Suzuki Vitara JLX 1.6'yı Monster Vitara'ya Dönüştürmek İçin Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cypriot4x4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,401
Ynt: Suzuki Vitara JLX Lwb 1.6 16v'i Monster Vitara'ya Dönüştürme İçin Yardım?..

cypriot4x4' Alıntı:
1, 2, 3 ve 5 'inci viteslerde (4. viteste hiç ses yok) gaza basılan zamanlarda şanzımandan bir uğultu geliyor. internette yabancı forumlarda yapmış olduğum araştırma neticesinde türkçesini bilmediğim (input shaft pilot bearing denilen) ama sanırım şanzımanın ön kısmındaki şaftın rulmanının arızalanması nedeniyle şanzıman içinde bozulan dişliden kaynaklanan bir ses olduğu sonunucuna vardım.

bu arızanın giderilmesi için şanzıman tamir takımına ihtiyaç duyuluyormuş veya ikinci el bir şanzıman alıp takılması gerekiyor.

bu arada 5 kapılı model için Kıbrıs 'ta henüz bulamadığım kapı kartonlarını (iç kapı döşemeleri) Türkiyede çıkma veya sıfır bulabileceğim yer var mı?

şimdilik bu kadar, yavaşta olsa araba ile ilgili gelişmeler var,

umarım en kısa zamanda komple kaporta, fırın boya, 3" + 3" yükseltme, geniş jant ve lastik takıp asfalt yollardan uzaklaşma şansını elde edebilirim.

Ali
aracın şanzıman sorununu tespit edebildinizmi ?Gelişmeleri buradan yazıp bilgilendirirsniz sevinirim.İyi çalışmalar..

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara JLX Lwb 1.6 16v'i Monster Vitara'ya Dönüştürme İçin Yardım?..

adrian' Alıntı:
aracın şanzıman sorununu tespit edebildinizmi ?Gelişmeleri buradan yazıp bilgilendirirsniz sevinirim.İyi çalışmalar..

Merhaba,

aracın şanzımanından gelen ses ile ilgili olarak henüz bir işlem yapma fırsatım olmadı, zaten konuştuğum makinist arkadaşta "eskisiyle hiç uğraşmaya değmez, araç yürüdğü sürece bu şanzımanı kullan, tamamen arızalandığında iyi durumda 2. el 1 şanzıman alıp takmak en mantıklısı" diye bana tavsiyede bulundu.

bu arada son 1-2 hafta araba ile ilgilenebilecek pek zamanım olmasada, gerek bu forumda gerekse yabancı forumlarda yapmış olduğum incelemer neticesinde 3" (75mm) kasa (kupa) yükseltme kiti uygulamaya karar verdim.

aracın kasasının yükseltmek için forumda yer alan ve 60mm yükseltme için çizim / ölçü içeren konu başlığından da yararlanıp bu Cumartesi aracın kasasını şaseye sabitleyen 8 adet somunu söküp hidrolik kriko yardımı ile kasayı yukarıya almayı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra da tornocuya gidip yükseltme parçalarını yaptırtmayı düşünüyorum.

ancak bu konuda kafamı iyice karıştıran ve henüz cevap bulamadığım birkaç husus var :

5 kapılı 1.6 vitara 'nın kasasını yükseltmek için

1- 8 adet ara parçaya ihtiyaç var bu parçaların tümünün de dış çapları 80mm civarında mı olmalıdır?

2- ön tampon / ön farlar altındaki 2 adet yükseltme takozunu (75mm takoz) taktığımızda kullanılması gerekli olan vidanın ölçüleri ne olmalıdır ? 10mm çapında (vida diş aralığı ölçüsünü
hatırlamıyorum ama sanırım 1.25 ) ve bu ön kısımdaki vidaların uzunluğu ne kadar olmalıdır? (180mm veya 200mm diye düşünüyorum ama yanlış ölçü almış, yanlış hesap yapmış
olabilirim)

3- kasanın geriye kalan 6 sabitleme vidası, kupa kısmında kaynaklı veya sökülmeyecek şekilde sabit midir?

4- eğer kupadaki bu vidalar sabit ise 3" (75mm) yükseltme takozu uyguladığımda bu sabit vidalara aşağıdan yukarıya doğru vidalanacak ve iç kısmı kupadaki sabit vida dişine göre
yapılacak olan için somun gibi dişli vidaların uzunluğu ne kadar olacak?

yukarıdaki sorularıma cevap bulmam halinde Cumartesi günü yaptığım her işlemi fotoğraflayarak 5 kapı vitarayı 3" (75mm) yükselteceğim.

saygılar

Ali

Ynt: Suzuki Vitara JLX 1.6'yı Monster Vitara'ya Dönüştürmek İçin Yardım?

3" body lift bugün tamamlandı ;D

standart halinde üzerinde 225 x 70 15" yol lastiği ile yaptığım ölçümde ön çamurluk kenarında 79cm arka çamurluk kenarında 81cm olan yükseklik şu anda önde 84.5cm arkada 87cm oldu arabanın görüntüsü yükseltme işleminden sonra gerçekten daha iyi

cypriot4x4' Alıntı:
3" body lift bugün tamamlandı ;D

standart halinde üzerinde 225 x 70 15" yol lastiği ile yaptığım ölçümde ön çamurluk kenarında 79cm arka çamurluk kenarında 81cm olan yükseklik şu anda önde 84.5cm arkada 87cm oldu arabanın görüntüsü yükseltme işleminden sonra gerçekten daha iyi
fotaraflama şansınız olduysa paylaşırmısınız. ;)

Baran 54' Alıntı:
fotaraflama şansınız olduysa paylaşırmısınız. ;)

merhaba,

ne yazık fotoğraf çekme fırsatım olmadı. Ancak isteyen olursa 1991 - 1998 arası 5 kapılı vitara, 1996 - 1998 arası 3 kapılı vitaralara uygun 3" veya 2" yükseltmeyi makul fiyata (+ posta ücreti) kit olarak temin edebilirim ve gerekmesi halinde takılması için her türlü bilgiyi paylaşabilirim.

yalnız bu konuda tam olarak maliyet hesaplattırabilmem için zamana ihtiyacım olacak.

3" kit için bilinmesi gereken detaylar var; yakıt hortumu, vites kolu, takviye vites kolu uzatılmasına gerek duyuluyor. ayrıca ön ve arka tampon meydana gelen boşluktan dolayı yapılan yükseltme işlemi ölçüsü kadar yukarıya alınması gerekli.

2" kit %98 sorunsuz olarak araca uygulanabiliyor sadece ön ve arka tamponun yukarıya alınması gerekiyor

Saygılar

Ali

ali bey merhabalar.yavru vatana selamlar.
bende aracımı parçaladım.biliyorsunuz.bir müddetir bekliyorum.bahsettiğiniz klima komprasörü orjinalmi çıkmamı yoksa uydurmamı.size maliyeti ne kadara çıktı.aynı sorun bendede var.
e bay dan yapmış olduğunuz alışverişte gümrük alındımı.almış olduğunuz çamurlukların resimlerini paylaşırmısınız.maliyeti nedir.ne gibi prosedürlerle uğraştınız.
benim şanzımandada biraz ses var .aynı şekilde 4. vites hariç. siz veya ben hangimiz önce şanzıman sorununu çözerse işlemleri paylaşalım.çünkü bende burada araştırma içerisindeyim.15 günlük bir sürede şanzıman meselesini halletmem lazım.

hudev' Alıntı:
ali bey merhabalar.yavru vatana selamlar.
bende aracımı parçaladım.biliyorsunuz.bir müddetir bekliyorum.bahsettiğiniz klima komprasörü orjinalmi çıkmamı yoksa uydurmamı.size maliyeti ne kadara çıktı.aynı sorun bendede var.
e bay dan yapmış olduğunuz alışverişte gümrük alındımı.almış olduğunuz çamurlukların resimlerini paylaşırmısınız.maliyeti nedir.ne gibi prosedürlerle uğraştınız.
benim şanzımandada biraz ses var .aynı şekilde 4. vites hariç. siz veya ben hangimiz önce şanzıman sorununu çözerse işlemleri paylaşalım.çünkü bende burada araştırma içerisindeyim.15 günlük bir sürede şanzıman meselesini halletmem lazım.

Merhabalar,

sizin araç allah 'ın izni ile oldukça iyi toparlanacak gibi görünüyor, o konuda açtığınız başlığı bende takip ediyorum.

klima kompresorunu çıkma (ikinci el olarak aldım) 250 TL 'e ödedim, 100 TL 'de klima sistemindeki değişen lastik contalara (bağlantı yerlerinde bulunan oring dediğimiz yuvarlak lastikler) ve klima gazlamasına ödedim. şimdilik sorunsuz çalışıyor.

ebay 'dan almış olduğum orjinal çamurluk kabartmalarını o dönemde ingilterede olan bir arkadaş elinde getirdi gümrük ödemedim. ama bu parçaları bulması gerçekten çok zor bende tesadüfen bulup aldım. Fotoğraflarını bir ara uygun zamanımda eklerim.

şanzıman ile ilgili yapmış olduğum araştırmada daha yukarıda da yazmış olmam gerekir arızalı parça "input shaft pilot bearing" tam olarak türkçesini bilmiyorum ama sanırım şanzımanın ön (motor) tarafındaki ilk rulman olmalı.

benim arabada bu şanzıman sesi ile ilgili olarak fark ettiğim birşey daha var, araba gerek hareketsiz haldeyken gerekse yolda hareket halindeyken debriyaja basılan zamanlarda ses tamamen kayboluyor bu da aklıma debriyaj baskı balata rulmanının arızalı olup bu sese sebep olabileceğini getirdi. sizin arabada debriyaja basıldığında ses kayboluyor mu?

umarım size yardımcı olabilecek 3-5 cümle yazabilmişimdir.

Saygılar

Ali

1996 - 1998 arası 3 kapılı vitaralara uygun 3" veya 2" yükseltmeyi makul fiyata (+ posta ücreti) kit olarak temin edebilirim,

diye yazmışsınız.
Calmini marka kitten mi bahsediyorsunuz?
Fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz?

ali. bey tekrar merhaba.
gerçekten faydalı açıklamalar.yalnız klima komprasörü vitaranın kendi orjinal çıkmasımı?yoksa tamamen farklı bir ürünün montajımı? verdiğiniz fiyat çok güzel.klima komprasöre bir sürede olsa garanti verebiliyorlarmı.
aynı sorun bendede var. debriyaja bastığım zaman ses kesiliyor.iyi günler dilerim.

schweps' Alıntı:
1996 - 1998 arası 3 kapılı vitaralara uygun 3" veya 2" yükseltmeyi makul fiyata (+ posta ücreti) kit olarak temin edebilirim,

diye yazmışsınız.
Calmini marka kitten mi bahsediyorsunuz?
Fiyat konusunda bilgi verebilir misiniz?

Merhaba Şenol bey,

Calmini marka kitten bahsetmiyorum ayrıca Güney Kıbrısta markasının Calmini olup olmadığını bilmediğim 2" yükseltme kiti satıldığını duymuştum fiyat olarak en kısa sürede öğrenmeye çalışacağım.

3" veya 2" yükseltme kitini kendi yaptığım araştırmalar sonucunda ölçüleri tornacıya vererek kendim yaptırdım ve aracıma uyguladım.

kit dediğim parçalar içinde sadece vites kolu ve takviye vites uzatmaları yok ki onlarda kolaylıkla tornacıda yaptırılabilir.

benim temin edebileceğim kit içerisinde ;
8 adet yükseltme bloku (aleminyum veya polyemit)
6 adet içten dişli somun vida
2 adet yükseltmeye uygun vida
2 adet ön tampon yükseltme parçası
3 adet arka tampon yükseltme parçası v.s

işim çok yoğun olduğundan bu yukarıda belirttiğim 3" ve 2" kit 'in fiyatını belirlemem 1 hafta 10 günümü alacak gerçekten ilgililenen arkadaşlar varsa bana özel mesaj atın bende gerekli araştırmaları yapayım.

