Suzuki Vitara Jlx En Büyük Hangi Oranda Lastik ve Jant Takılabilir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asem spor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,355
Ynt: Suzuki Vitara Jlx En Büyük Hangi Oranda Lastik ve Jant Takılabilir

Oğuz Bey bilgiler için çok teşekkür ederim.Aracın 3 kapılı olması bu ölçüleri etkilemezse 215/75/15 lastiklerde karar kılacağım.Sonunda bir sorun daha çözülecek..ohh ..sağolun valla...

Etiketler

bizim araclara uygun lastikleri internet ortamında resimleri fiyatları falan varda iş takmaya gelince elimde yok bir ana depoya sorayım muhabbetleri cıkar ortaya telefon edin gidin kendi gözünüzle canlı görün derim . ;)

bir konu daha var oldukca önemlidir cok arkadaşımız bilmez ben biraz yardımcı olayım lastik üzerinde sıcak damga türü bir yazı olacak üretim tarihi bu konuya dikkat edin lastik ömrü uzmanlarca 4-5 senedir aldıgınız lastik bayat olmasın
buda şu sekl yazar misal: 3809 yazıyor ise bu lastik 2009 senesi 38. hafta üretimidir demektir.2010 üretimi lastik almaya bakın derim . ;)

Oğuz Bey verdiğiniz bilgiler süper..Dediklerinize dikkat edeceğim.Lastikçi aynen dediğiniz gibi elimde yok depoda falan dedi.Ben ucuz olduğu için kumho marka düşündüm.Bridgeston 195 tl iken kumho 150 tl..Almaya kalkarken fikir değiştireblirim gerçi..

Hazirandan beri lastik almamışım. :smiley: :smiley: Dün Kumho 215/75/15 AT Lastikleri sonunda aracıma taktım. Araç daha dolgun oldu. Diğer lasiklerim kabak olduğu için ses yapmıyordu :smiley: Bunların dişleri çok güzel ..lastikler ses yapıyor ama bu ses hoşumada gidiyor :smiley: (gerçi eşim biraz memnun olmadı). İç taraftan tam sağ ve tam solda her iki lastikte çok hafif sürtme yapıyor. Sürtme yaptığı yer ise lastiğin tam arkasında çamurluğun bir plastiği var o yerinden hafif çıkmış ve tam sağ ve solda lastiğe hafif sürtüyor. Götürdüğüm rot balansçı o parçayı zımbayla kaportacıya tuturmamı söyledi. O zaman sürtmez dedi ve bu halde de herhangi bir sorun olmayacağını söyledi. Ben gaza geldim tamicime aracı yükseltmeye götürdüm :smiley: o da abi hemen yapamayız derlin merlin kestirmek lazım dedi.Ben de şimdilik yine yükseltme hevesimden vazgeçtim. Gerçi yükseltince sürtme nasıl olmayacak anlamadım.Lastik en arkadan en alttan sürtüyor. Yükseltince de yine o parça dik olarak yukarı çıkacak ve yine lastiğe sürtecek. Bir de aklıma takıldı. Yükseltmede çamurluklarla herhangi bir oynama yapılmıyordu değil mi? Dodik denilen şu düdüklerde :smiley: bu tip lastik sürtme işlemerinde hep ön planda oluyor galiba..onlarıda mı çıkartsak acaba..Bu yükseltme parçaları sitede çok pahalı. Ben bir ara sanayide hepsini işçilik dahil 100 TL ye ayarlamıştım ama şimdi ne olur bilmem. Satan arkadaşlar çok yüksek fiyattan satıyorlar. Elinde 1'' çıkma takozu olan varsa alırım..

teflon ,polyamit,derlin,hepsi birbirine benzeyen malzemeler olup sizin benim ayırt etmemiz cok zor derim siz kestamit olanını tercih edin derim digerleri sıkıyı görünce kırılıp yolda bırakabilir derim. ;) :smiley:

oguz1134' Alıntı:
orjinal dış cap 27.3 inc tir 1.6 jlx lerde

205/75R15 27.10 inc tir tam ölçü çok hafif küçük bile

215/75R15 27.69 inc tir 0,4 inc dış cap büyük santime vurunca ise captan 1 cm büuk yarı captan ise 0.5 cm büyük defransiyelinizi yarım santim yukarı kaldırmış olursunuz bir sigara bile 0.8 cm capında oldugunu düşünürseniz o bile degil .

28dış çapa kadar takabilirsiniz ikiside olur problemsiz .!

egerki 235-245 gibi geniş taban takarsanız sadece tam sag tam sol yapınca lastikler içten sürtme yapabilir direksiyon kutusunda 2 vida ile siz bile ayarlayabilirsiniz sakıncası ise direksiyon tamsag ve tam solda 3 er tur dönüyorsa ayardan sonra 2,5 tur a düşer manevralarda hafif problem cıkarır oda koşarken belli olmaz derim .
oguz bey bilgileriniz çok aydınlatıcı..direksiyon kutusundan bu sürtme olayını yapmayı düşünüyorum..direksiyon simitini çıkarttıktan sonra mı ayarı yapacam biraz aydınlatırsanız sevinirim bende de tam sağa kırdığımda biraz sürtme yapıyor...

direksiyon kutusunda 2 vida ile siz bile ayarlayabilirsiniz

simitte degil aracı lifte kaldırın bir tamircide yaptırın yada sol ön teker altına yatıp kafanızı içine sokup yapmanız gerekli cok basit tam sag ve sol da dayanan cıvataları göreceksiniz siz altta iken bir başka arkadaş direksiyonda olsun derim. ;) :smiley:

Bence eğer 15 olan jantın aynı kalması
hiç bir yükseltme ve direksiyon turu ile oynanmaması ve buna rağmen hiç bir koşulda sürtme olmaması
yakıt tüketimi, asvalt konforu ve güvenliği konusunda sıfır veya sıfıra yakın kayıp olması
buna karşın maksimum yükselme isteniyorsa en uygun ebat 215-80-R15.
Bu konuyu farklı bir başlık altında ayrıntılı olarak yazdım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri