Suzuki Grand Vitara XL7 Enjektör Kaynatma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zafer kartal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,855

zafer kartal

Ana Kamp
motor üskaputundaki havalandırmadan dolan yağmursuyu enjektörlerlere gelerek kaynama yaptı acama nasıl bir yol izleyerek enjektörleri çıkara bilirim. yardımlarınız için teşekkür ederim

xl7.jpg

Etiketler
Ynt: Suzuki Grand Vitara XL7 Enjektör Kaynatma

bence eliniz bu işlere yatkın degil ise ellemeyin derim daha çok arıza çıkartır bu son sistem dizeller. kaynama yaptıgını nerden anladınız daha detaylı yazarmısınız

kaynatma yaptığını serviste temizlemek için sökmeye çalışırken anladık. servis dışındaki özel enjektör temizleyicisine gittim onlarda sökemedi. serviste problemin tek çözüm yoluvar motor üst bülöğünü sökeceğiz diyor.
xl7 genel hastalığı bu başına gelen arkadaş varsa bilir.

şimdi olayı anladım enjektör kütügü nü çıkartamıyorsunuz ,bencede silindir kapagını sökmek daha mantıklı ,yoksa zorlandımmı kafa yada enjektör zarar görür ,servis genel hastalık dedigiine göre dogrudur.mercedes vito nun 110 modellerindede böyle problem görmüştüm onda da kafayı söküp işi hallettiler

sökeceğizde en mantıklı nasıl olur diye araştırıyorum.
arabanın yatması, çözümün uzun olması, masrafın çok olması bunlar çeşitli etkenler.
en önemli etken araç daha 100000 km'de motor üskapak açmak zorunda bırakması.

Kardeş,
benim de 2006 model xl7 aracımın başına geldi.Daha motor 70,000 de.Ben bakım yaptırmak için söktürmek istedim ilki rahat çıktı sonrakiler çıkmadı.Çorluda bir ustaya gittim çektirme ve vurdurma yöntemi ile çıkardı.Bütün sanayi hiç uğraşma çıkartamassın dediği enjektörler 3 günde söküldü.
Bütün disel arabalarda sık sık yapmak lazım bu işlemi.Normalde buji sökmek kadar kolay bir olay.söküldükten sonra çubuk yağlanıp takılacak okadar.

hakan

motor üskaputundaki havalandırmadan dolan yağmursuyu enjektörlerlere gelerek kaynama yaptı...

Kaynama yaptı derken kastedilen nedir?
Motorun içine su mu kaçıyor?
Üstünden duman mı çıkıyor? ???

Enjektör kaynatma dedikleri enjektörün korozyon,pas gibi nedenlerden dolayı girdiği yuvaya yapışması gibi düşünebiliriz.yani enjektörün kendisi girdiği yuvaya yapışıyor,sanki 2 demirin kaynak makinası ile birleştirilmesi gibi.Eğer sağlam kaynamışsa çıkartılması çok zor.Benim arabadan çıkarmak için 4 ton kuvvetle yukarı çekmeye çalıştılar çıkmadı.

merhaba bostancıda özel suzuki servisiyim ugrarsanız yardımcı olalım ;) ;)

motor üskaputundaki havalandırmadan dolan yağmursuyu enjektörlerlere gelerek kaynama yaptı

Yaptığım araştırmada dizel araçların birçoğunda bu durum olabiliyor.
Havalandırmadan yağmur suyu girmesi ana faktör değil kanımca.
Tek sebep bu olsa o yarığı oraya yapmazlardı. Kaldı ki su irtibatı olmayan başka marka-modellerde de
olabiliyor.

Peki enjektörleri çıkarma ihtiyacı neden gerekti?
Kurumlanma vs. desek bunu giderecek başka yöntemler de var.

Merhaba,
Tabiiki her dizel araçta olabiliyor.Motorun yapısına bağlı tabii.mesela benim arabam 2006 model 70,000 km de.2008 model Ssangyong Action modelinde de olmuş.onda mesela hava girişi yok ön kaputta.Kaldıki benim arabam da bu başıma geldiği zaman bütün yabancı siteleri araştırdım nedir nasıl sökülür diye,kaynamış yeni model BMW nin görüntüleri vardı youtbede.Adamlar vinç gibi bir düzenekle çıkarmaya çalışıyorlar sonunda emjektör dayanamayıp kopuyor.

Benim aracımda hiç bir sorun yoktu,kia cerato dizel arabası olan bir yakınım karbon clean işlemi yaptırdı enjektöleri söktürerek,ve performansın arttığını söyledi,bende bunun üzerine yaptırayım dedim.

Normalde bütün dizel araçlarda 20,000 de bir enjetörlerin sökülüp motor içine giren çubuğun yağlanıp tekrar takılması gerekiyormuş ki paslanıp girdiği yerin duvarına yapışmamaı için.
Ve eğer yarın öbür gün depodan gelen pislikle,kötü mazot,enjektör arızalanırsa mutlaka sökülmesi gerekiyor.Sökülemesse işte macera ozaman başlıyor.

Benim anlamadığım konu ise şu : Bunu bütün servisler bilmesine rağmen niye uyarmıyorlar vede ağır bakım dedikleri uyduruk isim altında bu bakımı niye yapmıyorlar?Bozulsunda çok para alalım diye herhalde.Kaldıkı enjektör sökümü triger kayış değişiminden daha kolay ve çabuk.Eski benzinlilerde buji sökmek gibi......

saygılarımla

Merhabalar,
2006 model xl7 kullaniyorum ve 115000 km'de. Hafif siyah duman atiyo diye servise gosterdik, enjektor dediler. Sokmeye calistilar olmadi, kirilirsa tanesi 2200tl + kdv dediler.
Izmirde tanidik bosch servisinden kesin sokme garantili olarak randevu aldik. Adamlar her kaynayan enjektoru ozel makinalariyla sokuyorlarmis. Merakla bekliyoruz.. Bu arada aracim dolu depodan isik yanana kadar 550 km yapiyor. Sizlerin verdigi verilere gore baya fazla. Fazla yakisin sebebi enjektor mudur? Bilgilendirirseniz cok sevinirim.

Merhaba,
Benim aracım da 2006 model TDI. 115 km' de benimki de.
Fakat ben bir depo ile 700 km gidiyorum.
Sonucu bizimle de paylaşır mısınız, sebebi neymiş ?

resimler anlatıyor.durumu..! bu aparatla cıkarılabiliyor.. ;) :smiley:

http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/311056014a.jpg

http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/abf89977819dbd90e75eca53c50d4947.jpg

http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/t_311056014.jpg

http://i444.photobucket.com/albums/qq163/oguz1134/1h0piffw.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR