Suzuki Vitara 1.6 Motor Ömrü Kaç Km'dir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,078
Ynt: Suzuki Vitara 1.6 Motor Ömrü Kaç Km'dir ?

Bence japonlar motor yapma işini çok iyi biliyorlar. Seri, düşük yakıt tüketimi, hacmine göre yüksek güç, sağlamlık ...

Etiketler

arkadaşlar bu arabaların ömrü öyle kolay bitmiyor. geçenlerde rot balansa götürdüm üzerinde orj. rot kolları ve salıncakları duruyordu ve milim esneme yoktu. bu yüzden vitaraları seviyrum

erenatac' Alıntı:
Bilinçi kullanımda japon araçlarının motorları rahat rahat 300 bin km yi deviriyor.Yeterki bakımı aksatılmasın ve hararet yaptırılmasın.

isuzu alarda 1 000 000 milyon k yapan var bu araclarda bunlşara yakın km yapar bence ama yağ değişimi çok önemli gerisi yalan

önceden çalıştığım şirketin tüm araçları 1.6 vitara idi. 450 bin km yapan vardı içlerinde. Eşek gibi dağda bayırda kullanmamıza ve asfaltta diğer arabalarla yarış yapmamıza rağmen pes etmediler uzun zaman. fakat bendeki 230 bin km de gömlek, piston ne varsa kırdı.
sağlam arabalar aslında. ama fazlaca zorlanmaya gelmiyorlar.

Motor ömrü bir çok faktörün etkilediği tam olarak tahmin edilemeyen çok bilinmeyenli bir denklemdir. Ancak elimdeki örnekler bakacak olursak iyi bir kullanım ve bakımla motorlar 200.000 ile 400.000 km aralıgında kullanılabilir.
Örnek:
Şirket içinde kullanılan tbiri caizse "eşşek" görevi yapan Renault Expres aracımız, 338.000 km sonra motor açıldı segman atıp kapatacak kadar iyi durumdaydı. Açmışken ana ve kol yatak takım piston ve sibop kayıt değişimi ile toplattım. Hani aynen toplayın desem olacak parçalar ve ölçüler uygundu. Bu aracın her 5000 km'de yağ+filitre her 10000 buji+hava filitre degiştirimiş ve bakımlı tutulmuştur.
Örnek:
Arkadaşımdaki Dogan SLX 250.000 km 2 kez hararet ve birkez kapak taşlama ya rağmen canavar gibi gidiyordu, o araçda bakımlı bir araçdı.

Bu örneklerden sonra normal şartlarda ve düzgün kullanılan bir Suzuki motorunun Renault ve Dogan'dan aşağı kalacağını düşünmüyorum. Isuzudaki 1.000.000km ve yukarıda bir arkadaşın dediği 450.000km örnegi ve Akdeniz bölgesinde kullanılan kiralama araçlarının çogunlugunun sorunsuz ve problemsiz olaması sebebi ile Suzuki olması, bu tezi doğrular nitelikte.

" Arkadaşımdaki Dogan SLX 250.000 km 2 kez hararet ve birkez kapak taşlama ya rağmen canavar gibi gidiyordu, o araçda bakımlı bir araçdı"

Bu doğan şuan yağ yakmıyor mu ?

Olay 4 yıl önceydi hafif bir yag yakma vardı ama gayet sağlklıydı. Daha sonra satıp başka bir araç aldı..ama uzun süre kullanıp sanırım 270.000 lerde sattı.

vosdost' Alıntı:
" Arkadaşımdaki Dogan SLX 250.000 km 2 kez hararet ve birkez kapak taşlama ya rağmen canavar gibi gidiyordu, o araçda bakımlı bir araçdı"

Bu doğan şuan yağ yakmıyor mu ?

burda 500 000 km yapan var gecen gün taxı de kartal vardı 465 000 km hala tık yok sizlerinde dedimya en iyi bakım zamanında değişen yağdır

Arac yağ yaksada, vuruntu yapsada çalışmaya devam eder. Ancak yaktığı yağ bujileri yağlamaya başlarsa sıkıntı başlar. Bu kadar km yaptıktan sonra özellikle tofaş için motorda vuruntular başlamış olmalıdır. Vuruntuda olsa motor çalışır. Bloğa ve kranga zarar vermeye başlar. Krangın değişimi kolay fakat blok taşlama sınırını geçerse bu sefer yerli yatak denilen tornacının yaptığı ana yatakları kullanmak gerekir oda sağlıklı olmamaktadır.

1998 Suzuki Vitara 1600 Motor isteği

Herkese Selam Söz Suzuki Vitara motorundan açılmışken.
Ben Vitaramın yaratılış amacına uygun kullandım, hakkını verdim ve şu an:

Benim Faturalı 1998 Suzuki Vitara 1600 Motor bloğuna veya motoruna ihtiyacım var.
Forma yazarak veya beni arayarak bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Telefon numaram 0532 292 26 92

yağ bakımı vs bakımları düzenli yapılırsa 500 bin yapar rahat fazlası olur hararet yapmadan her hararet motorun ömrünü azaltıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR