Suzuki Muhtelif Parçalar Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,151
Ynt: Suzuki Muhtelif Parçalar Arıyorum

Bildiğim overdrive sadece en üst viteste acık yolda ilerlerken fonksiyon kazanır ve
gaz bırakıldığında kompresyondan dolayı fren etkisi olmaması için motor devri en aşşağıya düşer( sanki vitesi boşa almış gibi)
gaza tekrar basıldığında devir yerine gelir.Bu yakıt ekeonomisi sağlar.Bazı araçlarda her viteste overdrive olabilir.(çok nadir)

Yukarıda yazılan açıklama, daha çok cut-off (yakıt kesme) sistemini açıklamakta.

over drive otomatik vitaralarda 4 ileri olan vites sayısını, 3 ileri şekilde kullanmaktadır.
vites değiştirme aralıklarını değiştirmekte, 4000-4500 devir üzerinde vites değiştirmekte
daha spor kullanım sağlamaktadır. Yakıtı bir miktar arttırmaktadır.

Etiketler

objektif' Alıntı:
Bildiğim overdrive sadece en üst viteste acık yolda ilerlerken fonksiyon kazanır ve
gaz bırakıldığında kompresyondan dolayı fren etkisi olmaması için motor devri en aşşağıya düşer( sanki vitesi boşa almış gibi)
gaza tekrar basıldığında devir yerine gelir.Bu yakıt ekeonomisi sağlar.Bazı araçlarda her viteste overdrive olabilir.(çok nadir)

Yukarıda yazılan açıklama, daha çok cut-off (yakıt kesme) sistemini açıklamakta.

over drive otomatik vitaralarda 4 ileri olan vites sayısını, 3 ileri şekilde kullanmaktadır.
vites değiştirme aralıklarını değiştirmekte, 4000-4500 devir üzerinde vites değiştirmekte
4000-4500 devir üzerinde vites değiştiren A/T power tuşu sanırım overdrive tuşuna bastığınızda 1-2-3 vites geçişleri aynı devirde yapılıyor 3le giderken o/d off işe yaramıyor yani elle aracı 2 ye çekmeniz gerekli

bugün serviste ustaya over-drive tuşunu sorduğumda
araç hızlıyken hızlanmasına katkı sağlayıp kompresyonu çabuk tamamladığını
yavaşkan tersi bir motor kompresyonuyla yavaşlamasını (örneğin yokuş aşağı) sağladığını söyledi.
deneyimi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

kulanma el kitabında
gösterge paneli kısmında
"o/d off " lambası (eğer varsa)
4 ileri otomatik vitesli araçlarda (5 mekanik vitesli
araçlarda kullanılan 5.vites görevini yapar.) Kontak anahtarı "On" ve
otomatik vites kolu 4.konumda ampülün çalıştığını göstermek için
kısaca yanar ve söner.
yazıyor.

aracınızın kullanımı bölümünde
Hızlı Otomatik Vites
Bu vites, 4- vitesli ( 3-vites artı over drive)
otomatik vitestir. Overdrive kapatma düğmesi
kullanılarak vites over drive pozisyonuna geçmeyen
3-vitesli otomatik vites haline getirilebilir. Vites kutusunu
3 vitesli duruma getirmek için overdrive kapatma düğmesine basıp bırakınız.
düğme dışarı çıkacak ve kumanda panosundaki "o/d off" gösterge lambası yanacaktır.
Vites kutusunu yeniden 4-vitesli duruma getirmek için overdrive kapatma düğmesine tekrar basınız.
Düğme içeride kalacak "o/d off" lambası sönecektir.
Not: Arazi vitesi "4L" pozisyonunda iken 4-vitesli otomatik vites,
3-vites durumunda kalacaktır.

Aynı zamanda bir guç durumu seçici anahtar bulunmaktadır.
Yokuş çıkmak için daha fazla gücü ihtiyacınız olduğunda veya daha çabuk hız kazanmak içinde
düğmeyi " P " (güç) konumuna getiriniz. Kumanda panosundaki "power" gösterge lambası yancaktır.
Normal kullanım için düğmeyi "N" (normal) drumuna getiriniz. "power" gösterge lambası sönecektir.

objektif' Alıntı:

anlatımdan cut-off gibide anlaşılabilir.Fakat yukarıda over drive dan bahsetmiştim.
Daha sonraki acıklamalarda da zaten aynı konuya gelmişsiniz.
Vitarada over drive fonksiyonu düğme ile iptal ediliyor.Yani normal kullanımda overdrive devrede .Bu durumda araç nasıl tepki veriyor bunu anlatmaya çalışmıştım.
Bunun altında ki amaç yakıt ekonomisi ve motor devrini düşürerek gürültü engellemek aynı zamanda motor ömrünü uzatmak gibi faydası vardır.
Over drive ın amacı budur.Bu fonksiyonu kapatırsanız vitarada ne olur bunu bilmiyorum.
Genellikle vites kutusunda (otomatik yada manuel farketmez) 1.1 oranın dan uzun olan oran ekonomi amaçlıdır ve bu viteside sollama için değil aynen over drive olarak kullanırız.
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR