Suzuki Vitara Geç Çalışma Sorunu Hakkında Yardım 98/1.6 JLX

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avasahin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,113
Ynt: Suzuki Vitara Geç Çalışma Sorunu Hakkında Yardım 98/1.6 JLX

Bence kontak yuvasına önce bir miktar(aşırı değil) WD40 sıkın anahtarını takıp çıkartın(fişeler çalışsın) nekadar rahatladığını sizde fark edeceksiniz. Belkide soruna çözüm olacaktır.
Kendi aracım için uyguladım sonuç mükemmel. Habir hatta evin kapısı ve odanın kapı kilidinede sıktım. Herşey şıkır şıkır oldu, bir deneyin buradan sonucu tekrar konuşalım ;)..

Hakan Bey !

Söylediğiniz gibi WD40'ı uyguladım, belirgin bir rahatlama oldu (Şu an kontağı çıkarmak için kendime doğru çevirirken, anahtar yuvasına doğru baskı uygulamam gerekiyor. Bunun haricinde rahat çalışıyor.) , ancak motor ısındıktan sonra tekrar çalıştırmak için ikinci marşa ihtiyaç duyma durumu devam ediyor.

Zaman bulduğumda sorun için servise başvuracağım, çözülünce buradan bilgi veririm.

İyi Günler..

Etiketler

Sanırım yanlış anlattım, kontak bu şekilde rahatlayacaktır demek istemiştim ;) bu arda kontak takılması konusu ortadan kalkmış oldu.. :smiley:

Engin bey roleyi gördüm ama tarif etmem çok zo,r hiç bişe anlamadım bir elektrikçiye sormam lazım ne yapılmış,haftasonu bakarım inşallah.

tamamdır Raşit bey ilginiz için teşekkür ediyorum

aracımı perşembeden beri kulllanmıyorudum pazar günü çalıştıryım dedim marş basıyo fakat çalışmıyo benzin otomatiğmi bozuldu acaba ?

akü nün alt taraflarından 2 tane siyah kaucuk hortum ile benzin gelir ve gider az daha kalın olanı gelıştir kelepcesini cıkarıp hortum ucunu bir pet şişeye sokun bir arkadaşınız marşa bassın hortumdan benzin gelip gelmedigini anlayabilirsiniz.gelmiyor ise pompa motorundan dır ,benzin geliyor ise sonra buji kablosuna elektırık gelıp gelmedigine bakın ,gecmiş olsun..

akşam bir usta alıp bakacam artıkın teşekkür ederim

benzin gelmiyo usta benzin pompası arızalıdır dedi bilen varmıdır acaba bu pompa ne kadardır

japon denso marka 50tl cıvarıdır 15 tl gıbı de benzin filtresı ,lifte kaldırıp depo sökülünce degişiyor depo inmişken depoyuda temizletip benzin filitresinide degiştirmeyi unutmayın ,lpg de benzin pompası bozma ihtimali yüksek bi durumdur olagandır dua edin evin önünde bozmuş yolda bırakmamış,gecmiş olsun.

immobilizer arızalıymış araç o yüzden kendini kitliyo gibi bi durum varmış bilgisi olup paylaşan olursa sevinirim

Engin bey merhabalar.Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Ama immobilizer arızası bana göre olağan bir problem diye düşünüyorum.Başka markalarda(ki mesela vw markasında) da oluşan bir arızadır.Masraf olarak ve usta olarak inanın pek fazla bir bilgim yok.Ancak size önerebileceğim İstanbul merkezli oto anahtarı üzerine bir firma var.Size daha çok yardımcı olmak isterdim elimden gelen 2 tane site adresi verebilmek.Yanlış anlama olmazsa yaşadığınız yeri belirtebilirseniz belki daha fazla bi yardımım olabilir.Sitenin adresi http://www.immotech.com.tr/ ve diğer adres ise http://www.istanbulanahtar.com/ Umarım yardımcı olabilmişimdir.Kolay gelsin..

immobilizer bu model araclarda yok diye biliyorum ama emin degilim ,bir bilene danışmak lazım derim ,aksıyon oto ,grand oto .yada yetkili servis e bir sormalı varmı yokmu diye ,üstad lardanda HakanIrıklı ya danışabilirsiniz bir fikri olabilir , vitara serisinde olmaması lazım ,eger varsa maddi olarak külfetli bir iş 2 anahtar yapımı kod cüzümü yeniden kodlanması vs, aracın kurtarıcı ile anahtarcıya gitmesi vs 300-500 gibi rakamları aşar 1000 tl gibi rakamlar karşınıza cıkabilir . ilk iş en dogruadres yetkili servistir fakat birkac yerden fiyat alınıp sonra nereye yaptırılıcagı karar verilmelidir..gecmiş olsun.

Sn.Oguz bey merhaba.Benim aracım 98 Vitara JLX ve immobilizer oldugunu Bosch Yetkili servisi soyledi.Ayrıca kontak yerine anahtarın rahat calısması icin bir "sprey" sıkıldı.Ordan biliyorum Vitaralarda immobilizer oldugunu.

bu araçlarda immobilizer var tabiki bu arada immobilizer arızasında kontak marşı çeviriyor ama araç çalışmıyor , yedek anahtar vardı kullanmadığım immobilizersiz düz anahtar oradan biliyorum.

sorun anahtardaymış yani anahtarın birinin çipimi birşeyi bozulmuş diğer anahtar çalıştırdı ama tabi aracı çekmiş bulunduk bi kere sormayın bir kaç gün sanayide uğraştılar ben diğer anahtarı götürüpte anında çalışınca gerçekten tuhaf bir sahne yaşandı
Ankaradayım burda sağolsun Ahmet usta yardımcı oldu
ayrıyeten ilgilenen tüm dostlarada teşekkür ederim

hadi geçmiş olsun ,önemli olan kısa yoldan cözülmesi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR