Suzuki Vitara JLX 1.6'yı Monster Vitara'ya Dönüştürmek İçin Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cypriot4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,401
Ynt: Suzuki Vitara JLX 1.6'yı Monster Vitara'ya Dönüştürmek İçin Yardım?

şanzımandan gelen ugultu pirizdirek ile dislilerden gelen ugultudur eger tek degiştirirsen sorun yasayabilirsiniz grup olarak veya şanzımanı komple degiştirrin iyi calısmalar..

Etiketler

amigo' Alıntı:
şanzımandan gelen ugultu pirizdirek ile dislilerden gelen ugultudur eger tek degiştirirsen sorun yasayabilirsiniz grup olarak veya şanzımanı komple degiştirrin iyi calısmalar..

Merhaba,

öneriniz için teşekkürler. Bugün şanzımanı söküp açtık ilk anda priz direk bilyası diye düşünüyorduk ancak priz direk rulmanı (ses yapıyordu), priz direk şaftının arka uzantısındaki orta rulman (aşırı boşluk vardı ve ses yapıyordu)ve arka rulman (ses yapıyordu) haricinde diğer dişli şaftı üzerinden (de normalde boşluğu veya acaip bir sesi olmayan ama şüphe uyandıran) bir rulmanı da değiştirip şanzımanı topladık. Yarın şanzıman takılıp deneme sürüşüne çıktığımızda yaptığımız işlemin başarılı olup olmadığını anlayacağız.

Merhabalar,

şanzıman konusunda benimle aynı problemi yaşayan arkadaşlara yardımcı olması bakımından son durum ne gibi biraz bilgi vereyim :

bugün hiç durmadan yaklaşık 40 - 45 kmh kadar yol gittim ve daha sonra da aynı yoldan geri döndüm (bu arada maksat hem aracı denemek hemde gidilen yerde hobi olarak olta ile balık avlamaktı) aracın şanzımanından gelen tüm uğultunun rulmanlar değiştikten sonra ortadan kalktığını gördüm.

Slm arkadasım.bende senin gibi aracıma 3"lift kit we 2"body lift kıt uygulaması yaptım,ama benim vites kollarımda sorun war.okudugum tum uygulamalarda 2" yukseltmede boyle bir sorunla karsılasanı gormedim.vıtes 2,4,R konumuna gecemiyor sebebide kasa yukseltınce vites kolu cercevesine takılması.arazi vitesim de sadece 4L konumunda asagıya hareket edemiyor sebebi aynı.. ne yapmam gerekiyor?

adahan' Alıntı:
Selam arkadasım.bende senin gibi aracıma 3"lift kit we 2"body lift kıt uygulaması yaptım,ama benim vites kollarımda sorun war.okudugum tum uygulamalarda 2" yukseltmede boyle bir sorunla karsılasanı gormedim.vıtes 2,4,R konumuna gecemiyor sebebide kasa yukseltınce vites kolu cercevesine takılması.arazi vitesim de sadece 4L konumunda asagıya hareket edemiyor sebebi aynı.. ne yapmam gerekiyor?

Merhaba,

öncelikle benim araçta 3" süspansiyon kiti yok, bu konuda inşallah ilerde birşeyler yapacağım. Araçta şu an sadece 3" kupa yükseltme vardır.

vites kolları ile ilgili problem yaşamamak için çok basit bir çözüm var. her iki vites kolunuda yerinden sökün ; vites ve takviye kollarının şanzımana ve transfer kutusuna giren alt kısımlarında kesilip kaynak yapılabilecek düz metal bir kısım göreceksiniz. O kısımdan kolları kesip aracın kupa yükseltmesi ile aynı ölçüde araya parça kaynatıp uzatırsanız hiçbir sorun kalmayacaktır.

problemi çözebilir düşüncesi ile sakın vites kollarının açısısı ile falan oynamayınız ben bu yüzden 2. bir vites kolu bulup kesip araya parça eklemek zorunda kaldım.

takıldığınız birşey olursa mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım.

not : bu arada arazi vitesi 4L mi yoksa 4H konumunda mı kaldı?

Yardımın icin sagol.. işlemi yapınca bilgi weririm

benzer şeyleri bende düşünüyordum, kime sorduysam yapma arabayı kırarsın sürekli dedi. merakla bekliyorum aracınızın durumunu, ağır off road a sokup 3-5 ay kırılmadan devam ederse bende yaptiririm :smiley:

Merhabalar,

araç şu anda komple kaporta boyada, gerçi çürük veya 18 yılda meydana gelen ufak tefek ezikler dışında kaportalık pek iş yok sanırım yarın aracı boyacılara teslim edeceğiz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki cumartesi bitmiş haldeki resimlerini bu sayfaya ekleyeceğim.

Ali

Merhabalar,

sizlere 1 iyi 1 de kötü haber ;

aracın kaporta boya işlemleri gerçekten dört dörtlük bitti, ıvır zıvır eksikleri de tamamladım, aracın sadece ön kapı döşemeleri ile ön koltukların döşeme yenilemesi kaldı. Birde yeni ön ve arka plaka. bu iyi haberdi.

kötü haber ise kalan bu işlemleri yaptırmaya fırsat olmadan aracı eve getirip garaja park ettiğimde rölantide çalışırken yağ lambası çok parlak olmasa bile yanıyor. aracın motor devri 1,100 rpm 'den daha yukarı olduğunda herhangi bir uyarı falan yok.

umarım bu sorun basit bişey olup fazlaca başımı ağrıtmaz.

1- Yağ müşürü 'nü yenisi ile değiştirip tekrardan kontrol etmeyi düşünüyorum. Zayıf bir ihtimal ama belkide yağ basınç müşürü arıza yaptı.
2- aracın henüz servis zamanı gelmedi ama motor yağını (bu kez 10w - 40w, yarı sentetik yerine 20w-50w yağ koymayı düşünoyurm) ve yağ filtresini de değiştirmeyi düşünüyorum.

son 3-4 gün Kıbrıs 'ta hava gerçekten çok sıcak, akşam 18:30 civarında bile 35 C derece sıcaklık gördüm belki daha kalın yağ kullanırsam sorunu geçici de olsa çözebilirim.

son seçenek ise

40 Euro 'ya Güney Kıbrıs 'ta bulduğum krank ana yatakları ile piston kollarının (biyel kolu) yataklarını değiştirmeyi düşünüyorum.

arabayı dıştan ne güzel bitirip çıkardım ama sürmek pek nasib olmadı.

bunlar da benim aracın bugün çektiğim fotoğrafları

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Vitara 1.jpg

vitara 2.jpg

vitara 3.jpg

araban görünürde çok güzel olmuş inşallah en kısa zamanda doya doya gezmek nasip olur.

Dün çekmiş olduğum fotoğraflar kameranın merceğinin temiz olmaması nedeniyle kötü çıkmış. Bugün tekrardan fotoğraf çektim.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

vitara 4.jpg

Vitara 5.jpg

Vitara 6.jpg

Vitara 7.jpg

(bu kez 10w - 40w, yarı sentetik yerine 20w-50w yağ koymayı düşünoyurm)

yag numarası kalınlaşınca basınc düşer ! ? ;)

yag numarası kalınlaşınca debi düşer ! ? debi nedir derseniz : 1 dakikada yag pompası 5 lt yag pompalayıp dolaştırıyor ise bu 4 tl ye düşer demektir .. ;)

yag filitresi ve yeni 10w - 40w ile deneyin müşir den sonra problem gecmez ise sorun pompada olabilir. :smiley:

oguz1134' Alıntı:
(bu kez 10w - 40w, yarı sentetik yerine 20w-50w yağ koymayı düşünoyurm)

yag numarası kalınlaşınca basınc düşer ! ? ;)

yag numarası kalınlaşınca debi düşer ! ? debi nedir derseniz : 1 dakikada yag pompası 5 lt yag pompalayıp dolaştırıyor ise bu 4 tl ye düşer demektir .. ;)

yag filitresi ve yeni 10w - 40w ile deneyin müşir den sonra problem gecmez ise sorun pompada olabilir. :smiley:

Merhaba,

sorunu hallettim diğer başlıkta da çözümünü yazmıştım. Sebep kalitesiz yağ filtresi idi, filtreyi değişince sorun ortaan kalktı. Bu arada bugün balık avlamaya gittiğim yerde sabah güneşinde araba gözüme güzel göründü bende birkaç fotoğrafını çektim. Yer Kıbrıs, Karpaz 'ın Kuzey sahili

[attachment=1]
[attachment=2][attachment=3]

Görüntü035.jpg

Görüntü036.jpg

Görüntü037.jpg

Görüntü038.jpg

çok eybetli durmuş yani.aracını güle güle kullan.

hudev' Alıntı:
çok eybetli durmuş yani.aracını güle güle kullan.

teşekkürler, sizde aracınızı yakın zaman önce komple bakımdan geçirmiştiniz sizde güle güle ve kazasız kullanın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.