Ynt: Suzuki Grand Vitara XL7 Enjektör Kaynatma
Merhaba,
Tabiiki her dizel araçta olabiliyor.Motorun yapısına bağlı tabii.mesela benim arabam 2006 model 70,000 km de.2008 model Ssangyong Action modelinde de olmuş.onda mesela hava girişi yok ön kaputta.Kaldıki benim arabam da bu başıma geldiği zaman bütün yabancı siteleri araştırdım nedir nasıl sökülür diye,kaynamış yeni model BMW nin görüntüleri vardı youtbede.Adamlar vinç gibi bir düzenekle çıkarmaya çalışıyorlar sonunda emjektör dayanamayıp kopuyor.
Benim aracımda hiç bir sorun yoktu,kia cerato dizel arabası olan bir yakınım karbon clean işlemi yaptırdı enjektöleri söktürerek,ve performansın arttığını söyledi,bende bunun üzerine yaptırayım dedim.
Normalde bütün dizel araçlarda 20,000 de bir enjetörlerin sökülüp motor içine giren çubuğun yağlanıp tekrar takılması gerekiyormuş ki paslanıp girdiği yerin duvarına yapışmamaı için.
Ve eğer yarın öbür gün depodan gelen pislikle,kötü mazot,enjektör arızalanırsa mutlaka sökülmesi gerekiyor.Sökülemesse işte macera ozaman başlıyor.
Benim anlamadığım konu ise şu : Bunu bütün servisler bilmesine rağmen niye uyarmıyorlar vede ağır bakım dedikleri uyduruk isim altında bu bakımı niye yapmıyorlar?Bozulsunda çok para alalım diye herhalde.Kaldıkı enjektör sökümü triger kayış değişiminden daha kolay ve çabuk.Eski benzinlilerde buji sökmek gibi......
saygılarımla