Suzuki Vitara 1.6 Motor Ömrü Kaç Km'dir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,076

ümiterkan

Zirve
Yer
Rize
Suzuki Vitara 1.6 almak istiyorum ama km leri çok yüksek oluyor. Acaba ömürleri ne kadardır ki ona göre aldığımız veya baktığımız aracın km'sine normal diyelim.

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara 1.6 Motor Ömrü Kaç Km'dir ?

kullanim kosullarina, kullanan kisinin tarzina, bakimlarinin zamaninda yapilmasina... vb bircok sebep motor ömrünün uzunlugunu etkiler. normalde 700.000 falan diye duymustum bir zamanlar...

Konu ile ilgili olarak forumda bir arama yaparsanız bir çok cevaba ulaşabileceğinize inanıyorum. Bir ara yine bu konu tartışılmıştı. Benimde cevabım hali hazırda yürür durumda 290.000 kmde olanını gördüğümdü.

Bu arada motor yaptırmaktanda korkmayın :smiley: Örneğin CJ 'ler kimbilir kaç milyon km.yapmışlardır ama Türkiye'yi dolaşabilirsiniz.

Tamamen kullanımla alakalı
Serviste 400.000 km yol yapmış motoru iyi durumda ve hala orjinal ön takımıyla kullanılan suzukiye bakım yapılıyordu
Nasıl rot başı, rot kolu değişmeden bu kadar km yol yapmış,hayret etmiştim, valla takdir edilecek bir kullanım şekli :smiley:

Sıfır bir araç alın bir-iki defa hararet görsün, conta yaksın, kapağı kapakçıya gönderip yeni bir contayla bağlayın. 10 bin km sonra başlasın yağ yakmaya. Motorların ne yapacağı belli olmaz. Segmanlar ağız ağıza gelsin başlasın yağ yakmaya. Yağ filitresi dağılsın ve tıkansın motor başlasın vuruntuya. Usta segman atsın kol yatağını değiştirmesin motor başlasın vuruntuya. Usta krang yağ boşluğunu ayarlıyamasın motor yatak sarsın. Usta piston burçlarını sıkı taksın motor piston pimini kessin bloktan dışarı çıksın. Üst kapak contası üretim hatalı çıksın yağa su karışsın yatak sarsın. Motorun ömrünü tahmin etmek çok zordur. Motoru kendi haline bırakıp marşa basmak lazım :smiley:

98 model suzuki ye biniyorum kilometre 280 binde herhangi bi sorun yok bas marşa yola devam diyor.....böyle araba görmedim daha....nihat korkmaz saygılar sunarım tüm suzukiçilere...

slm.ben 93 jlx 3kapılı vitarama şanssız bir şekilde 120.000de motor yapmak zorunda kaldım.

ben anlamam ama ARACIN YAĞINI ZAMANINDA HATTA DAHA ÖNCE DEĞİŞTİR 2 YAĞ FİLTRESİNİDE HER YAĞDA DEĞİŞTİR ÇOK KM YAPARSIN BAŞKA BİŞEY GEREK YOK

Bilinçi kullanımda japon araçlarının motorları rahat rahat 300 bin km yi deviriyor.Yeterki bakımı aksatılmasın ve hararet yaptırılmasın.

motor benzinliyse helede japon ise en az 300 bin gider dizel gibi degil sıkıştırma oranları düşük oldugundan motor bitmiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR