Suzuki Vitara İçin Usta Adresi Arıyorum...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sterlicya Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,057
Ynt: Suzuki Vitara İçin Usta Adresi Arıyorum...

BU ARAÇTAN MI

Fotoğraf0016.jpg

086018025268190_2.jpg

Etiketler

arkadaşlar benim arabam japon. sizin amerikan suzuki dediğiniz modelin ne gibi değişikliği var bilemiyorum. ama dediğim gibi benim yakıtla ilgili sorunumu maslak aksiyon suzuki çözdü.kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim ama işin ustaları olduğu kesin.tavsiyem aksiyon suzuki yr uğramanızdır. en azından bana dürüst davrandılar.ben hala memnunum.

ozaman şanslısınız serviten yanı :smiley:

sterlicya' Alıntı:
Merhaba.. Siteye yeni üye oldum...
2006 yılı Nisan ayında 2.el 1993 model SUZUKİ VİTARA ( SIDEKICK 1.6 motor) satın aldım.. Benzinli olmasının masrafını da düşünerek tüp taktırttım ve hiçbir performans kaybı yaşanmadan ve çok severek 2007 yılının aralık ayına kadar kullandım... Arızalandı , burada Suzuki bakım servisi olmadığı için Ankara’ya götürüldü... Serviste sorunun beyinden kaynaklandığı ve değiştirilmesi gerektiği belirtildi... Türkiye’de olmadığı gerekçesiyle Amerika’dan orijinal beyin getirildiği ve sorunun çözümlendiği bana bildirildi... Ancak oldukça yüksek bir meblağ karşılığı ve çok uzun bir süre sonunda yapılan değişiklik sonunda arabamı almama rağmen 2 hafta sonra yeniden arıza ortaya çıktı... Bu kez Ankara’daki bakım servisi sorunun silindir kapağından kaynaklandığını ve değiştirilmesi gerektiğini bildirdiler.. Yine yüksek bir meblağ karşılığı ( ödemeyi kredi kartı ile vadeli olarak yaptım..) slindir kapağı değiştirildi... Arabayı almak için Ankara’ya gidildi ancak arıza yeniden ortaya çıktı.. Ve bu kez bakım servisi yetkilileri sorunun beyinden kaynaklandığını tespit ettiklerini ve beyinin yeniden değiştirileceğini söylediler... Yine çok uzun geçen bir süre sonunda arabamı teslim alabildim ( 2008 yılının yaz aylarında) .... Ve bir daha o servise asla başvurmayı düşünmedim..
Burada bir motor ustasına başvurdum.. Ustam; beyinli ve otomatik vitesli arabalar konusunda çalışmamasına rağmen gerçekten özverili bir şekilde bana yardımcı olmaya çalıştı....Ancak zaman zaman yine çok sorun yaşadım...
Son olarak tüp taktırmanın zararı olduğu gerekçesiyle ustam tarafından lpg bağlantıları söküldü.. Benzinle kullanıyorum ancak bazı sorunlarım devam ediyor... Belki çok basit bir çözümü vardır ama arabamın yapısını çok iyi bilip sorununu çözümleyecek bir bakım servisi burada (Zonguldak’ta) olmadığı için çok üzülüyorum... Arabamı çok seviyorum, vazgeçmek istemiyorum... Ve bu nedenle sorunuma çare olabilecek ustaların olduğu bir adres istiyorum sizlerden.... Ben Zonguldak’ta yaşıyorum ve buraya en yakın adresleri tercih ediyorum...
Suzuki’cilerin aralarında oluşan bağın bu sitede forumlarda okuduğum şekliyle çok güçlü olduğunu hissettiğim için ve yardım bulabileceğim umuduyla üye oldum... Bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım... Herkese selamlar.....