Saygılar

Ali

Not : calmini, 4xfourart, bits4vits veya diğer firmaların satışını yaptığı kitlerden sağlamlık ve güvenlik konusunda kesinlikle ödün vermeden çok daha uygun fiyata temin edebileceğim inancındayım

hudev' Alıntı:
ali. bey tekrar merhaba.
gerçekten faydalı açıklamalar.yalnız klima komprasörü vitaranın kendi orjinal çıkmasımı?yoksa tamamen farklı bir ürünün montajımı? verdiğiniz fiyat çok güzel.klima komprasöre bir sürede olsa garanti verebiliyorlarmı.
aynı sorun bendede var. debriyaja bastığım zaman ses kesiliyor.iyi günler dilerim.

klima kompresoru vitaranın orjinal çıkması, uydurma bir ürün değil. satın aldığım yer 6 ay kadar bir garantisi olduğunu söyledi ama ben sözlere pek güvenmiyorum inşallah uzun bir süre problem çıkarmaz.

eğer Türkiye 'de klima kompresörü bulmakta zorlanıyorsanız ya da fiyatları makul değil ise klima kompresorü üzerindeki plaketten kod numaralarını bana verebilirseniz Kıbrıs 'ta sizin için bir fiyat araştırması yapmaya çalışırım.

Saygılar

Ali

Siz get ile yükseltmeyi kastediyorsunuz "kit" derken, anladığım kadarıyla.
Öyle ise fiyatıyla ilgilenmiyorum.

schweps' Alıntı:
Siz get ile yükseltmeyi kastediyorsunuz "kit" derken, anladığım kadarıyla.
Öyle ise fiyatıyla ilgilenmiyorum.

hayır get ile yükseltmeyi kastedmiyorum. Body lift denilen şase ile kupa arasına konan parçalardan bahsediyorum.

Get ile yapılan yükseltmede yaylar ve amartisörler arasına parça atılıyor (1.25 inçten fazla yükseltmelerde ön ve arka difransiyel askıları da değişiklik istiyor )

kendi arabama get ile yükseltmeyi sorunsuz olarak uyguladığımda 1.25 inç get yükseltmesi işlemi içinde parçaları kit halinde temin edebileceğime inanıyorum. Ama şu anda get ile ilgili herhangi bir çalışmam yok.

Merhabalar,

toparlamaya çalıştığım Vitara aracın yıpranmış iç döşemelerinin (özellikle şöför koltuğu ile ön kapı kartonları) haricinde tamirat bakım gereken tüm kısımları olması gerektiği hale getirdim.

forumdaki bilgilerden faydalanıp sübap ayarlarını yaptırdım (soğuk motorda emme binde 3 ve eksoz binde 5 inç), bu arada sübap kapağı contası lastik özelliğini kaybedip sertleşmiş olduğundan yağ sızdırıyordu onu da yeniledik.

şu anda aracın motorunda hiçbir yerden yağ sızıntısı kalmadı, bu arabayı toparlamaya karar veripte ilk ilgilenmeye başladığımda motorda yağ sızıntısı olduğundan çok pis bir görüntüsü vardı.

önümüzdeki hafta arabanın koltuk döşemeleri komple sökülüp elden geçirilecek, dikiş yerlerinden tamirat yapmakla iyi birşeyler elde edebileceğime inanıyorum.

bu arada aracı kupadan 3" yükselttikten sonra ön tamponu arabaya takmadım, aşağıda resmi görünen "Rhino Sport" vitaranın özellikle ön ve arka tamponlarını görebileceğim farklı açıdan fotoğraflarına ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

[attachment=1]

saygılar

Ali

rhinosport 1.jpg

Merhabalar,

çok yavaşta olsa aracı toparlamaya çalışıyorum. araçta şu anda gelinen nokta :

1- Motor yağ sızıntısı problemi halledildi, süpab ayarları yapıldı,
3- arızalı olan sağ ön cam regulatörü çıkma olan ile değiştirildi (bu arada aklıma gelmişken vitaralarda elektrikli ön cam regülatörleri 3 ve 5 kapılı modellerde aynı olmayıp değişiklik yapılacağında bu hususu aklınızda bulundurun)
4- Kupadan 3" yükseltme yapıldı, aynı şekilde ön ve arka tamponda 3" yükseltmeye uygun yükseltilerek monte edildi.
5- Cartec Sport Wheels marka 15" x 8" jantlar takıldı
6- Kumho Roadventure 30" x 9.50" 15" KL71 MT lastikler takıldı (araç ender olarak hafta sonlarında kullanıldığı için MT lastik tercih ettim)

sırada yapılacak olan işler
1- şanzımanın 1,2,3 ve 5 'inci vitesinde çıkardığı rahatsız edici ses tamir edilecek. Bu konuda benzer problemi olan diğer arkadaşlara da yardımı olması için yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştığım bilgiler şöye :
Türkiye'den adaya yerleşmiş makinist arkadaşım ile konuşup bulduğum bilgileri aktardığımda bana söylemiş olduğu motordan / debriyajdan doğrudan şanzımana bağlanan "Priz Direği rulmanlarının" (ki yapmış olduğum araştırmalarda şanzıman içinde motor tarafında, ortada ve arka kısımda olmak üzere 3 adet rulman bulunmakta" değişmesi gerektiği sonucuna vardık. Henüz şanzımanı söküp bakma fırsatımız olmadı.

2- komple kaporta boya işlemi yapılacak (benim kaporta ustasının işleri çok yoğun bu yüzden arabayı vermek için işlerinin azalmasını bekliyorum ki özenerek iyi iş çıkarsın)

ayrıca aklıma gelmişken zayıf olan ön difransiyelin vitara dizel veya grand vitara ön difransiyeli ile değiştirilmesi konusunda bana detaylı bilgi verebilir misiniz? bunu sormamdaki sepeb yaşadığım bölgede ağır hasarlı (takla atıp kaportasını iyice dağıtmış ve hurdaya ayrılmış bir dizel vitara var) bu araç üzerindeki ön difransiyeli satın almayı düşünüyorum ancak alacağım komple (akslarıyla birlikte) tüm difransiyel midir ?

bu konuda beni aydınlatırsanız yavaş yavaş ön difransiyel değişikliği için hazırlık yapmayı düşünmekteyim.

saygılar

Ali

ali bey merhabalar.benim sorunumda sizinle aynı idi biliyorsunuz.benim yapmış olduğum işlemleri şimdi siz yapacaksınız.her aşamada takıldığınız yerde bana danışabilirsiniz.benim şanzımanın sorunuda aynı idi ben topkapı da şanzımana bakım yaptırdım.sırf bu ses yüzünden.bende şu an ses kalmadı sorun giderildi.işçilik 450 tl verdim.bilginize.750 istemnişti pazarlık yaptım.eğer vaaktiniz varsa birkaç anahtar yarsımı ile aracınızı kendiniz sökün derim.çünkü ustalar genelde özensiz bir şekilde sök tak işlemi yapıyorlar.boyanmış bir vitara gördüm her yeri kırık içindeydi.ustanıza özellikle titizlik konusunda ısrar edin.benim aracımı gördüyseniz her sökme ve montaj işini kendim yaptım.sonuç çok iyi oldu.ne torpidoda ne se kapılarda en küçük bir ses kalmadı.her konuda yardıma hazırım.şimdiden kolay gelsin.benim gibi sizde resimli anlatım yaparsanız daha iyi olur.aracın seceresi içinde kanıt olur.saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.