SUZUKİ JİMNY SORUN

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kayaaydın Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,541

Kayaaydın

www.tamsan4x4.com
Yer
istanbul
Web
www.tamsan4x4.com
Arkadaşlar merhaba.yeni aldığım jimny'mde küçük mü büyük mü olduğunu bilmediğim ve ne olduğunu çözemediğim bir problemle karşılaştım.belki daha önce başına gelen arkadaşlar olabilir ve paylaşırlarsa daha kolay yoldan sorunu çözebilirim diye böyle bir konu açmak istedim.
2007 model,68.000 km de ve offroad donanımlı aldığım aracımda 4L yada 4H kullanımında bir sorun yok fakat 4X2 de giderken sert kalkış yaptığımda şanzımandanmı defransiyeldenmi geldiğini anlayamadığım bir çatırtı geliyor fakat gidişinde herhangi bir problem yok.aracın debriyajıda bitmek üzere,bununla bir alakası olabilirmi bilmiyorum.başına gelen yada ne olduğunu anlayabilecek arkadaşım var ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.teşekkürler.

Etiketler

Ynt: SUZUKİ JİMNY SORUN

Aracınızda dönüşlerde arka difften tık tık tık diye ses geliyorsa %100 kilit vardır demektir.%100 kilitler bazen kalkışlarda yada giderken çat diye ses çıkarabilir.Belki o olabilir

Şöyle anlatayım;ben ilk kez offroad donanımlı bir araç kullandım ve bana anormal kötü geldi.bu derece rahatsız hayal etmemiştim aracı.araçta olanlar:yükseltme kiti,arazi için lastikler,spacer,snorkel,koruma demirleri,sis farları ve ufak tefek unuttuğum ayrıntılar,offroad konusunda yeniyim ve bilmediğim birşeyler mutlaka olabilir,mazur görün lütfen.dediğim gibi araca ilk bindiğimde çok itici geldi,direksiyon bir sağa bir sola gidiyor(asfaltta)çok sert,yerinden kalkamayan bir araçla karşılaşınca ürktüm açıkçası.üstüne birde sert kalkışta bahsettiğim çatırtı,2 ye attığımdada debriyajın kaçırması resmen girme bu işe dedi bana sanırım ama inat işte.debriyajın ayağımı debriyajdan kestiğim yerde kavramasıda cabası.arabayı alır almaz korkmaya başladım yani.

Sağlam bir rot balanscıda rot-balans ayarlarına baktır. Extrem lastik takılı değilse de lastikler üzerindeyken balans yapılsın.
Spacer'ın kimin imalatı olduğunu bilmiyorsan onu da kontrol etmekte fayda var. Balansına olumsuz etkisi olabilir.
Yükseltme sonrası gezmeyi ofset jantla bir miktar iyileştirmiştim ama tam anlamıyla giderememiştim.

Büyük lastik L 'da sorun değil ama asfallta da kullanacaksan yani H 'de daha çok baskı yersin :smiley: Becce'nin ürettiği ayna mahruti veya sj şanzımanı uyarlaması konusunda Aksiyon Murat usta ile konuş. Bir de italyan trial jimny reduction gear uygulaması var. Bu üçü dışında başka da çözüm yok. Ama tüm bu uygulamalar zaten 3000 devirde 80 yapan bir araç için asfalt kullanımda fazla yakıt ve motor gürültüsü olarak geri gelecektir. Ortalama da 2000 TL civarında maliyetin olur.

Kayaaydın' Alıntı:
Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim.balans la düzelmedi,spacer kontrolü yapmam lazım sanırım.

Lastik üzerindeyken balans yapıldıysa spacerı kontrola gerek yok.
Direksiyon kutusu üzerindeki ayar vidasını bir miktar sıktırın. Ama dediğim gibi çok ufak fayda sağlar.

Direksiyon amortisörü takan arkadaşlar olmuştu. Forumda aratıp, bulabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR