Suzuki Muhtelif Parçalar Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,150

bigalı

Kamp II
Yer
çanakkale
2001 model 1,6 jlx otomatik 5 kapı aracıma ön tavan lambası ve triger setleri almam gerekiyor.Aracımı daha dün aldım ve bu araçlar hakkında bilgim yok.Parçası nereden temin edilir,motor yağı ne konur,buji ne marka kullanılır gibi bilgilere ihtiyacım var.Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Saygılar
Mustafa

Etiketler
Ynt: Suziki Muhtelif Parçalar Arıyorum

Ayrıca ön farların yükseklik ayarı yapılan düğmesinden akşam ayarlamaya çalıştım çalışmıyor.Birde otomatik vitesteki L yazan ve 2 yazan yer ne işle yarıyor.Onuda bilmiyorum :D

ngk BKR6E buji numaranız / 10/40 tam sentetik yag kullanın /10 bin km de yag +yag f. +hava f. degiştirin /40 de bir defransiyel + ve şanzımanların 4 adet yerin yagı degiştirin 75/90 tam sentetik kullanın 6 lt cıvARI gider ,bujileriride 20-30 bin gibi degiştirin ,arazide olacaksanız + olarak bagajda hava filitresi bulundurun .
istanbul aksarayda yaklaşık 20 tane japoncu var parcaları mevcut ,netten genc tokel i aratın parcalar için . :smiley:
takıldıgınız konularda özelden mesaj atın yardımcı omaya calışırım.

Oğuz bey çok teşekkür ederim değerli bilgileriniz için. :smiley: Birde vitesin alt tarafında bir düğme var ona basınca bir yazı çıkıyor göstergelerin sol tarafında o ne işe yarar.

'' Birde vitesin alt tarafında bir düğme var ona basınca bir yazı çıkıyor göstergelerin sol tarafında o ne işe yarar.''

orjinalinde el fren arkasına arka cam dügmeleri haricinde bir şey olmaz ,eski sahibinden bu konuda bilgi alırsanız en sıhhatli o olur .

ekranda dügmeye basınca ne yazıyor ?

havalı korna ,sis farı benzeri bir şey olabilir . :smiley:

Ynt: Suzuki Muhtelif Parçalar Arıyorum

'' Birde vitesin alt tarafında bir düğme var ona basınca bir yazı çıkıyor göstergelerin sol tarafında o ne işe yarar.''

öncelikle aracınız hayırlı olsun.

over driver düğmesinden bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.Aracı en son vitesden bir alta alır ve tekrar vites yükseltmez siz düğmeye tekrar basana kadar.ben rampa çıkış ve inişlerde kullanıyorum.inişlerde fazla fren kullanmamak için,rampa çıkışlarındada sürekli vites değişimi yapmasın ve devirden düşmemek için.(umarım bildiklerim doğrudur.)

Şu işareti yerdeki düğme ne işe yarar ve hangi konumda durmalı??

24057278po4.jpg

vitesin başparmak kısmındaki over drive tuşu arkadaş anlatmış diğeri yani sizin resimde işaretlediğinizz ise a/t power tuşu N normal P power demek yani tuşu P konumuna alırsanız araç (göstergede power işiği yanar) daha yüksek yani 4000-4500 devir civarı vites değiştirir N konumundaysa 2500 devir civarı vites değiştirir kolay gelsin parça konusundada oğuz bey gerekli bilgileri vermiş teşekkürler

overdrive tuşu vites kolu üzedinde elinizi yumduğunuzda baş parmağınızın altında kalır bastığınızda ekranda over drive işığı yanar

coolpix' Alıntı:
over driver düğmesinden bahsediyorsunuz anladığım kadarıyla.Aracı en son vitesden bir alta alır ve tekrar vites yükseltmez siz düğmeye tekrar basana kadar.ben rampa çıkış ve inişlerde kullanıyorum.inişlerde fazla fren kullanmamak için,rampa çıkışlarındada sürekli vites değişimi yapmasın ve devirden düşmemek için

Selam
overdrive ı anlatmışsınız ama bildiklerime göre biraz çelişkili geldi.

Bildiğim overdrive sadece en üst viteste acık yolda ilerlerken fonksiyon kazanır ve gaz bırakıldığında kompresyondan dolayı fren etkisi olmaması için motor devri en aşşağıya düşer( sanki vitesi boşa almış gibi) gaza tekrar basıldığında devir yerine gelir.Bu yakıt ekeonomisi sağlar.Bazı araçlarda her viteste overdrive olabilir.(çok nadir)

Zaten bir alt vitese aldığınızda overdrive çalışmayacağı için inişler kompresyonlu (motor frenli) vitesde üst kademeye geçmez.acaba bu konumda overdrive düğmesine basınca vites büyüyormu aracınız da merak ettim.

kilhan' Alıntı:
Selam
overdrive ı anlatmışsınız ama bildiklerime göre biraz çelişkili geldi.

Bildiğim overdrive sadece en üst viteste acık yolda ilerlerken fonksiyon kazanır ve gaz bırakıldığında kompresyondan dolayı fren etkisi olmaması için motor devri en aşşağıya düşer( sanki vitesi boşa almış gibi) gaza tekrar basıldığında devir yerine gelir.Bu yakıt ekeonomisi sağlar.Bazı araçlarda her viteste overdrive olabilir.(çok nadir)

Zaten bir alt vitese aldığınızda overdrive çalışmayacağı için inişler kompresyonlu (motor frenli) vitesde üst kademeye geçmez.acaba bu konumda overdrive düğmesine basınca vites büyüyormu aracınız da merak ettim.
over dirive tuşuna basılınca göstergede o/d off işığı yanar ve araç son vitesi kullanmaz inişlerdede kullanılabilir motor devirini düşük tutmakla alakası yoktur

sahin05' Alıntı:
over dirive tuşuna basılınca göstergede o/d off işığı yanar ve araç son vitesi kullanmaz inişlerdede kullanılabilir motor devirini düşük tutmakla alakası yoktur

suat bey güzel söylemişsiniz ama kullandığım 4*4 olmayan otomatik şanzuman aynen yukarda bahsettiğim gibi çalışmaktaydı. :smiley:
En üst vitese geçmesini istemediğiniz durumlarda eğim tırmanma ve inişlerde D konumu yerine bir alt vitese veya daha küçük bir vitese getirerek bu işi zaten yapabilirsiniz değilmi ::smiley:
Aşağıda overdrive değince karşıma cıkan birkaç cümleyi kopyaladım.
Bunun gibi bir çok şey bulabilirsiniz.
Overdrive amacı yakıt ekonomisidir.
Söylediğiniz gibi siz düğme ile bu fonksiyonu iptal ediyorsunuz.Yukarıda anlattığım overdrive fonksiyonu olan şanzumanda çalıştığında fonksiyonun çalışma mantığıdır.
Selamlar

Overdrive
A transmission in which the highest gear ratio is less than a one-to-one ratio. This means the drive shaft turns faster than the engine crankshaft. The overdrive feature saves fuel and, because the engine runs slower, engine wear and noise are reduced.

Overdrive
Overdrive (on a car ) means the final drive(tailshaft) rotates faster than the engine. On 5- speed transmissions, 4th has a 1:1 ratio and 5th is in overdrive.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
merceuriii

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR