Suzuki Vitara Jlx En Büyük Hangi Oranda Lastik ve Jant Takılabilir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asem spor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,348
Ynt: Suzuki Vitara Jlx En Büyük Hangi Oranda Lastik ve Jant Takılabilir

Lastikler 235-75-R15 m+s
Lastiik havasını 30 dan 28 e düşürdüm konfor arttı diyebilirim.

Etiketler

Tampona sürtme ile ilgili
tamponun bağlı olduğu parça biraz ileri alınarak, sorun çözüldü.

sizce 16 jant 235 80 16 wrangler vitaraya uyarmı....

asem spor' Alıntı:
sizce 16 jant 235 80 16 wrangler vitaraya uyarmı....

İyi günler.

Vitaranın orjinal lastik ebatı : 195 80 15 Çap : 27.3"
Yükseltme yapılmadan (Öneri) kullanılabilecek en büyük lastik : 235 75 15 Çap : 28.9"
Sizin sorduğunuz lastik : 235 80 16 Çap : 30.8"

Sizin sorduğunuz lastiğin çapı, yükseltme yapılmadan kullanılabileceği önerilen (Üretici Firmanın Önerisi Değil) lastik ebadından 2" (5.8 cm.) kadar büyük, bence çamurluklara sürtme ve daha pekçok sorun olur. Ben kendi aracımda 1 1/4" yükseltme ile 235 75 15 MT serisi lastik kullanıyorum sorun olmuyor. Selamlar.

sizce 16 jant 235 80 16 wrangler vitaraya uyarmı

''3'' kit yükseltme + dif oranı degişikligi gerektirir. 31 inc zor cevirir arac yürümez max da 32 dir. vitaraya

Mustafad' Alıntı:
İyi günler.

Vitaranın orjinal lastik ebatı : 195 80 15 Çap : 27.3"
Yükseltme yapılmadan (Öneri) kullanılabilecek en büyük lastik : 235 75 15 Çap : 28.9"
Sizin sorduğunuz lastik : 235 80 16 Çap : 30.8"

Sizin sorduğunuz lastiğin çapı, yükseltme yapılmadan kullanılabileceği önerilen (Üretici Firmanın Önerisi Değil) lastik ebadından 2" (5.8 cm.) kadar büyük, bence çamurluklara sürtme ve daha pekçok sorun olur. Ben kendi aracımda 1 1/4" yükseltme ile 235 75 15 MT serisi lastik kullanıyorum sorun olmuyor. Selamlar.
Bilgiler için tesekkür edrim 235 75 15 ne marka mt kullanıyorsunuz..
benim kullandığım 215 75 15 bf
aracımda 1 1/4 yukseltme var.

arkadaşlar yeni bir başlık açmaktsa buraya yazıyım dedim umarım yanlış bişey yapmamışımdır benim sj 413 üm 15 jant yanlız bujon aralıkları nedir bilmiyorum ve 16 jant takmayı düşünüyorum sj 413 lere 16 janta bujon aralıkları uyan araç markası varmı misal toyota land grusurların 16 jantı veya sorentoların 16 jantları uyatrmı kısacası ben hurdalıktan 16 jant alıp bulduğum 16 lastiklerle beraber sj413 ümde kulanmak istiyorum

asem spor' Alıntı:
Bilgiler için tesekkür edrim 235 75 15 ne marka mt kullanıyorsunuz..
benim kullandığım 215 75 15 bf
aracımda 1 1/4 yukseltme var.

İyi günler,
235 75 15 ölçülerinde kullanılmamış MT lastik bulamadım. 30" MT lastik bir kaç markada var ancak, ben kullanmak istemedim.
Lastikleri bu sitenin bir üyesinden kullanılmış olarak aldım, markası Mudstar. Yabancı sitelerde başka bir kaç marka lastikte daha aynı deseni gördüm.

MT lastikler takıldıktan sonra aracın çamur performansı çok arttı, ancak asfaltta (Özellikle Kaymak Asfaltta) 80 km. hızdan sonra uğultu oluyor. Nisan ayı sonunda AT lastikler geri takılacak. Bence MT ler 12 ay kullanılabilecek lastikler değil.

Geç cevap vermemin nedeni, birkaç gündür evde olmamamdır. Selamlar.

merhaba arkadaşlar bende yeni aldığım suzuki vitara jlx 1.6 16v 2001 model aracımın üzerinde bulunan yarısı yok denecek 195/80/15 competus ları değiştirmek istedim lastikleride fazla geniş takmak istemiyordum orjinali 195 R 15 olarak geçiyordu yanlışım var ise düzeltiniz . stepne'de orjinal lastiği takılı idi bayide bf goodrich taban desenini çok beğenmemize rağmen takılan 4 lastikten 2 si balans ayarı tutmadı jantlar normal eğrlik veya başka bir aksaklık yok lastik üretim hatası dediler depodan 4 takım daha geldi fakat onlarda aynı sorun baş gösterdi 500 gr yakın balans vardı daha sonra maxxis ma-1 leri denemek amaçlı taktılar balanslar 15 gr geçmedi aslında gönlünmde yatan aslan kumho kl 71 fakat onunda ufak ebatlarda serisi mevcut değildi bizde kumho venture 825 te karar kıldık sonrasında yaptığımız test sürüşünde yol tutuş ve fren testlerinde başarı ile geçtiğini gördük hemde diş derinliğine rağmen oldukça sessiz idi zaten bu araç ile ağır araziye girmeyeceğiz ağırlık olarak şehir içi kullanımı,hafta sonları gezi amaçlı olacak takılan lastik imalat tarihlerine baktığımızda 2009 un 49. haftasında olduğunu gördük bu da bizi bayağı mutlu etti yatkın lastik almamıştık kumho 825 venture 215/75/15 AT ;) ağır şartlar için dodge hazır kıta bekliyor 32x11.5x15 lerin yanında gazoz kapağı gibi kaldı

slm bf goodrich al terrain a t 235 75 15 ağır gelir diye 225 75 15 düşünüyorum bu ebat da türkiyede yokmuş bazı lastik bayileri 215 75 15 daha iyi 225 aracı yorar diye kafamı karıştırıyolar bende kaldım ortada sizlerin görüşleri nedir herkese teşekürler

benim aracta 215 70 15 bf vardı memnundum...fakat daha büyük lastik takmak istediğim için 30*9.5 r 15 taktım performans yine iyi ,
rahatsız edici bir düşüş olmadı benim kısaslarıma göre iyi..

asem spor' Alıntı:
benim aracta 215 70 15 bf vardı memnundum...fakat daha büyük lastik takmak istediğim için 30*9.5 r 15 taktım performans yine iyi ,
rahatsız edici bir düşüş olmadı benim kısaslarıma göre iyi..

Erhan Hocam merhaba,
Benim AT lastikler elden çıkmak üzere, yeni lastiklerle sizin aracın profilden ve cepheden birkaç fotoğrafını alabilir miyiz ? Ben de aynı model ve ebat düşünüyorum. Selamlar.

Mustafa bey selamlar,
pazartesi sabah resimleri çekip hemen ekleme yapabilirim...daha sonrada yorumları yaparız..

asem spor' Alıntı:
Mustafa bey selamlar,
pazartesi sabah resimleri çekip hemen ekleme yapabilirim...daha sonrada yorumları yaparız..

Sağolun, eksik olmayın. Selamlar.

Herkese Selamlar..
Uzun zamandır araştırma yapıyorum bu lastikler konusunda ama hala net bir şeye ulaşmış değilim.Mustafa Abi sen aracı gördün zaten ama yorum yapacak arkadaşlar için belirteyim aracımda hiç bir yükseltme vb yok ve üzerinde bridgestone 205/70/15 H/T95 S lastik var.Lastiklerin 4 ünü de değiştireceğim.Takmak istediğim lastik türü 215/75/15 ama araçta hiçbir yükseltme yapmadan takmak istiyorum.Bugün lastikçiden fikir almaya gittim sürtebilir dedi.Lastik hesap sitelerinde de tolerans sınırını aştığı için takılamaz diyor.Ama sizlerin yorumlarında yükseltme olmadan 215/75/15 takılabilir diyorsunuz. İyice kafam karıştı. lastik hesap sitelerinde 205/75/15 takılabilir olarak çıkıyor ama lastikçi o da sürtebilir dedi.Kafam allak bullak şimdi eve geldim.En son 205/75/15 takmak istiyorum.Sizlerden gelecek önerilere göre 215/75/15 e yöneleceğim.Yol gösterin arkadaşlar çok tıkandım.

orjinal dış cap 27.3 inc tir 1.6 jlx lerde

205/75R15 27.10 inc tir tam ölçü çok hafif küçük bile

215/75R15 27.69 inc tir 0,4 inc dış cap büyük santime vurunca ise captan 1 cm büuk yarı captan ise 0.5 cm büyük defransiyelinizi yarım santim yukarı kaldırmış olursunuz bir sigara bile 0.8 cm capında oldugunu düşünürseniz o bile degil .

28dış çapa kadar takabilirsiniz ikiside olur problemsiz .!

egerki 235-245 gibi geniş taban takarsanız sadece tam sag tam sol yapınca lastikler içten sürtme yapabilir direksiyon kutusunda 2 vida ile siz bile ayarlayabilirsiniz sakıncası ise direksiyon tamsag ve tam solda 3 er tur dönüyorsa ayardan sonra 2,5 tur a düşer manevralarda hafif problem cıkarır oda koşarken belli olmaz derim .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR