karbüratörlü sistemi attırdım ve şimdi sıralı sistem taktırdım ama rolanti tutmuyor çünkü kelebek pertt

Selam arkadaşlar 1 hafta oldu aracımı alalı mersinden aldım.Orjinal 66000 km de otomatik vitesli .araça 1,5 yıl önce lpg takılmış fakat 60 saat gazda kullanılmamış henüz aldıgım kişide sölemişti aracı kullanmadıgını alırken ordada aynı arızayı vermişti.sonra gazcıya gittik beraber bilgisayara bagladı o söyledi 60 saat gazda 20 saat benzinde kullanılmış diye.sorunum şu herkesinkiyle sanırım aynı okudugumda araç ilk çalıştırdıgımda 8000 devirde rolantide çalışması gerekirken 0'a düşüp istop ediyor.belirli bir zaman gaz vererek motoru ısıtıyorum sonra kendi kendine düzeliyor.Yanlız belirli bir dereceye çıkınca düzeliyor.aracı benzine aldım sorun yine aynı.Gaz ayarıyla alakalı bişey degil anladıgım kadarıyla.Yarın bi motorcu ustama göstericem sorunu çözebilirsem yine yazarım.Bu yazdıklarınıza göre.

mkupoglu' Alıntı:
Selam arkadaşlar 1 hafta oldu aracımı alalı mersinden aldım.Orjinal 66000 km de otomatik vitesli .araça 1,5 yıl önce lpg takılmış fakat 60 saat gazda kullanılmamış henüz aldıgım kişide sölemişti aracı kullanmadıgını alırken ordada aynı arızayı vermişti.sonra gazcıya gittik beraber bilgisayara bagladı o söyledi 60 saat gazda 20 saat benzinde kullanılmış diye.sorunum şu herkesinkiyle sanırım aynı okudugumda araç ilk çalıştırdıgımda 8000 devirde rolantide çalışması gerekirken 0'a düşüp istop ediyor.belirli bir zaman gaz vererek motoru ısıtıyorum sonra kendi kendine düzeliyor.Yanlız belirli bir dereceye çıkınca düzeliyor.aracı benzine aldım sorun yine aynı.Gaz ayarıyla alakalı bişey degil anladıgım kadarıyla.Yarın bi motorcu ustama göstericem sorunu çözebilirsem yine yazarım.Bu yazdıklarınıza göre.

Selamlar.rolanti valfine baktırın.ilk çalıştırmada devir 1500 lere çıkar sonra yavaşca 800 devire iner.sizin araçta rolanti valfi çalışmıyor gibi gözüküyor.belki kablosundan yada fişlerinden olabilir.iyi bir elektrikçi beyinden de anlıyan bir ustaya baktırmanızda fayda var.ısınınca düzeliyor yazmışsınız.motor sıcakken klima far açıp aküye yüklenincede rölanti dalgalanıyor araç stop ediyorsa büyük ihtimal rölanti valfidir.

bogaz kısmında ..>gaz telinin (pedala giden)baglı oldugu kısımda minik bir piston ile teli itip gaz verir bu zımbırtının adı otomatik jikle diye gecer motor sogukken 1500 sonrası 800 olmasını o zımbırtı saglar bilginize..

mekanik bir parcadır . fişi yoktur..bogaz kısmında dolaşan sıcak su ile vazifesini yapar..uzun süre antifirizsiz kalıp paslanıp çalışmamazlık yaptıgını gösteriyor durum..

bogaz bölümünü bilen bi ustaya söktürmeniz..temizletip..jikleyi calışır hale getirmesi gerekir.. ;)

rolanti ayarlayıcısının içinden motora giden havanın bir kısmı gecer zamanla kirlenebiliyor ...

>>ilk iş çalışırken fişi söküp takmaktır..(motor sıcak..iken..) bozuk olup olmadığını anlamanın yolu..bir gariplik yapıp sonrası düzeliyorsa tamam..problem yok demektir..fiş boştayken hiç degişiklik yoksa parca ömrünü tamamlamıştır demek..

doğrusu karbiratör temizleme spreyidir..pahalı + zor bulunur..balata temizleme spreyi alınıp en uçuzundan 5 liralık olanlardan rolanti ayarlayıcısı sökülüp altına üstüne içine bol bol sıkılıp kutu bitirilir..

büyük bir ihtimal düzene girer..girmez ise o da miyadını doldurmuş yenisi gerekebilir.. :smiley:

mete74 ve oguz bey çok teşekkür ederim ilginize.sorun çözüldü.gaz kelebegini temizledik rolantiyide azcık yükselttik sorun halledildi.

selamınaleykum arkadaslar bende yenı suzukı vıtara jlx aldım aynı sorunlar bendede var aracı ılk calıstırdıgımda 2000 devıre gelıyor aratı sonrada dalgalanma oluyor devır dusuyor yukselıyor en dusuk devır 1100 lerde sorunu nedır nasıl olur yardımcı olursanıoz sevınırım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR