Suzuki Vitara Alımı için Fikir Verin !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan citir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,467

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara Alımı için Fikir Verin !..

şimdi ben kaç model altı almamalıyım bana alınabilecek en düşük model nedir yani enjeksiyonlusu sanırım tutulanı birde hangi ülkenin üretimlerinin parçası daha uygun ve sorunsuz bulabilirim vede ben o aracın japon üretimi yada canada üretimi olduğunu nerden anlayacağım ya benim daha çok yol almam lazım sanırım işte bunları öğrenelimde öyle alalım diyorum yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim

kaput u actıgınızda akü yanın da yaklaşık 10x10 cm gibi bir plaket göreceksiniz tam karşınıza düz olarak gelicek oradan bakabilirsiniz üretim yeri vs. bilgilerine.

teşekkür ederim hangisiyse alacağım japon deil mi?

oguz1134' Alıntı:
arac karbiratörlü ve kilimasız gibi görünüyor 20-25 beygır kadar eksigi var demek kısaca ve eskı tıp motor . durumunuz müsait ise 2. arac olarak hafta sonları için uygun olup fiyatıda uygun .
güçlü olmayan motor zorlandıkcada dahada cok yakar arazide güç gereklidir eksikligi hissedilir ,karbiratörlü lpg sistemi ndede güçü benzin kadar alamazsınız ,hoşçakalın.
oğuz abi hem işe gidip gelirken hemde hafta sonu için düşünüyorum.yakıt olarakta tabi önemli benim için.çankayada çalışıyorum ve fatihte oturuyorum.yani yaklaşık günlük 66 km.tutuyo gidiş geliş.kendi aracımı satıp almayı çok istiyorum ama işte yakıtta en uygun olanını bulmak mesele.büyüklerimdende acaba hangisi yakıtta daha tasarruflu olur onuda sormak istiyorum?saygılar.

citir' Alıntı:
şimdi ben kaç model altı almamalıyım bana alınabilecek en düşük model nedir yani enjeksiyonlusu sanırım tutulanı birde hangi ülkenin üretimlerinin parçası daha uygun ve sorunsuz bulabilirim vede ben o aracın japon üretimi yada canada üretimi olduğunu nerden anlayacağım ya benim daha çok yol almam lazım sanırım işte bunları öğrenelimde öyle alalım diyorum yardımınız için şimdiden çok teşekkür ederim

1992 sonundan başlayarak 5 kapıların hepsi,ta ki yeni kasa çıkana kadar 1.6 16 valf çok nokta enjeksiyonlu motora sahiptir.
1995 sonundan başlayarak 3 kapıların hepsi,ta ki yeni kasa çıkana kadar 1.6 16 valf çok nokta enjeksiyonlu motora sahiptir.

Aradaki farkı ayırt edemem derseniz işi sağlama almak için en az 1993 model olan 5 kapılı veya en az 1996 model olan 3 kapılı Vitara aramalısınız.

Evet Japon montaj olan daha çok tutuluyor ama İspanyol montaj olanda gayet sorunsuzdur.

Lütfen Araçlar ve Suzuki başlığını inceleyin,bu konuya çokca kez değinildi.. Lütfen sormadan önce biraz araştırın..

volkan14' Alıntı:
oğuz abi hem işe gidip gelirken hemde hafta sonu için düşünüyorum.yakıt olarakta tabi önemli benim için.çankayada çalışıyorum ve fatihte oturuyorum.yani yaklaşık günlük 66 km.tutuyo gidiş geliş.kendi aracımı satıp almayı çok istiyorum ama işte yakıtta en uygun olanını bulmak mesele.büyüklerimdende acaba hangisi yakıtta daha tasarruflu olur onuda sormak istiyorum?saygılar.

1.6 16 valf olan hem yakıt hemde yedek parça fiyatları konusunda tercih edilmelidir.

suankı aracınız sanırım 106
bende 106 gti kullanıyordum
eger peugeotu 120 140 larda kullanıyorsanız
suzukıyı 80 100 arası kullandıgınız zaman peugeottan cok daha az yakar vitara..
benımku karburatorlu aynı mesafede hemen hemen aynı hızlarda (50 60 km ortalama)
vitara cok daha az yakıyor daha agır olmasına ramen...