Herkese merhaba.. 2009 yılında (yukarıda alıntı vardır) sizlerden yardım istemiştim, ilgilenen arkadaşların önerileriyle de bir usta buldum, sorunlarımın çoğu çözümlendi ancak benzin tüketimi anormal derecede fazla.. Buna rağmen bugüne kadar inatla kullandım, asla da satmayı düşünmedim ancak artık maddi yönden bana çok fazla gelmeye başladı bu nedenle arabamı satma aşamasındayım... Bazı araçları denedim ama gönlüm Suzuki'den vazgeçmiyor..Suzuki Vitara'nın yerini hiçbiri tutmuyor..Bu nedenle şimdi otomatik vites, lpg'li 2000-2004 model Grand Vitara 5K arıyorum.. Yaptığım incelemelerde anladım ki lpg'li 2000 motor bir Grand Vitara benim 1600 motor benzinli Vitara'mdan çok daha ekonomik.. (Nasıl bir sıkıntı çektiğimi anlamanız açısından bunu yazıyorum) 2.el ilanlara sürekli bakıyorum , bugüne kadar istediğim fiyatta ( en fazla 25.000 TL ) bulamadım.. Bana bu konuda da yardım ederseniz çok mutlu olacağım.. Herkese iyi günler ve iyi bir hafta sonu diliyorum..Selamlar..

sterlicya' Alıntı:
Herkese merhaba.. 2009 yılında (yukarıda alıntı vardır) sizlerden yardım istemiştim, ilgilenen arkadaşların önerileriyle de bir usta buldum, sorunlarımın çoğu çözümlendi ancak benzin tüketimi anormal derecede fazla.. Buna rağmen bugüne kadar inatla kullandım, asla da satmayı düşünmedim ancak artık maddi yönden bana çok fazla gelmeye başladı bu nedenle arabamı satma aşamasındayım... Bazı araçları denedim ama gönlüm Suzuki'den vazgeçmiyor..Suzuki Vitara'nın yerini hiçbiri tutmuyor..Bu nedenle şimdi otomatik vites, lpg'li 2000-2004 model Grand Vitara 5K arıyorum.. Yaptığım incelemelerde anladım ki lpg'li 2000 motor bir Grand Vitara benim 1600 motor benzinli Vitara'mdan çok daha ekonomik.. (Nasıl bir sıkıntı çektiğimi anlamanız açısından bunu yazıyorum) 2.el ilanlara sürekli bakıyorum , bugüne kadar istediğim fiyatta ( en fazla 25.000 TL ) bulamadım.. Bana bu konuda da yardım ederseniz çok mutlu olacağım.. Herkese iyi günler ve iyi bir hafta sonu diliyorum..Selamlar..

dediğiniz araç 30 000 lira civarıdır ayrıca 4 kapı suzuki bulmak o dediğiniz yıllar için zor. bulursanız da iyi baktırın sorunu yoksa o arabaları kimse satmıyor.

Yaşar Bey merhaba.. Evet, ilanlardan gördüğüm kadarıyla yaklaşık fiyatlar 30000 tl civarında, ben de biraz daha şartlarımı zorlayarak 27000 tl'ye kadar çıktım, önceleri lpg'li arıyordum ama şimdi uygun fiatta benzinli de bulursam alıp gaz sistemini iyi bir ustaya yaptırabilirim diye düşünüyorum.. Umarım yine geçmişte yaşadığım sıkıntıları yeniden yaşamam.. Bu nedenle hangi otogaz sistemi daha uygun olur bana o konuda da bir fikir verirseniz mutlu olurum.. Şimdilerde kredi kartına taksitle de bu sistemler takılıyormuş sanırım.. Yardımınız için teşekkür ediyorum..Selamlar..

ben son 1.5 yıldan bu yana lpg kullandım. zavoli marka taktırdım. ilk araba ile kaza yaptım araba pert oldu kiti söküp 2. araca taktık devam ettik. 2. araçla da geçen ay kaza yaptım lpg hala sağlamdı. kazalı olarak aracı alan arkadaş faturasını kestirdi ruhsata işletip kullanmaya devam ediyor. ben eğer lpg fiyatları saçmalamayıp eskisi gibi olursa yine zavoli taktıracağım. eşimin aracında sıfır alındığından buyana lpg var onunki brc onda da hiç sorun yaşamadık onu da tavsiye ederim ama be zavoliden vazgeçmem.

ayrıca araç alırken suzuki servisinde 200 lira verip expertiz yaptırın kafanız rahat olur. değilse her an heryerden masraf çıkartabilecek bir aracı almayın.

arkadaşlar merhabalar aranıza yeni katıldım 2004 grand vitara 4k aracım var kocaeli bölgesinde tavsiye ediceğiniz usta varmı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR