Hayırlı olsun güle güle kullanın. Tercihiniz iyi olmuş. Ben 1 yıl önce 2005 model 2.7 crd vision serisine sahip oldum. Geçen sene bütçeyi zorlayıp 63.000 TL ye almıştım. Çünkü daha aşağı ki fiyatlar masraf çıkarabilirdi. Ama yine de 1 yıl içerisinde yağ ve periyodik bakımını yaptım. Yağ bakımı biraz masraflı haliyle. 6 aydır da BF KO2 kullanıyorum. yükseltme işine hiç girme zaten bu araçların orijinal yüksekliği sana fazlası ile yeter. Lastik ebadını benim gibi %3 büyütebilirsin. Bu da yükseklikte +1,5 cm falan ediyor.
Sol tarafta On tuşuna basarsan sabitleyici açıldı uyarısı verir. Hemen altında ki Set tuşuna basarsan devreye girer (o anki hızın).. Off tuşuna basarsan hız sabitlemesi devreden çıkar gaz pedalına bağlı olur. Sğ tarafta ise hafıza modu ve hız arttırma ve düşürme var. Mesela sabitleyici devrede iken frene basarsan devreden çıkar ama sağ da ki Resume tuşuna basarsan tekrar o hıza yükselir. O tuş aynı zamanda hızı arttırır. Her basıs 3 km yükseltir.. Coast ise hızı düşürür. Bu durumda gaza basmazsın.. Cansel tuşu ise sabitleyici devreden çıkarır ama cruise iptal olmaz.. Tekrar Resume tuşuna basarsan son ayara gelir. MEsela seyir halinde sabit hız açıkken ileride kırmızı ışığın yandığını gördün diyleim. O durumda Cansel tuşuna basarsan hız sabiti devreden çıkar. Kırmızı da durdun diyelim.. ardından yeşil yandı ve sen gaz pedalına bastın.. 40 KM hıza ulaşında Resume tuşuna basarsan son ayarlanan hıza otomatik olarak kendisi çıkar. Ve bu durumda gaza basmana gerek yok. MEsela sabit hızla giderken rampa aşağıya indiğinde hız artmaması için motor frenine alır.. ağim fazla ise vites küçültür yine hızını değiştirmemeye çalışır.. Umarım anlatabildim =)