rah94' Alıntı:
suankı aracınız sanırım 106
bende 106 gti kullanıyordum
eger peugeotu 120 140 larda kullanıyorsanız
suzukıyı 80 100 arası kullandıgınız zaman peugeottan cok daha az yakar vitara..
benımku karburatorlu aynı mesafede hemen hemen aynı hızlarda (50 60 km ortalama)
vitara cok daha az yakıyor daha agır olmasına ramen...
evet 106 xr.eğer öyleyse mükemmel benim için.bu arada pazar günü saat 2 de ostimde araba pazarındaydım.koskoca pazarda 1 vitara gördüm oda inanırmısınız ilandaki araba çıktı.tesadüfün böylesi.hemen arazi çalışıyormu diye sordum,arazisinin arızalı olduğunu söyledi.eteklerdede bazı yerlerinde çürükler vardı.iç kısım yıpranmış.karburötörlü motormuş.yürüyenlerini sordum eh işte dedi.hemen uza dedim bende kendime.1 saat dolaştım bi tane başka vitara bulamadım.

bide benım motorum sıfır parcaların cogu deişti
sekman atılmadı kapaklar degıstı ettı falan
motorun az yakmasında bu cok etkılı

benim fikrim eğer arazide kullanılmayacaksa arazi aracı almanın bi mantığı yok. vitara kar çamur dik rampa falan dinlemez yol yoksa bile kendi yolun açar gider ama sehiriçi binime pek müsait değildir. şehiriçi için biraz hantal kalır. yani ağır arazi vitesini kullanmayacaksanız almayın gerenk yok derim.

not:çıtır arkadaşım 3 ay önce 2003 1.6 vitara wagon jlx i 18250 ye aldım. ona göre alacağınız arabanın fiyatını kıyaslayın

çok teşekkür ederim malesef henüz bulamadım ama ne yapim hoşuma gidiyor şehir içinde kullanacağım en azından hevesimi almak istiyorum...

Arkadaşlar sanırım ben vitara alana kadar bu iş bayağı uzayacak neyse en azından diğer arkadaşlarda bilgilenmiş oluyor ben şimdi bir tane 2001 model glx buldum şimdi benim merak ettiğim konu şu satlık ilanlarına bakıyorum hepsi jlx ama glx parmakla gösterilecek kadar az acaba bu modellleri tutulmuyormu veya glx ile jlx arasındaki farklar nelerdir acaba araç 2001 model komple boyalı sadece sag ön çamurlu değişmiş 13500 tl diyor albenisi çok güzel yine şehir dışından buldum doğal olarak kendim gidip göremiyorum alıp almama konusunda artılarını ve eksilerini söyleyecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

volkan14' Alıntı:
evet 106 xr.eğer öyleyse mükemmel benim için.bu arada pazar günü saat 2 de ostimde araba pazarındaydım.koskoca pazarda 1 vitara gördüm oda inanırmısınız ilandaki araba çıktı.tesadüfün böylesi.hemen arazi çalışıyormu diye sordum,arazisinin arızalı olduğunu söyledi.eteklerdede bazı yerlerinde çürükler vardı.iç kısım yıpranmış.karburötörlü motormuş.yürüyenlerini sordum eh işte dedi.hemen uza dedim bende kendime.1 saat dolaştım bi tane başka vitara bulamadım.
merhabalar arkadaşlar kusura bakmayın muhabbete ortak oldum ama bır 106 gtı ve suzıkı vıtara sahıbı ve kullanıcısı olarak şunu soylemem doğru olur 106 ve vıtarayı kıyaslayamazsınız ;)çünkü biri otoban faresi diğeri arazi faresi ama maksat araç degişmekse doğru seçim aynı para ile hem arazi hem zevk bırde öbür yüzü hem hız hem karizma. secim sizin ama lutfen aynı rafa koymayalım. ;D nede olsa Bir spor araba ile arazide gezemediginiz gibi vitara ile keskin hızlı bir viraja giremezsiniz. ;D karar sizin ::smiley:

evet dogru söylüyorsunuz ama ben henüz birini bile alamadım koskoca adana otopazrında ve mersin pazarında suzuki yok yok...haftaya şansımı tekrar deneyeceğim gerçi haftalardır aynı şeyi yapıyorum yürüdüğüm yolları galericilerin en çok olduğu mekanları seçiyorum nafile yarın birgün galericilerde taşınacakmış o zaman ne yapacağım dur bakim neyse uzun lafın kısası bana 2 kapılı 96 ve üstü veya 4 kapılı 96 veya üstü suzuki vitara lazım duyurulur gerçi herkes biliyor sanırım:smiley: bu sevdadan vazgeçmeden bulmam lazım yoksa kış gelmeden normal bir araç alacağım oda öylece kallır elimde ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR