Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Suzuki Vitara 1.6 almak istiyorum ama km leri çok yüksek oluyor. Acaba ömürleri ne kadardır ki ona göre aldığımız veya baktığımız aracın km'sine normal diyelim.
kullanim kosullarina, kullanan kisinin tarzina, bakimlarinin zamaninda yapilmasina... vb bircok sebep motor ömrünün uzunlugunu etkiler. normalde 700.000 falan diye duymustum bir zamanlar...
Konu ile ilgili olarak forumda bir arama yaparsanız bir çok cevaba ulaşabileceğinize inanıyorum. Bir ara yine bu konu tartışılmıştı. Benimde cevabım hali hazırda yürür durumda 290.000 kmde olanını gördüğümdü.
bende 1600 motor var 12 yılda 120 000 km yapmış ben 6 yılda 130 000 daha eklesem bin şükür o zaman elimde olursa motor yapılmayı haketmiştir diye düşünürüm.
Tamamen kullanımla alakalı
Serviste 400.000 km yol yapmış motoru iyi durumda ve hala orjinal ön takımıyla kullanılan suzukiye bakım yapılıyordu
Nasıl rot başı, rot kolu değişmeden bu kadar km yol yapmış,hayret etmiştim, valla takdir edilecek bir kullanım şekli
Sıfır bir araç alın bir-iki defa hararet görsün, conta yaksın, kapağı kapakçıya gönderip yeni bir contayla bağlayın. 10 bin km sonra başlasın yağ yakmaya. Motorların ne yapacağı belli olmaz. Segmanlar ağız ağıza gelsin başlasın yağ yakmaya. Yağ filitresi dağılsın ve tıkansın motor başlasın vuruntuya. Usta segman atsın kol yatağını değiştirmesin motor başlasın vuruntuya. Usta krang yağ boşluğunu ayarlıyamasın motor yatak sarsın. Usta piston burçlarını sıkı taksın motor piston pimini kessin bloktan dışarı çıksın. Üst kapak contası üretim hatalı çıksın yağa su karışsın yatak sarsın. Motorun ömrünü tahmin etmek çok zordur. Motoru kendi haline bırakıp marşa basmak lazım
98 model suzuki ye biniyorum kilometre 280 binde herhangi bi sorun yok bas marşa yola devam diyor.....böyle araba görmedim daha....nihat korkmaz saygılar sunarım tüm suzukiçilere...